رفتن به محتوای اصلی

در بنیاد اولاف پالمه چه گذشت ؟
11.02.2012 - 19:20

شرکت کنندگان در اين نشست، برای تداوم و گسترش اين گفت و گوھا در جمع ھرچه بزرگ تری از نيروھای اپوزيسيون ھم صدا شدند.
امضا کنندگان:
رامين احمدی,فريدون احمدی,شھريار آھی,ھوشنگ اسدی,جواد اکبرين,نوشابه اميری,ناصر بليده ای,جما بورش,ناھيد بھمنی,رامين پرھام,مھشيد پگاھی,ليلی پورزند,محمد تھوری,آرام حسامی,ناھيد حسينی,محسن خاتمی,جواد خادم,مھدی خرازی,فرشاد دوستی پور,نيما راشدان,احمد رأفت,محسن سازگارا,ماشاسليمی,گلاله شرفکندی,حسن شريعتمداری,رضا طالبی,شھران طبری,مزدک عبدی پور,اکبر عطری,نادر عصاره,خالد عزيزی,ميرو علی يار,شھلا فريد,سعيد قاسمی نژاد,ياسين قبيشی(اھوازی),مھرانگيز کار,گيتی کاوه,بھزاد کريمی,مسعود مافان,محسن مخملباف,مريم معمار صادقی,منوچھر مقصودنيا,عبدالله مھتدی,عليرضا نوری زاده

این متن کوتاه حاصل دو روز نشست چهره های اپوزیسیون به دعوت بنیاد اولاف پالمه است . در این نشست بر عکس شایعات مطرح شده حرفی از آلتر ناتیو سازی نبود ، اساساَ هدف نشست هم این نبود .
بنیاد پالمه نه تنها برای ایران بلکه برای بسیاری از کشور های جهان سومی نشست های مشابه ای را ترتیب داده و از فعالین سیاسی و اجتماعی آن کشور ها برای گفتگوی رو در رو دعوت کرده است .

در مورد ایران هم اینچنین است . این بنیاد در سالهای گذشته نیز در خصوص ایران نشست های مشابه و کارگاه های آموزشی برقرار بود .

در یک مورد در سال 2009 کارگاهی با حضور برخی از فعالین سیاسی اجتماعی ایران ترتیب داده شده و از کشور صربستان " جنبش آتبور" و آفریقای جنوبی افرادی حاضر شده و از تجربیات خود برای ایرانیان گفته بودند .

امسال هم به همت بنیاد اولاف پالمه و ایرانی های عضو در حزب سوسیالیست سوئد این نشت برقرار شد .

سیاست بنیاد پالمه عموما این است که نشست های اینچنینی را به صورت مخفیانه و پشت در بسته های بسته ترتیب میدهد . دلیل این اقدام هم امنیت مهمانان است .

چند هفته پیش اپوزیسیون سوریه هم در همین بنیاد جلسه مشابه ای انجام داده بود و به نتایج مثبتی نیز رسید .

در نشست مربوط به ایران در خصوص مسائل مختلفی صحبت شد . انتخابات ، حقوق بشر ، جنگ اسرائیل با ایران و ... عموم افراد نظر های خود را مطرح کردند اما حاضرین به احترام افراد و جریانهای غایب تصمیم گرفتند تا از اعلام توافق در مورد مشخصی پرهیز کنند . آنها توافق در غیبت دیگران را غیر دمکراتیک دانستند . اما این فرصت کاملاً وجود داشت که همه باهم به گفتگو نشته و با نظرات هم از نزدیک آشنا شوند .

به نظر من به عنوان یک ناظر نتیجه این جلسه مطلوب بود .

بسیاری از چهره ها که اگر 20 سال پیش همدیگر را می دیدند ممکن بود با گلوله به سمت هم شلیک کنند ، در این دو روز برای اولین بار در کنار هم نشتند ، گفتگو کردند و با هم رابطه ای دوستانه برقرار کردند . و از همه مهم تر قرار گذاشتند که به زودی بار دیگر در کنار هم جمع شده و همدیگر را ببیند .

این رابطه دوستی همراه با عتماد به نظرم خیلی جالب بود . و بهترین نتیجه ای که میشد از چنین نشستی گرفت همین بود . یک گفتگوی دمکراتیک و منطبق با استاندارد های گفتمان دمکراتیک به همراه اعتماد سازی و بر قراری رابطه ای دوستانه .

به نظرم بسته بودن در های این کنفرانس حساسیت بر انگیز بود و برای برخی سوال ایجاد کرد که پشت در چه خبر است ، در صورتی که اگر درها باز بود هیچ اتفاقی نمی افتاد .

به گمانم تکرار این جلسه در آینده البته با در های باز فضای جالب تری را ایجاد خواهد کرد .

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

اقبال اقبالی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.