رفتن به محتوای اصلی

۸۰ هزار دانشجوی خارجی برای گرفتن ارز در بلاتکلیفی به سر می برند
03.10.2012 - 13:16

۸۰ هزار دانشجوی خارجی برای گرفتن ارز در بلاتکلیفی به سر می برند با اینحال پیگیری های ما تنها در یک جمله خلاصه می شود: ‘دانشجویان صبرداشته باشند، حل می شود’

به گزارش خبرآنلاین؛ مسوولان بانک مرکزی از فرصت بیشتر برای حل مشکل این دانشجویان می گویند و مسوولان وزارت علوم هم از ایمیل های فراوان دانشجویان برای حل مشکل خود به این وزارتخانه خبر می دهند.

اما نتیجه تمام پیگیری های خبرانلاین برای رفع مشکل دانشجویان خارج از کشور تنها در یک جمله خلاصه می شود:"دانشجویان صبرداشته باشند،حل می شود”

مسوولان از حل شدن این مشکل در هفته های آتی خبر می دهند اما نکته ای که در این میان نادیده گرفته می شود این است که دانشجویان با صبر نمی توانند هزینه های تحصیل و زندگی خود را تامین کنند.

این روزهای بخش مشکلات مردم خبرآنلاین پر بوده از نظرات دانشجویانی که مستاصل شدن در تمام کلمات آنها مشخص است تا جاییکه برخی با تمام ناامیدی از برگشت به ایران و نیمه تمام گذاشتن تحصیل خود سخن گفته اند. حتی برخی از خوانندگان خبرآنلاین از باقی ماندن چندماه از تحصیل دکترای خود نوشته اند و خواستار پیگیری جدی این مشکل شده اند.

مسلمی نائینی مدیرکل بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم در گفت وگو با خبرآنلاین از ارسال روزی بیش از 50 ایمیل به این وزارتخانه از سوی دانشجویان خارجی می گوید و تاکید می کند کاری از دست ما بر نمی آید. برای همین فقط این ایمیل ها را برای مسوولان بانک مرکزی و دیگر نهادهای مرتبط ارسال می کنیم.

وی درعین حال از ادامه روند اعلام اسامی دانشجویان خارجی غیربورسیه برای دریافت ارز به بانک مرکزی خبرداد و تاکید کرد: ما همانند سابق معرفی نامه ها را تایید می کنیم و قراراست بانک ها 2درصد زیرقیمت بازار به دانشجویان ارز بدهند!

مسلمی نائینی در این حال تعداد دانشجویان غیربورسیه متقاضی ارز دولتی را 48 هزار نفر اعلام می کند و متذکرمی شود که آمار ما 48 هزار نفر است.

وقتی از مدیرکل بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم می پرسیم که شما به عنوان سخنگو و نماینده دانشجویان خارجی پیشنهادی برای رفع مشکل این دانشجویان به بانک مرکزی ارائه داده اید، متذکرمی شود: این وزارتخانه موظف به اینکار نیست و بانک مرکزی هم از آنان پیشنهادی نخواسته است.

این درحالی است که وزیرعلوم در آخرین اهارنظر خود در این خصوص از وعده ای شیرین سخن گفته است. تا دوهفته دیگر مشکل دانشجویان حل می شود.

به گفته کامران دانشجو، قرار نیست کسی از ارز محروم شود و تا 2 هفته آینده مسائل مربوط به ارز تحصیلی حل می شود.

البته پیش از این نیز وزیرعلوم بارها تاکید کرده بود که ارز دانشجویان غیربورسیه قطع نمی شود اما پس از این اظهارنظربود که وزیر اقتصاد پشت تریبون صداوسیما قرار گرفت و آب پاکی را روی دستان دانشجویان ریخت.

اما بانک مرکزی ها چه می گویند؟

صمد کریمی سخنگوی مرکز مبادلات ارزی در گفت وگو با خبرآنلاین، در مورد این مشکل می گوید:"براساس مقررات جدید ارزی از تاریخ 4 مهرماه بانک های کشور در صورت تامین و خرید ارز به نرخ غیرمرجع(مبادله ای) می توانند نسبت به فروش آن به نرخ مذبور به دانشجویان غیربورسیه اقدام کنند.درغیر اینصورت تامین ارز متقاضیان مذبور از طریق شبکه صرافی مجاز نیز امکان پذیر است.”

به هرحال آنچه که در پایان این گزارش به عنوان نتیجه می توان از آن یاد کرد ادامه روند بلاتکلیفی دانشجویان غیربورسیه حداقل تا دو هفته آینده است و امیدواریم وعده وزیر علوم بزودی به حقیقت بپیوندد.

شاید بد نباشد برخی از دغدغه های دانشجویانی که به خبرآنلاین ارسال شده در زیر این گزارش بیاوریم تا شاید بازهم یادآوری شود که زمان برای دانشجویان تنگ است.

1- با سلام در سال 1388 همراه با تعدادی از دوستان در خارج از کشور شروع به ادامه تحصیل در مقطع دکتری نمودیم طبق ضوابط وزارت علوم . با احتساب نرخ ارز در آنزمان بودجه بندی کردیم. تا اینکه در حال حاضر که سال آخر هستیم و مشکلات ارزی که در پیش بینی ما نبوده نه راه پیش برایمان گذاشته نه راه پس .از ریاست محترم بانک مرکزی و وزیر محترم اقتصاد تقاضای مساعدت داریم.
2- لطفا به وزیر اقتصاد بگوید ارز را حذف نکنند دیگه نمی توانم درس بخوانم پولی برای دلار 2400 تومانی ندارم بدبخت می شوم باید به چه کسی دردم را بگویم.
3- با سلام لطفا به عنوان یک رسانه پرمخاطب، در مورد حذف ارز دانشجویی با ما دانشجویان خارج از کشور همراه باشید. ما دانشجویانی که خارج از ایران هستیم همه مان بچه مایه دار نیستیم بلکه چند سال کار کرده با پس انداز خودمان به اینجا آمده ایم و گرفتن ارز کمی از هزینه هایمان را کم میکند چون ما از ایران پول میاوریم. اینجا کار نمیکنیم که با گران شدن ارز سود کنیم بلکه هر روز از استرس ترک تحصیل و از خودخوری میمیریم و زنده میشویم. تنها امیدمان اطلاع رسانی شماست. با تشکر
4- ما دانشجویان خارج از کشور چه کنیم برادر؟

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.