تا حدود بیست سال پیش تقریبا همه نیروهای اپوزیسیون طرفدار تحریم اقتصادی جمهوری اسلامی بودند. ولی کم کم اکثر آنها مواضع شان نسبت به جمهوری اسلامی نَرم تر شد و به مخالفت با تحریم روی آوردند. در طی این دو دهه نیروهایی که با جمهوری اسلامی نزدیکی سیاسی داشتند، توانستند بخش بزرگی از اپوزیسیون را به دنبال خود بکشانند. خواست "سرنگونی" تبدیل به "رفرم" و "اصلاحات" در چهارچوب نظام شد، دفاع از حقوق اقلیتهای قومی جای خود را به دفاع از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی داد، نزدیکی و حتی همکاری با جمهوری اسلامی قبح خود را از دست داد و دفاع بخش بزرگی از اپوزیسیون از شرکت در انتخابات، مشروعیتی جدید به جمهوری اسلامی بخشید.
دلیلی که مخالفین تحریمها در توجیه مخالفت خود مطرح میکنند این است که با تحریمها وضع اقتصادی مردم بدتر می شود. در دوران آپارتاید، آفریقای جنوبی سالهای طولانی مورد تحریمهای همه جانبه ی بین المللی قرار داشت، ولی هیچ سیاهپوستی نمیگفت تحریمها نباشد، چون پول تو جیب من کمتر می شود و سفره م خالی تر می شود. چرا که حاضر بودند از خودشان مایه بگذارند تا آن نظام سرنگون شود. چون با آن نظام مخالف بودند و خودشان را مورد استثمار و تبعیض می دیدند. و درست برعکس، اینکه خیلی از ایرانیها دلیل می آورند که تحریمها به نفع جیب ما نیست، نشان میدهد که با جمهوری اسلامی آنقدرها مشکل ندارند و بخاطر وضع مالی شان حاضرند این نظام بیشتر از اینها هم عمر کند و تمام دنیا را به خاک و خون و کثافت بکشد.
مردمی که این نظام را روی کار آورده اند و در تداوم عمر آن سهیم اند، مجبورند تاوان آن را هم بپردازند. همانطور که مردم آلمان در دوران نازیسم مجبور شدند تاوان بپردازند.
دیدگاهها
«"ولی واقعیتی کە من را بسیار
نمونه ای ازشرم آورترین مطالبی که به طور همزمان از سوی رژیم فاشیستی جمهوری اسلامی از یکسو و منفورترین گروه بیگانه گرای تاریخ ایران یعنی تجزیه طلبان خائن ( پان ترک ، پان عرب ، پان کرد ، تجزیه طلبان بلوچ) گفته می شود.
تجزیه طلبان این نکته را خوب بدانند که شاید ماموران امنیتی رژیم جمهوری اسلامی هم اینک با سوت و کف و خشنودی از -
به آقای جمال
خودگردانی و تحصیل به زبان مادری حق مشروع کردهای ایرانی است و به طور قطع بعد از سرنگونی رژیم ضدبشری جمهوری اسلامی، حق خودگردانی و تحصیل به زبان مادری به کردهای ایرانی داده خواهد شد. اما به هیچ وجه جدایی و تجزیه یی در کار نخواهد بود و جنابعالی خواب تجریه و تکه پاره کردن ایران هم نخواهید دید. جناب جمال ! شما زیادی تند نروید و برای خودتان بیهوده نبرید و ندوزید و مرز مشخص نکنید! ترکهای ایرانی نیز به حق خودگردانی و حق تحصیل به زبان مادری بعد از سرنگونی رژیم ضدبشری جمهوری اسلامی خواهند رسید اما تجزیه طلبان پان ترک نیز مانند شما خواب تجزیه و تکه وپاره کردن ایران را هم نمی توانند ببینند.
جناب جمال ! شما باید بدانید که پس از سرنگونی رژیم ضدبشری جمهوری اسلامی، میهن ما ایران فرو نخواهد پاشید و جنگ داخلی و درگیری بین مردم و گروههای سیاسی رخ نخواهد داد، اینرا مطمئن باشید!
به جناب کیانوش توکلی گرامی؛
بنده دلایل خود را در حمایت از تشکیل کشور مستقل کردستان بیان کردم، البته نه فقط کردستان، بلکه بر لزوم تشکیل کشور مستقل فلسطینی نیز تاکید کردم. و همچنین توضیح دادم که به چه علت امکان استقلال کردستان ایران فراهم نیست و تا ابد نیز جدایی کردستان از ایران تحقق نمی یابد.
