رفتن به محتوای اصلی

زنان ؛ طلایه داران رهائی از دوزخ استبداد دینی
05.03.2014 - 08:51

به مناسبت 8 مارس روز جهانی زن

ویلی برانت صدر اعظم سابق کشور آلمان و برنده جایزه صلح نوبل گفته بود : مهمترین حادثه قرن بیستم  نه انقلاب روسیه ؛ بلکه بهبود وضع زنان ( یعنی نیمی از ساکنین زمین ) است . 

بیش از یک قرن از زمانی که ــ بدنبال مبارزه متحد زنان برای حقوق برابر با مردان ــ سازمان ملل با صدور قطعنامه ای هشتم مارس را بعنوان " روز جهانی زن " اعلام کرد ؛ میگذرد .  اما علیرغم مبارزات مستمر زنان برای آزادی و برابری ؛ تبعیض و ستم علیه زنان در جهان بویژه در کشورهای اسلامی و بطور خاص در ایران ؛ همچنان ادامه دارد .

بلحاظ تاریخی تبعیض ؛ نابرابری ؛ خشونت و سرکوب زنان با شروع طبقات در جوامع شکل گرفت و تا قبل از آن زنان در همه امور ــ دوشادوش و مساوی با مردان ــ سهیم بوده و با مردان از حقوق برابر برخوردار بودند . یعنی با طبقاتی شدن جوامع ؛ تبعیض و نابرابری علیه زنان شروع و موازی با آن ؛ این وضعیت در مناسباتِ نرینه هایِ مرد سالار در خانه و جامعه تکوین یافت .

از آن تاریخ تا به امروز تبعیض و ستم علیه زنان در همه جوامع طبقاتی ادامه داشته و دارد . بنابراین تبعیض و نابرابری مقوله ای است استثماری ــ طبقاتی و ریشه در نقش نابرابر زن در امر تولید ــ تولید ارزش اضافه کمتر توسط زنان ــ دارد . بنابراین برای ریشه کنی این تبعیض و نابرابری در جامعه ؛ باید استثمار و مناسبات نابرابر اقتصادی ؛ ریشه کن شود .

اما در کشور ما ایران بخصوص بعد از پیروزی انقلاب 57 ؛ تبعیض و خشونت علیه زنان جایگاهی ساختاری در نظام دینیِ حاکم بر کشور و جامعه دینیِ مرد سالار دارد . یعنی تبعیض و نابرابری در حق زن با این نظام در هم آمیخته است و جزئی جدا نا شدنی از ساختار تیعیض آلود آن میباشد و ریشه در ذات قرون وسطائی این نظام دارد .

 بهمین خاطر در حالیکه که کتب و نوشته های دینی آخوندها خوراک ذهنیِ مبتنی بر تبعیض و نابرابری زنان را برای مردم تهیه و به خورد جامعه میدهند ؛ در حالیکه مبنای نظام  بر " تصرف و مالکیت جنسی " استوار است و در حالیکه خشونت و تجاوز علیه زنان جزئی از ارکان نظام است ؛ باید قابل انتظار باشد که سبعانه ترین خشونت ها ؛ تبعیض و بی عدالتی ؛ علیه زنان کشورمان  را شاهد باشیم .

یعنی در جستجوی علت زن ستیزی و تبعیض علیه زنان در ایران ؛ علاوه بر اینکه باید به نقش مبنائی مناسبات نابرابر اقتصادی توجه داشت ؛ باید بپذیریم که تحقیر ؛ سرکوب و نابرابری در کانون تفکرات و ایدئولوژی مرتجعین حاکم قرار دارد . به بعضی از اظهار نظرها و جملات گهر بار !!! سران جمهوری اسلامی در رابطه با زن و حقوق زنان ؛ توجه کنید :

آیت الله روح الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ( روزنامه رسالت 30 مهر 1376 ) : تساوی زن و مرد من جمیع الجهات پایمال کردن چند حکم ضروری اسلام و نفی برخی از احکام صریح قران است و تکلیف معتقدان به چنین مطلبی را اسلام تعیین کرده است . خمینی با این نظربه نه تنها  بر دیدگاه نابرابر و تبعیض آلود خود تأکید کرده است بلکه معتقدان به این احکام قرون وسطائی را به سرکوب مخالفینِ تبعیض علیه زنان ؛ تحریک و تشویق نموده است .

