رفتن به محتوای اصلی

روزنامه کیهان شریعتمداری و مقاله آرشین ادیب مقدم
03.12.2011 - 08:47

چه جالب! سری به روزنامه کیهان میزنم و ناگهان چشمم به مطلبی افتاد که اخیرا در سایت ایران گلوبال منتشر شده بود و نویسنده آن آقای آرشین ادیب مقدم میباشد. روزنامه کیهان حسین شریعتمداری چنان دلبستگی به این مقاله از خود نشان داده است که نگو و نپرس! حسین شریعتمداری که همه ما میدانیم پایبند به مبادی اخلاق نیست بر عکس خیلی ها زیرا که حق مولف را ضایع میکند وخلاصه نامی هم از این نویسنده ادیب نمی آورد. من نفهمیدم روزنامه گاردین این مقاله را کی و در چه زمانی منتشر کرد؟ واقعا حیف شد که نفهمیدم.

_________________________________________________

مقاله منتشر شده در روزنامه کیهان تهران - بدون ویرایش

گاردين: پايگاه مردمي ريشه ثبات جمهوري اسلامي است

(خبر ويژه)

يك روزنامه انگليسي تاكيد كرد برخلاف تبليغات غرب، ايران كشور متحد و باثباتي است.

گاردين در تحليلي به قلم يكي از مدرسان علوم سياسي در مدرسه SOAS (سواز) دانشگاه لندن نوشت: برخلاف برخي تحليل ها، قدرت اقتصادي ايران در حال افول نيست. اين فرض غلط است كه ايران به خاطر تحريم ها يا تهديد نظامي در معرض بي ثباتي است. برخي ادعا مي كنند ايران براساس پول اداره مي شود و اقتصاد كشور به لبه پرتگاه نزديك مي شود. اين مكرراً به عنوان استدلالي در حمايت از تحريم ها مطرح شده است. ولي اين ادعا با حقايق جور درنمي آيد. بانك جهاني رشد اقتصادي ايران در سال 2011 را 3 درصد اعلام كرده و صندوق بين المللي پول هم مي گويد رشد GDP در ايران از 5/330 ميليارد دلار در سال 2009 به 360 ميليارد دلار در سال 2010 رسيده است. صندوق بين المللي پول اخيرا دولت ايران را به خاطر موفقيت زودهنگام در طرح اصلاح يارانه ها و پيشرفت ها در بخش اقتصادي كه با يك بازار سهام موفق تقويت شده، ستايش كرده است.

گاردين افزود: اين استدلال كه ايران از نظر اقتصادي منزوي شده هم درست نيست. با توجه به جديدترين گزارش كنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل، سرمايه گذاري خارجي مستقيم در ايران به شكل نماياني از 6/1 ميليارد دلار به 6/3 ميليارد دلار رسيده است. منظور اين نيست كه هيچ مشكل اقتصادي جدي اي در اين كشور وجود ندارد. نه، ايران مشكلات زيادي دارد اما ماجراي ايران يك روي ديگر هم دارد كه به دلايل ايدئولوژيكي در غرب ناديده گرفته شده است. نهايتا آمريكا و كمي كمتر اتحاديه اروپا در دوره اي از مشكلات اقتصادي حاد، خود را از بازار ايران محروم مي كنند.

اين روزنامه همچنين نوشت: عوامل نرم متعددي هستند كه مايه ثبات نسبي اقتصاد ايران هستند. اين كشور توانسته محيطي امن براي خلاقيت هاي فني در منطقه فراهم كند كه عمدتا به خاطر سرمايه گذاري سازمان يافته در يك زيرساخت كارآمد براي تحقيق و توسعه است. تعداد مقالات علمي ايران از 736 در سال 1996 به 13238 در سال 2008 رسيده و سريع ترين رشد در اين زمينه را در جهان رقم زده است.

گاردين با اشاره به رشد علمي و فناوري در جمهوري اسلامي ادامه مي دهد: به عنوان بخشي از طرح جامع علمي، ايران برنامه ريزي كرده كه يك مركز نانوتكنولوژي تاسيس كند و 4 درصد از GDP را به تحقيق و توسعه اختصاص دهد. در نتيجه اين سياست ها، ايران به يك پيشتاز تحقيقات در زمينه سلول هاي بنيادي و فناوري ماهواره اي تبديل شده است. چندي پيش ماهواره رصد را با موفقيت پرتاب كرد و اولين كپسول حياتي اش را فوريه گذشته با كاوش گر -3 به فضا فرستاد. ايران برنامه دارد كه تا سال 2019 اولين فضانوردش را به فضا بفرستد.

اين روزنامه انگليسي در ادامه، دلايل زير را به عنوان عوامل ثبات سياسي ايران اعلام كرد: نظام سياسي تك حزبي در ايران وجود ندارد كه مخالفان را به كلي خفه كند. هيچ بخش نظامي و اطلاعاتي وجود ندارد كه به شكل ايدئولوژيك به نظام پايبند نباشد. حكومت يك پايگاه متعهد در ميان مردم دارد كه از آن حمايت مي كنند و در كشور و حتي بين اپوزيسيون هيچ تمايل واقعي براي انقلاب وجود ندارد.

گاردين نوشت: مهمتر اين كه اين حكومت وابستگي به غرب ندارد كه مانند آنچه براي رژيم مصر و تونس و ايران زمان پهلوي اتفاق افتاد، مايه بحران مشروعيتش شود و همچنين بله قربان گوي اسرائيل نيست. تاكيد هميشگي جمهوري اسلامي بر استقلال ملي همچنان مايه جلب حمايت از جامعه ايران است. به همين خاطر رويارويي بر سر پرونده هسته اي ايران، مكررا به آتش ملي گرايي ايرانيان دميده است.

گاردين تاكيد كرده است: ارزيابي نادرست از توان اقتصادي و سياسي جمهوري اسلامي ايران مي تواند سبب خطاهايي در سياست برخورد با اين كشور شود. بي اطلاعي آمريكا از ساختار عراق و افغانستان باعث شكست هاي استراتژيك شد.

_____________________________________________

و این هم مقاله منتشر شده در سایت آزاد ایران گلوبال

روی این لینک کلیک کنید جمهوری اسلامی در حال سقوط نیست

قضاوت همیشه با شماست

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ایران گلوبال

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.