رفتن به محتوای اصلی

استقبال از توافق بر سر برنامه هسته ای در ژنو، و ضرورت تنش زدایی کامل از سیاست خارجی ایران
25.11.2013 - 20:23

جمهوری خواهان ایران، همواره و از بدو آغاز این مناقشه، سیاست هسته ای جمهوری اسلامی ایران را که تاکنون موجب میلیاردها دلار خسارت اقتصادی، انزوای سیاسی بین المللی و تحمیل تحریم ها و فشارها بر مردم ایران بوده،  مورد نقد قرار داده و خواهان رفع کامل این مناقشه بر اساس گفتگو و دست یابی به راه حل سیاسی و مخالف هرگونه راه حل نظامی بوده اند.

اکنون توافق ژنو پس از سال ها تنش پیرامون برنامه هسته ای ایران، صدور پنج قطعنامه از طرف شورای امنیت سازمان ملل متحد و برقراری تحریم های گسترده اقتصادی از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا، می تواند نوید بخش کاهش تنش ها، دور شدن کابوس جنگ و درگیری نظامی و تعلیق تدریجی تحریم ها  بوده و امید برای نیل به آینده بهتر را در دل میلیون ها تن از شهروندان کشورمان، زنده کند.
از نظر ما اراده سیاسی مردم ایران برای پایان دادن به مناقشه هسته ای و پیوستن ایران به جامعه بین المللی، که جلوه ای از آن در انتخابات اخیر ریاست جمهوری تبلور یافت، نقش اصلی را در تغییر سیاست جمهوری اسلامی در قبال مناقشه هسته ای ایفا کرده است.
روشن است که توافق در ژنو یک گام مقدماتی است و هدف از آن هموار نمودن زمینه برای رسیدن به یک توافق جامع است. اما آن چه که مهم است درک این واقعیت است که تنها تعهد کامل طرفین به این توافق مقدماتی و اجرای آن می تواند حصول توافق جامع مورد نظر و لغو کامل تحریم ها علیه ایران را میسر سازد.
جمهوریخواهان ایران در عین استقبال از توافق هسته ای در ژنو، خواستار گسترش دامنه تفاهم متقابل به سایر عرصه های سیاست خارجی از جمله مناسبات متقابل ایران با غرب، به ویژه ایالات متحده آمریکا و کشورهای منطقه هستند. حفظ امنیت و منافع کشور و  مردم ایران نیازمند داشتن رابطه متقابل و مبتنی بر منافع مشترک با تمامی کشورها، مشارکت موثر و فعال در تلاش برای تامین صلح و امنیت و گسترش مناسبات سیاسی و اقتصادی بهتر با دیگر کشور ها است.

سازمان جمهوریخواهان ایران

اتحاد جمهوریخواهان ایران
اتحاد برای پیشبرد سکولار دمکراسی در ایران
۳ آذر ۱۳۹۲ – ۲۴ نوامبر ۲۰۱۳

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.