رفتن به محتوای اصلی

مجسمه «بحران‌ساز» یا «شیطنت» رسانه‌های عربستانی
11.02.2024 - 18:20

به نظر می‌رسد جنجال‌های ناشی از نصب مجسمه قاسم سلیمانی در ورزشگاه نقش جهان فقط به بهای شکست، جریمه و محرومیت از بازی خانگی در لیگ قهرمانان آسیا نبوده است و باشگاه اصفهانی کماکان با تبعات قرار دادن مجسمه فرمانده پیشین سپاه قدس در ورزشگاه‌اش دست به گریبان است.

ماجرا از آن جا آغاز شد که مسابقه تیم‌های سپاهان و الاتحاد، از رقابت‌های هفته دوم لیگ قهرمانان فوتبال آسیا، که قرار بود دوشنبه ۱۰ مهر (۲ اکتبر) در اصفهان برگزار شود، به دلیل خودداری از حضور تیم عربستانی در زمین لغو شد. الاتحاد همان شب عازم فرودگاه شد و ایران را ترک کرد و بعدا گفت که دلیل این کار حضور مجسمه قاسم سلیمانی در ورزشگاه بوده است.

پس از آن بود که کنفدراسیون فوتبال آسیا سپاهان را با نتیجه سه بر صفر، بازنده اعلام کرد و همچنین باشگاه اصفهانی را به پرداخت ۲۰۰ هزار دلار جریمه نقدی، بازگرداندن درآمدهای ناشی از برگزاری دیدار با الاتحاد و محرومیت از بازی در ورزشگاه نقش جهان محکوم کرد.

سپاهان بازی‌های بعدی خانگی‌اش در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا را در ورزشگاه آزادی تهران برگزار کرد. حالا این تیم که تنها تیم ایرانی حاضر در مرحله حذفی لیگ قهرمانان است باید پنجشنبه آینده در ورزشگاه نقش جهان میزبان الهلال عربستان باشد. میزبانی در ورزشگاه نقش جهان به معنای برداشته شدن مجسمه قاسم سلیمانی از کنار زمین استادیوم است.

منوچهر نیکفر، مدیر عامل سپاهان، گفتگو با روزنامه الریاضیه عربستان را رد کرد

 

منوچهر نیکفر، مدیر عامل سپاهان، گفتگو با روزنامه الریاضیه عربستان را رد کرد

امروز اما انتشار خبری به نقل از منوچهر نیکفر، مدیر عامل سپاهان، در گفتگو با روزنامه الریاضیه عربستان جنجالی شد.

تسینم، خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران به نقل از الریاضیه نوشت:‌ «ما درخواست کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) برای حذف نمادهای غیرورزشی ورزشگاه نقش جهان را اجابت کردیم و اکنون مجوز رسمی برای برگزاری بازی با الهلال در این ورزشگاه را در اختیار داریم.»

این در حالی است که طبق متن منتشر شده در الریاضیه، نیکفر در گفتگویی اختصاصی گفته است که درخواست کنفدراسیون فوتبال آسیا برای برداشته شدن «مجسمه بحران‌ساز» برآورده شده است.

چند ساعت بعد اما نیکفر در گفتگو با تسنیم کل مصاحبه را رد کرد و آن را «شیطنت» رسانه‌های عربستانی خواند: «در آستانه بازی با الهلال هیچ مصاحبه‌ای با رسانه‌های خارجی نداشته‌ام، چرا که به لزوم حفظ آرامش تیم در آستانه این بازی مهم در لیگ قهرمانان آسیا اعتقاد دارم. مطرح شدن این گفت‌وگو در آستانه بازی حساس سپاهان شیطنت‌آمیز است و ما درگیر جوسازی‌ها در مسیر خود نخواهیم شد.»

قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس، یکی از چهره‌های پررنگ در تبلیغات حکومتی ایران است که به ادعای اکثر قریب به اتفاق مقام‌های جمهوری اسلامی جزو «خطوط قرمزی» است که نمی‌توان از آن عبور کرد.

اما دست‌کم در دو موردی که عکس و مجسمه سلیمانی جنجالی شده‌اند، مقام‌های ایرانی از یک سو منکر اصل قضیه شدند و از سوی دیگر هم به خواسته طرف عربستانی تن داده‌اند.

در ماجرای سپاهان، محمدرضا ساکت، مدیرعامل وقت باشگاه بلافاصله پس از لغو بازی و قبل از اعلام حکم کنفدراسیون فوتبال آسیا گفته بود: «ورزشگاه نقش جهان مورد تایید فیفا و ... قرار گرفته و با همین شکل و شمایل میزبان ده‌ها و صدها مسابقه بوده. در جلسه هماهنگی قبل از مسابقه، هم هیچ ابهامی مطرح نشد و چیزی در صورت‌ جلسه نوشته نشد.»

مورد دیگر خرداد گذشته بود که دقایقی قبل از کنفرانس خبری وزیران خارجه ایران و عربستان، محل برگزاری این نشست خبری تغییر کرد.

خبرنگار صدا و سیمای ایران از محل مذاکرات اعلام کرد که این تغییر به «درخواست هیئت عربستان سعودی و به دلیل وجود عکس قاسم سلیمانی بر بالای پرچم عربستان صورت گرفته است.»

هرچند که ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، بعدا مدعی شد علت این تغییر «مشکل فنی و عدم امکان اجرا در محل تعیین شده قبلی» بوده است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
برگرفته از:
بی بی سی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

دیدگاه‌ها

امیر رسایی

عنوان مقاله
مجسمه «بحران‌ساز» یا «شیطنت» رسانه‌های عربستانی

اگر فوتبال جمهوری اسلامی مجسمه را بردارد و برعکس در هین مسلبقه به عواملش بگوید در میانه ی بازی یک بنر بزرگ از زیدی را آویزان کنند چه میشود؟ یا مدام از اول تا آخر بازی بسیجی ها دم بگیرند زنده باد فلانی و مرگ بر عربستان.
منظورم اینه که باید سازوکاری در نظر گرفته بشه که نمره دهی کنه به کشورها در زمینه ی ورزشی. تا چنانچه کشوری نمره ی منفی بیشتر از حد گرفت دیگر آن کشور را از کل جهان حذف کنند تا مادامی که اعتراف به خطا و غلط خود بکنند.
چون این نمیشه که برای هر بازی قبل و بعدش کلی بازرس و انحراف سنج وقت و سرمایه بگذارند و باز یک جورایی از دستشان در برود و زحمتشان برباد رود.

د., 12.02.2024 - 06:17 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.