رفتن به محتوای اصلی

پیرامون چگونگی سمینار اولاف پالمه در استکهلم
31.01.2012 - 16:46

شهلا بهاردوست: در روزهای 28 و 29 ژانویه نشستی با حضور تنی چند از صاحبنظران و دست اندرکاران اپوزیسیون ایران در هامبورگ تشکیل شد. 
در این نشست که با هدف تبادل نظر، برای رسیدن به راهکارهای همکاری گسترده و تا حد ممکن فراگیر، میان دموکراسی خواهان ایران برای رسیدن به شرایط لازم برای برگزاری انتخابات آزاد با معیارهای بین المللی و استقرار یک نظام دموکراتیک تشکیل گردید شرکت کنندگان بدنبال بحث ها و گفتگوهای گسترده در رابطه با شکل اجرایی سمینار بنیاد اولاف پالمه – استکهلم به اجماع تصمیم گرفتند که پیشهادهایی را برای ارائه و اجرا به اطلاع گردنندگان سمینار این بنیاد برسانند. 
در روز دوم نشست فرصتی پیش آمد تا با آقایان: شهریار آهی، فریدون احمدی، مهران براتی، محسن سازگارا، حسن شریعتمداری از شرکت کنندگان در این نشست، پیرامون نحوه ی تشکیل و اهداف این سمینار گفتگویی داشته باشم تا پاسخی در مورد گمانه زنی های موجود در فضای کنونی بیابم. 
در لینک زیر می توانید فیلم گفتگو را ملاحظه کنید. 

سوالات: 
1- مطرح شده که بخشی از اپوزیسیون با هدف آلترناتیوسازی قصد دارد خود را نماینده ی اکثریت جامعه معرفی کند نظرتان در این رابطه چیست؟ 
2- ائتلافی ارزشمند است و مشروعیت لازم را برای اطلاق اتحاد اپوزیسیون دارد که نماینده ی مناسبی از جغرافیای سیاسی اپوزیسیون باشد و ارتباط مشخص و تعریف شده ای با مردم داخل کشور برقرار کند. با توجه به این امر اپوزیسیون و به ویژه اپوزیسیون در خارج از کشور چه مشخصاتی (از دیدگاه شمار پیروان، گستردگی اندیشه های موجود در جامعه و ...) باید داشته باشد تا بتوان آن را به عنوان آلترناتیوی برای برپاداشت یک جامعه ی دمکرات و آزاد در نظر گرفت؟ 
3- چه می توان کرد تا نمایندگان کلیه ی گروههای فکری، سیاسی، مذهبی، قومی در این یا آن گردهمآیی حضور یابند؟ مثلا در گردهمآیی که شما تدارک دیده اید شرکت کنندگان منتخب چه کسانی هستند؟ گستردگی هوادارانشان را چگونه تشخیص داده اید؟ چه کسی در کل تشخیص داده است که چه کسانی باید به این نشست دعوت بشوند؟ 
4- برای هر حرکت جمعی باید طرح و برنامه ی مشخصی وجود داشته باشد تا بتوان بر آن اساس دیگران را دعوت کرد تا پیرامون آن به گفتگو و تبادل نظر بپردازند. با توجه به این امر قرار است در این نشست هم اندیشی و گفتگوی عام شود، مثل بحث و گفتگویی که در یک نشست عمومی می تواند باشد یا اینکه در مورد طرحی مشخص اظهار عقیده و بحث و موضعگیری می شود؟ 
5- آیا درهای این نشست (سمینار استکهلم) به روی خبرنگاران باز است؟

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.