جناب توکلی گرامی؛ شما به آینده بسیار بدبین هستید و سرنگونی رژیم ضدبشری جمهوری اسلامی را مساوی با تجزیه و سوریه ای شدن ایران می بینید. در صورتی که اصلاً و ابداً آنطوری که شما فکر می کنید نیست، شرایط و موقعیت سیاسی و اجتماعی و اقتصادی وفرهنگی و ژئوپلیتیک ایران با سوریه و دیگر کشورهای خاورمیانه از زمین تا آسمان فرق می کند. جناب توکلی ، حتی اگر آن بدبینی یی که شما در ذهن خود دارید درست باشد، دولتهای روسیه و چین و متحدان آنها پس از سرنگونی جمهوری اسلامی اجازۀ تجزیه و سوریه ای شدن ایران را نمی دهند -
به جناب کیانوش توکلی گرامی ؛
شما ادعا می کنید که نیروهای انقلابی و سرنگون طلب هیج پلانی پس از سرنگونی ندارند و اگر هم داشته باشند کاربرد عملی ندارد وکاملا از قبل مشخص است که فضا ی سیاسی از دست آنان خارج خواهد شد. جناب توکلی گرامی ! از اساس این ادعا و تفکر شما غلط است و شما شرایط را پس از سرنگونی رژیم بسیار سیاه می بینید در صورتی که اصلاً اینچنین نیست.اصلی ترین نیروی اپوزیسیون سازمان یافتۀ ایران پس از سرنگونی رژیم برنامه دارد و میداند که به دنبال چیست و چه می خواهد. هم اکنون نیز بسیاری از دولتهای جهان با اپوزیسیون اصلی ایران رابطه دارند وبا آنها رایزنی می کنند.
جناب توکلی گرامی ؛ خلق ایران چاره ای بجز سرنگونی تام وتمام این رژیم ندارد، هر دقیقه ای که بر عمر این رژیم ضدبشری اضافه می گردد ایران و ایرانی به نابودی کامل نزدیک تر می شوند. خلق ایران باید به هر طریقی که شده این رژیم را سرنگون
بحث جالبی بین من ، جمال و
آقای کیانوش توکلی باور میکنید
به جناب کیانوش توکلی گرامی
چرا نباید کشور مستقل کردستان تشکیل شود؟! به چه مناسبتی ؟! در منطقۀ خاورمیانه باید دو کشور مستقل کردستان و فلسطین تشکیل بشود؛ خلق فلسطین و خلق کرد باید به حق قانونی و مشروع و انسانی خود در داشتن کشور و دولت مستقل برسند. هم اکنون اقلیم کردستان عراق، استعداد و پتانسیل و زمینۀ مناسبی برای جدا شدن از عراق دارد. مناطق کردنشین ترکیه و سوریه نیز باید جدا بشوند و با کردهای عراق کشور مستقل کردستان را تشکیل بدهند. اما در ایران به دلیل وجود قومیتهای گوناگون و مشکلات اتنیکی و وجود اشرار پان ترک و اشرار پان عرب، امکان استقلال کردستان ایران فراهم نیست و هیچ وقت هم فراهم نخواهد شد. کشورهای ترکیه و عراق و سوریه به هیچ وجه تنوع قومیتی ایران را ندارند و تقریباً تک قومیتی هستند( البته ترکیه با نسل کشی میلیونی ارامنه تقریباً تک قومیتی شد) و باید به استقلال مناطق کرد نشین خود رضایت-
جمال جان ، واقعا زدی تو خال
تحریم یا عدم تحریم هیچ نفعی
ساده لوحی و ساده گرایی از
حماقت از جمله صفات دشمنان ایران است .
جنگ و تحریم موجب تقویت آخوندها شد.
بە آقای کیانوش توکلی ،، جناب
برای آخرین بار، من دیگر هرگز
شما سایت ایارن گلوبال بیمارید. مریض هستید و از اذیت کردن دیگران لذت می برید.
مطالبتان خودتان بخوانید. هر ادم عاقلی چندبار سر بزند به این سایت می فهمد که ارزش وقت تلف کردن ندارد. خب دیگران بیاند اینجا و نظر بدهند و توهین بشوند و روانشان خراب و موجبات تفریح دست اندرکارن این سایت بی ارزش بشوند
جان کری امروز درباره تحریم
جناب خودتحریمی، چرا؟,
به گمانم شما " نخفته ای به خیالی که پخته ای شبها " و درمان خماری شما شرابخانه ایست که " در حالت بجا آرد ". برادر کدام دولت آمریکا و انگلیس و روسیه و چین تا کنون منافع خود را فدای " سمن های ایرانی را تقویت و از آنها حمایت " کرده است ؟ بعد از آنکه انشالله از خماری بیرون آمدید به " در نهایت قیام و همره با حمایت نظامی خارجی." در افغانستان و عراق و لیبی و سوریه, همسایه های ما نظری بیاندازید, و برای " اتحاد همه اپوزیسیون، رهبری مشترک، قانون اساسی موقت دمکراتیک، ایجاد دولت موقت در تبعید" به تاریخچه مجاهدین خلق توجه فرمائید. امید که در خیالات شبانه خود موفق باشید.
