رفتن به محتوای اصلی

نا سپاسی تا کجا؟
06.01.2012 - 19:54

تصویری را که در پائین مشاهده می کنید،آرامگاه مهندسی هست که پل بسیار زیبا و تاریخی ورسک را در استان مازندران که بیش از هفت سال قدمت دارد ـ با کوشش های شبانه روزی و وسائل ابتدائی ساخت.

قرائتی رئیس ستاد نماز جمعه :مطلب تلخ اين است كه در هر كشوري كه دانشگاه بيشتر است، آمار فساد هم بيشتر است و اين است كه علم به تنهايي نتيجه ندارد و اخلاق و تربيت نمي‌دهد و با كامپيوتر و روانشناسي و جامعه‌شناسي و اين‌ها كسي تربيت نمي‌شود.

رضایار افزود: 8 هزار بقعه متبرکه در کشور وجود دارد که در این 8 هزار بقعه، 10 هزار امامزاده مدفون هستند و همچنین مقبره 33 پیامبر در کشور وجود دارد. http://www.asriran.com/fa/news/195921/

ناسپاسی مردم عوام تا چه اندازه  می تواند باشد؟مزار مهندس آ لمانی اتریشی را در پائین مشاهده می کنید.آیا به این می توان میهمان نوازی و سپاس گذاری نام نهاد؟ چرا برای قبر این مهندس آلمانی که بزرگترین پل ارتباطی شمال و جنوب را احداث کرده است باید اینچنین ابتدائی و ناچیز باشد اما قبوری ناشناس که خدمات شان به مردم ایران روشن نیست باید بارگاه های بزرگ باشد.اصل و نسب امام زاده ها به اعراب مهاجم برمی گردد که همه بنیان های تاریخ ایران را ویران کردند اما با احداث قبور های مجلل به پاس حمله و حکومت دویست ساله شان  بر مردم ستم دیده ،همچنان  به آنها ارج گذاری می شود.

تاريخچه پل ورسك

( پل ورسك شاهكارمعماري جهان )

مهمترين چيزي كه ورسك راازديگرشهرها متمايزميكندساخت پل ورسك است كه بعدازگذشت حدود 75 سال، همچنان ازافتخارات شركت سازنده است

ومسوولان هنوزميگويند:برويددرورسك، شاهكارمعماري دنياراببينيد درخصوص تاريخ ساخت وچگونگي افتتاح آن،احمدباوندسوادكوهي،مولف كتاب (( سوادكوه سرزمين خورشيد )) مي نويسد: هنگامي كه درسال 1316عمليات ساخت (( پل ورسك )) روي دره اي 110متري به پايان رسيد،هيچ كس باورنمي كردكه قطاراز روي آن بگذرد همچنين قرارشدمعمارپل (( سپاستين يورك )) آلماني همراه بازن وبچه اش درزيرپل بنشيند تاقطارازروي آن بگذرد قطارسراسري به صورت مارپيچ جلو مي آمد،از (( دوگل ))گذشت،نزديك قلعه(( چهل در )) ناگهان قطارازحركت ايستاد راننده قطار،ديگرجرات راندن نداشت،ترس اورا قرارگرفته بودكارگري كه زغال رادركوره مي ريخت، پذيرفت كه قطاررا براندوراند،قطارحركت كرد نفس هادرسينه حبس شده بوددريك لحظه چشم هابسته شد.قطاربه سلامت از پل عبوركرد زنان محلي اسپنددوددادندودامداران گوسفندوگاو سربريدند . يكي از نكات ظريف درخصوص هنگام ساخت پل ورسك اين است كه چون سازندگان پل ورسك، ازكشورهاي اروپايي همچون آلمان و اتريش و مسيحي بودند.دراين منطقه كليسايي ساختند که اینک به خرابه ای تبدیل شده است.خرابه اين كليسا،چندكيلومترپايين تراز پل ورسك، روبروي سرخ آباد،پشت چلوكبابي نوبهارواقع است.نكته جالب ديگراين كه درزمان ساخت پل ورسك،معمارآلماني اي كه مسووليت نظارت برساخت پل راداشت.صاحب دختري شد.اين معماربه احترام و ياداين روستا،نام دخترخودرا (( ورسك )) گذاشت.امروز اين خانم كه حدود 75 سال سن دارد . هردوسال يك بارازاتريش به ايران مي آيدودرزادگاهش،اين شاهكارمعماري را مي بيند كاش روزي مي فهميدم كه ورسك با ورسك چه مي گويند .