خمینی در مخالفت با پیوستن ایران به پیمان بین المللی " رفع انواع تبعیض علیه زنان " معاهده ای که در سال 1981 در سازمان ملل تصویب شد ؛ گفت : هر چه موافق دین و قوانین اسلامی باشد؛ با کمال تواضع گردن می نهیم و با هر چه که مخالف دین و قرآن باشد ...... ولو الزامات بین المللی باشد ؛ مخالفیم ( صحیفه نور جلد اول صفحه 17 ) . پیش از آن نیز شورای نگهبان ارتجاع پای بندی ایران به این معاهده که در مجلس رژیم به تصویب رسیده بود را ؛ وتو کرده بود .

قبل از خمینی در چند دهه پیش آیت الله مدرس ؛ آیت الله باصطلاح مترقی و منورالفکر آن زمان در پاسخ به نمایندگان روشنفکر مجلس در باره حق رأی زنان گفته بود : آخر ما هر چه تأمل می کنیم می بینیم خداوند قابلیت در زنها قرار نداده که لیاقت انتخاب کردن داشته باشند . عقول اینها استعداد ندارد و در حقیقت تحت قیمومیت قرار دارند . چطور ممکن است بآنها حق انتخاب کردن داده شود .

سید علی خامنه ای ( ولی فقیه کنونی ) 30 تیر 1376 : این مسئله که زنان باید در صحنه های اجتماعی بهمان تعداد و کمیتی که مردها هستند حضور داشته باشند نکته ایی منفی ؛ فکری ابتدائی ؛ بسیط و کودکانه است .

آخوند مشکینی رئیس قبلی مجلس خبرگان در تلویزیون رژیم 3 آبان 76 : مسئله تساوی حقوقی مرد و زن به معنائی که ذکر کرده اند ؛ ضد قرآن است و ضد دین است .

ملا حسنی نماینده ولی فقیه و امام جمعه سابق ارومیه ( دی ماه 1386 ) : من نمیدانم که چطور هنوز بعد از گذشت 28 سال از انقلاب اسلامی زنان بد حجاب زنده اند . این زنان که از رعایت حجاب اسلامی سر باز میزنند باید خودشان ؛ همسرانشان و پدران شان بمیرند .

آیت الله دزد ؛ فاسد و جنایتکار علم الهدی امام جمعه مشهد : ..... وقتی یک گناهکار بی حجاب که امنیت و عفت جامعه را تهدید و مقاومت می کند ؛ نیروی انتظامی باید وارد عرصه شود .

چنان که از گفته های سران رژیم مشاهده می شود حقوق برابر زن و رفع تبعیض و بی عدالتی علیه آنان ؛ با مبانی دینی آخوندها در تعارض است . بطوریکه میتوان با یقین گفت که رفتار رژیم و نیروهای سرکوبگر آن فراتر از رفتار شقاوت بار و حیوانی گروهی جنایتکار و یا مریضان روحی است و این رفتار از ساختار سیاسی و ایدئولوژیک نظام دینی سر چشمه میگیرد .

یعنی باید گفت رابطه زن و مرد در هسته و مرکز سیاستهای نظام دینی قرار دارد . باعتبار همین ساختار معیوب و ارتجاعی است که محدودیت ها علیه زنان تحت عناوین رعایت عفت عمومی ؛ مبارزه با بد حجابی ؛ سرکوب جنسیتی ؛ سیاست جدا سازی در دانشگاه ؛ محیط کار ؛ صف اتوبوس و ارزاق و سایر سرکوبها ؛ بجریان می افتد .

