رفتن به محتوای اصلی

موضع واحد در برابر انتخابات و ضرورت کار مشترک
08.02.2012 - 11:16

نهمین دوره‌ی انتخابات مجلس شورای اسلامی ایران در 12اسفند سال جاری برگزار خواهد شد. تاکنون همه‌ی سازمانها و احزاب سیاسی کردستان ایران موضع خود را درقبال این انتخابات اعلام نموده اند. می توان گفت که اکثر قریب به اتفاق این احزاب و سازمانها خواستار تحریم انتخابات از سوی مردم شده اند.

 موضع تحریم انتخابات در حالی دربین احزاب کردستانی عمومیت یافته است که اکثر احزاب و جریانهای سیاسی اپوزسیون اعم از داخل و خارج از ایران نیز سیاست تحریم انتخابات را در پیش گرفته اند و خواهان عدم حضورمردم در پای صندوق آراء می باشند.

 موضع واحد در قبال انتخابات در سطح ایران و کردستان فرصت مناسبی پیش آورده است تا احزاب، سازمانها، جریانهای سیاسی و نخبگان مخالف نظام برسر موضع تحریم انتخابات کار مشترک و گروهی انجام بدهند. اگرچه در سطح اپوزسیون ایران بدلیل پراکندگی و تنوعات فکری، کار مشترک، امری مشکل به نظر برسد اما هماهنگی و کار مشترک میان احزاب و سازمانهای کردستانی نمی تواند امری دشوار وغیرقابل انجام باشد.

 هماهنگی و همکاری احزاب کردستانی برسر موضع تحریم انتخابات می تواند پیامدهای مطلوب زیر را به دنبال داشته باشد:

_ در صورت همکاری و هم صدایی احزاب کردستانی، مردم کردستان با دلگرمی بیشتری به حمایت ازمواضع آنها خواهند پرداخت و از سیاست تحریم انتخابات به شیوه ی گسترده استقبال خواهند کرد.

  _ مکانیزم نحوه ی بایکوت انتخابات به شیوه ای مشترک و به صورت توافقی انتخاب خواهد شد و دیگر هرحزب و سازمانی با ارائه ی مکانیزم خاص خود موجبات سردرگمی مردم را فراهم نمی کند.

  _ یکصدایی و هماهنگی مردم کردستان و موضع مشترکشان در قبال جمهوری اسلامی وزن سیاسی آنها را در معادلات سیاسی ایران و منطقه بالا خواهد برد. جهانیان در خواهند یافت که مطالبات مردم کردستان مطالباتی مشروع و رواست و ملت کرد نیز در مبارزه در راستای تحقق این مطالبات دارای مواضعی یکدست و هماهنگ می باشد.

  _ این امر سرآغازی برای ایجاد فرهنگی نوین دربین احزاب و سازمانهای کردستانی خواهد شد، فرهنگی که در آن احزاب و سازمانهای کردستانی خواهند کوشید با هماهنگی و کارمشترک جهت تحقق مطالبات ملی مردم کرد گام بردارند و دراین خصوص اهداف و برنامه های بلند مدت طرح ریزی نمایند.

 _ مردم کردستان، همانگونه که در گذشته نشان داده‌اند در صورت اتحاد و کارمشترک احزاب و سازمانهایشان، امیدوارتر از گذشته به حمایت از آنها خواهند پرداخت و با حضور گسترده تر و پررنگتر در میدان، به مبارزه رنگ و طراوتی تازه می بخشند.

 تجربه ی چند سال اخیر متاسفانه به نحوی نمایانگر امتناع برخی احزاب برای کارمشترک است. در شرایط کنونی موضع واحد تمامی احزاب درقبال انتخابات، تحولات منطقه و بحرانهایی که رژیم ایران با آن مواجه است می توانند مشوقی باشند تا این احزاب در مواضع و روابط پیشین خود تجدید نظر نمایند و با احساس مسئولیت بیشتر پیش قدم کارمشترک و هماهنگی با دیگر احزاب و سازمانها بشوند. در صورتی که حزب و یا سازمانی اینگونه عمل ننماید به هیچ وجه‌ جایز نیست که دیگر احزاب و سازمانها کار گروهی ومشترک با همدیگر را  به‌ خاطر آنها به تاخیر بیاندازند.

 حزب دمکرات کردستان، موضع واحد احزاب و سازمانهای کردستان ایران درقبال نهمین دوره ی انتخابات مجلس را فرصتی مغتنم برای هماهنگی و کارگروهی آنها می داند. دراین راستا تمام توان خود را جهت ایجاد همصدایی و همکاری به کارگرفته است. مامعتقدیم هرگونه سنگ اندازی دراین مسیر، و هرگونه امتناع از کارمشترک نه تنها به ضرر موضع مشترک تمامی احزاب و سازمانهای کردستان درقبال انتخابات است، بلکه در آینده نیز موجب بهدر رفتن فرصتهای پیش رو خواهد شد و عواقب ناخوشایندی برای مردم کردستان و جریانهای سیاسی کردستان ایران درپی خواهد داشت.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

لاله موذن
ایمیل - روزنامه "کوردستان"

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.