اینجا مزار مهندسی است که پل ورسک را ساخت.در آنجا  نه تاریخچه ایاز او به چشم می خورد نه مکانی برای کسب اطلاعات  از آن مهندس با پشتکار که خدماتش از هر امامی بیشتر بود.برای مثال خدمت امام خمینی به مردم ایران چه بود؟ آیا جز ویرانی و ستم وجنایات از او خدمتی دیگر سراغ داریم؟اما بروید مکانی که خمینی دفن شده است را نگاه کنید که مانند یک قصر هست.حتی حضرت محمد  پیامبر اسلام اینچنین مزاربا شکوهی ندارد!

یکی از افتخارات معماری و پل سازی در راه آهن کشور «پل ورسک» است که به عنوان مهمترین و مرتفع ترین پل خط آهن شمال ایران مطرح است. این پل که شهرت جهانی نیز دارد و نام آن در تمامی آثاری که پس از پایان جنگ جهانی دوم منتشر شد، با عنوان «پل پیروزی» یاد شده است. ساخت پل ورسک که از مهمترین رویدادهای فنی مهندسی راه آهن کشور محسوب می شود، توسط مهندسان آلمانی و اتریشی و کارگران فنی انجام شده است. به لحاظ ویژگی های منحصر به فرد، این پل در فهرست آثار ملی کشورمان نیز به ثبت رسیده است.

پل ورسک که در واقع از شاهکارهای معماری جهان به شمار می رود، در دره ورسک واقع در ۸۵ کیلومتری جنوب قائم شهر در محور سواد کوه قرار دارد و راه آهن سراسری تهران شمال را به هم متصل می کند. عظمت این پل که در واقع دو کوه عظیم و سخت را به یکدیگر اتصال می دهد، حقیقتی انکار ناپذیر است که حتی جهانگردان خارجی نیز به آن اعتراف دارند و در برابر عظمت و بزرگی و اراده آهنین طراح وسازندگان آن سر تعظیم فرود می آورند.

گفتنی است در سال ۱۳۲۰ که نیروهای متفقین در زمان جنگ جهانی دوم وارد ایران شدند، یکی از دلایل پیروزی خود را در این جنگ وجود راه آهن سراسری ایران عنوان کردند. از طرفی، «چرچیل» نخست وزیر وقت انگلیس نیز پل ورسک مستقر در راه آهن شمال را پل پیروزی لقب داد.

طراح پل ورسک کیست؟

باید توجه داشت که این بنا برخلاف ادعای برخی افراد مبنی بر ساخته شدن آن بدست مهندس آلمانی بنام ورسک، ساخت یک معمار اتریشی متولد وین به نام ((والتر اینگر)) در سال 1310 هجری شمسی است و نام این پل بر گرفته از نام قریه ورسک واقع در قسمت شمالی این پل می باشد. قریه ورسک در زمان احداث پل دارای حدود 20 خانوار جمعیت بوده است.

به روایت بومیان منطقه، هنگامی که این پل ساخته شد، مهندس سازنده پل به همراه همسر و فرزندانش در هنگام عبور نخستین قطار از روی این پل در زیر آن قرار گرفتند تا به این ترتیب اطمینان سازه ساخته شده ثابت شود. آرامگاه والتر اینگر در نزدیکی پل ورسک قرار دارد.

عکس بالا و عکس پایین در دو فصل متفاوت و در یک مکان عکاسی شده است.

مشخصات فنی پل ورسک و اصطلاح سه خط طلا

این بنا از ملات سیمان و شن شسته شده و آجر ساخته شده و در ساختمان آن از آرماتور استفاده نشده است. به بیان دیگر این بنا از ملات غیر مسلح ساخته شده است.

پل ورسک دارای ۶۶ متر دهانه قوسی و ۱۱۰ متر ارتفاع از ته دره است. طول کلی پل 2/73 متر است. هزینه ساخت آن در آن زمان، بالغ بر ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است. برای ساخت این پل عظیم چند طرح مبتنی بر استفاده از مصالح بنایی که بیشتر مقرون به صرفه بوده به تصویب رسید.

پل ورسک در شمار مهمترین آثار فنی مهندسی راه آهن ایران محسوب می شود و شماره ثبت تاریخی ملی آن 1534 می باشد. ورسک از جمله پل های استراتژیک ایران است که توسط مهندسان آلمانی و اتریشی با تضمین ۷۰ ساله احداث شد.

اصطلاح سه خط طلای راه آهن شمال مربوط به دره ای در سه کیلومتری بعد از پل ورسک و بعد از روستای ورسک به سمت گدوک در ارتفاعات شرق جاده تهران – شمال مشاهده می باشد. طراحی این خطوط به جهت کم کردن شیب و افزایش ضریب قدرت لوکوموتیوها در نظر گرفته شده است که برای ایرانیان ارزشی به مراتب بیشتر از طلا دارد.

منبع: ویکی پدیا، 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
ایران گلوبال

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.