بنابراین وقتی که بنیان گذار و سردمداران اصلی نظام دینی چنین اعتقادات زن ستیزانه و ارتجاعی نسبت به زنان دارند ؛ وقتی بالاترین مهره های این نظام ؛ خود سر نخ اصلی تجاوز به حقوق زنان را در دست دارند ؛ وقتی  تبعیض و نابرابری نسبت به زن در کانون تفکرِ ایدئولوژیکِ مرتجعین حاکم قرار دارد و ...... ؛ طبیعی است که ظالمانه ترین و خشن ترین رفتارها ؛ تحقیرها و هتک حرمتها نسبت به زنان کشورمان را شاهد باشیم و شاهد تلاش رژیم در عقب راندن زنان ؛ از عرصه های زندگی اجتماعی باشیم . بخصوص که زنان دلیر کشور در اعتراض به این بی عدالتی ها به مبارزه برخاسته اند و عرصه را بر آخوندها تنگ کرده اند  ــ گناه بزرگی که آخوندها بر آنان نمی بخشایند ــ .

علیرغم دیدگاههای عصر حجری آخوندها و نا باوری آنان به حقوق برابر زنان و تحقیر و سرکوب مداوم آنان ؛ آخوندهای حاکم در " حزب جمهوری اسلامی " با شیادی تمام در اردیبهشت 1358 روز تولد حضرت فاطمه را " روز زن " در ایران اعلام کردند .

 این در حالی بود که نه حضرت فاطمه در دوران خود مقدار ناچیزی از درد و رنجی که امروزه بر زنان ایران وارد میشود را تحمل و تجربه کرده و نه حضرت فاطمه در گیر چنین مبارزه ای سترگ و قهرمانانه با حکام ظالم و ستمکار زمان خود بوده و نه چون شیر زنان میهن ما با شقاوت و سنگدلی آخوندهای قسی القلب زمان خود ــ تجاوز و توهین ؛ تحقیر و سرکوب ــ ؛ مواجه بوده است .

در حالی که در بسیاری از کشورهای پیشرفته و آزاد جهان ؛ رفتار خشونت آمیز حتی با حیوانات هم منع شده و مرتکبین این اعمال مجازات میشوند ؛ زنجیره خشونت دولتی و خانگی نسبت بزنان در شهرو روستا ؛ خانه و محل کار ؛ خیابان و کوچه و .... همه روزه در ایران قربانی میگیرد  . در حالی که در این کشورها گرسنه نگهداشتن سگان خانگی و آسیب رساندن بآنان مجازات میشود ؛ در ایران هر روزه تعداد بیشتری از زنان و دختران نو جوان به خاطر گرسنگی و بی غذائی به تن فروشی اجباری روی می آورند .

بر همین اساس است که در گزارش یکی از نهادهای حقوق بشری آمده است . " در ایران آمار مرگ و میر ناشی از خشونت های جنسی و جسمی زنان که عمدتا" از جانب مردان ؛ جامعه مردسالار و در اجرای احکام و قوانین ضد بشری حکومت دینی ؛ اتفاق می افتد از بیماریهای سعب العلاج ؛ تصادفات جاده ای و جنگ هم بیشتر است " .

علیرغم حضور گسترده زنان در مبارزه با شاه و نقش غیر قابل انکار آنها در سرنگونی سلطنت پهلوی ؛ زنان با شگفتی شاهد آن بودند که نه تنها هیچ تغییر مؤثری به نفع آنان بوجود نمی آید بلکه همه روزه شاهد بودند که حقوق ؛ امتیازات و قوانین نیم بندی که در مبارزه طولانی با رژیم شاه کسب کرده و یا به تصویب رسانده بودند نیز باطل شده و به یغما میرود . و این بار ؛ سنگین ترین زنجیرها بنام دین و قانون بدست و پای آنان بسته میشود .

شدت تبعیض و بی حقوقی زنان در نظام جمهوری اسلامی بحدی گسترده است که صدای فائزه رفسنجانی دختر اکبر هاشمی رفسنجانی که از پایه گذاران جمهوری اسلامی بوده است نیز در آمده است . وی در مصاحبه خود با خبر گذاری الشرق الاوسط میگوید : وضعیت زنان در جامعه قبل از انقلاب بهتر از حالا  بود . آنها در مجلس سنا حضور داشتند و حتی در کابینه هم وزیر زن داشتیم .