1-تحریم موثر است برای تغییر
2- تحریم بایست رژیم را هدف قرار دهد و نه مردم عادی را.
3- تحریم اقتصادی، عملا مردم عادی را بیشت رمتضرر می کند و بنیان های مردمی تضعیف. از جمله طبقه متوسط که موتور تحول و انقلاب را نابود می کند.
4- تحریم موثر، شامل تسلیحات، منزوی کردن سیاسی، بی اعتبار کردن رژیم، مانند تحریم عناصر تبلیغاتچی که در مراسم و جشنواره ها بار رزیم تبلیغ می کنند. تحریم ابزارهای رسانه ای رژیم مثل ماهواره واینترنت.
5- برعکس مورد 4، بایدست از مشارکت مردم در مجامع بین اللمی حمایت کرد. سمن های ایرانی را تقویت و از آنها حمایت کرد.
6- اتحاد همه اپوزیسیون، رهبری مشترک، قانون اساسی موقت دمکراتیک، ایجاد دولت موقت در تبعید که ساختار و کادرسازی برای بعد از رژیم مهیا کند.
7- در نهایت قیام و همره با حمایت نظامی خارجی.
در غیر این صورت، جز اتلاف منابع چیزی نخواهد بود.
جناب ali,
اگر خط آخر مقاله را خوانده بودید که " مردمی که این نظام را روی کار آورده اند و در تداوم عمر آن سهیم اند، مجبورند تاوان آن را هم بپردازند. " این سوال را نمیکردید.
اما در باره کل مقاله به گمانم منظور سرکار خانم سپهری اینست که اگر تمام مردم ایران از تحریم پشتیبانی کنند و بجای ۳۰ نفر ۳,۰۰۰,۰۰۰ نفر از آنها به ترامپ کاغذ بنویسند و تقاضای تحریم نمایند,مانند آفریقای جنوبی در اثر تحریم ها حکومت ساقط و بعد از آن ایران بهشت برین خواهد شد . قیاس ایران با آفریقای جنوبی به قول اینها قیاس سیب با پرتقال است که جای بحث آن آنجا نیست. به هر حال سرانجام " اوپوزیسیون " پس از بیست سال پشتیبانی از تحریم, دید که تحریم کوبا بعد از ۴۰ -۳۰ سال - با وجود اوپوزیسیون بسیار فعال - بجایی نرسیده و در عراق هم جز افزودن پریشانی بر سر پریشانی, حتی موجب سقوط صدام هم نگردیده است, بنا بر این به سر عقل آمد و
هموطن بفرمایید برجام تابحال
عزیز........ ت تا کی ؟ اگر از تاریخ درس نگیریم محکوم به تکرار تاریخ هستیم.
جناب کیانوش,
منظور سرکار خانم سپهری اهالی ساکن ایران است که میفرمایند " .....اینکه خیلی از ایرانیها دلیل می آورند که تحریمها به نفع جیب ما نیست،........". یعنی آنها که دچار مشقت کمبود دارو و غذا و غیره خواهند شد و خرید این ارقام به چند برابر قیمت از قاچاقچی ها و احتمالا با احتساب جمعیت کنونی ایران, سه برابر تلفات کودکان عراقی, عقلشان نمیرسد که از تحریم ها استقبال نمایند و گرنه به نفع جیب کدام اوپوزیسیون صدمه وارد خواهد شد, جز تعداد معدودی قاچاق چی؟ میگویند چیز که از خودت نیست حاتم طایی شدن آسان بود.
تفاوت ها:1-آنها سیاه پوست
سرکار خانم سپهری,
در کشور دیوار به دیوار ایران کمتر از نیم قرن پیش تنها ۵۰۰,۰۰۰ کودک عراقی در نتیجه تحریم ها تلف شدند و سرکار علیه وزیر امور خارجه آمریکا با بادی به غبغب انداختن فرمودند که ارزش این تحریم ها را داشت, در حالی که رژیم صدام به حیات خود ادامه داد و ککش نگزید تا آنکه با حمله مستقیم نظامی سقوط کرد. دود تحریم ها همیشه به چشم ملت ها رفته است نه دولت ها.