از فردای پیروزی انقلاب اسلامی و سلطه آخوندها بر کشور ؛ روز به روز سخت گیری و فشار بر زنان بیشتر شد و تبعیض و بی عدالتی علیه زنان وجه قانونی بخود گرفت .

ــ در هفتم اسفند 57 دفتر خمینی اعلام کرد " قانون حمایت از خانواده ملغی میباشد " ؛ این قانون در زمان شاه در سال 1346 در حمایت حقوق زنان در خانواده ؛ به تصویب رسیده بود .

ــ در هشتم اسفند 1357 " قانون خدمات اجتماعی به زنان لغو گردید " ؛ قانون فوق در زمان شاه و در سال 1347 تصویب شده بود .

ــ در 11 اسفند 57  " زنان قاضی از قضاوت و حضور در قوه قضائیه محروم شدند " زنان در زمان شاه از حق قضاوت و حق کار در ارگان قضائیه برخوردار بودند .

ــ " قانون اجباری شدن حجاب " ؛ مطابق تبصره ی ماده 638 قانون " مجازات اسلامی " ؛ زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از 10 روز تا دو ماه و یا 50 هزار ریال تا 500 هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد .

ــ در بهار سال 58 سن ازدواج برای دختران از 18 سال ــ در زمان شاه ــ به 13 سال تقلیل یافت و بدنبال آن تحصیل دختران ازدواج کرده در دبیرستان ها ممنوع شد .

ــ همچنین در بهار سال 1358 حق قضاوت از زنان سلب شد و زنان دیگر نمی توانستند در رشته حقوق قضائی تحصیل کنند .

ــ در سال 1361 بر اساس احکام اسلامی ؛ زنان از حق صیانت فرزندان خردسال خود پس از جدائی همسر محروم میشوند .

ــ در سال 1362 رسما" گشت های سرکوبگر پلیس برای مقابله با بد حجابی آغاز بکار کرد .

ــ در اصل 21 قانون اساسی آمده است : همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه ی حقوق انسانی ؛ سیاسی ؛ اقتصادی ؛ اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند . منظور از قید و شرط " رعایت موازین اسلام " ؛ قید و زنجیرهائی است که بعدا" در اثر احکام و قوانین فقه شیعه توسط آخوندها ؛ مراجع و آیت الله های تازه بقدرت رسیده ؛ بر دست و پای زنان ایران بسته شد .

همچنین منظور از قید و شرط " رعایت موازین اسلام " ؛ اجرای قوانین و مقرراتی مانند تعدد زوجات ــ امری که در قبل از انقلاب در عمل غیر قانونی بود ــ ؛ صیغه ــ یا فحشای رسمی و قانونی ــ ؛ حق طلاق یک جانبه توسط مردان ــ قبل از انقلاب قوانین طلاق بر اساس برابری زن و مرد تنظیم شده بود ــ ؛ حجاب ؛ قوانین ظالمانه و وحشیانه شلاق و سنگسار و .... میباشد ؛ که ریشه در دیدگاههای عصر حجری آخوندها دارد .

در سال 1371 گالیندوپل گزارشگر ویژه سازمان ملل از زندانهای ایران بازدید کرد ؛ وی در گزارش خود به نقل از ابوالفضل موسوی تبریزی دادستان کل نوشت : هر کس حجاب را نقض کند کافر است و جزای یک کافر در قوانین اسلام مرگ است .

و در آخر اینکه بر خلاف کشورهای دیگری که زنان در اثر مبارزه خود به حقوقی نائل شده اند ؛ در ایران زنان برای رهائی و برابری با مردان باید در دو سنگر مبارزه کنند . هم برای آزادی از تعدی و اجبارات نظام دینی و قوانین و احکام دینی ضد زن و هم با فرهنگ مرد سالارانه حاکم بر جامعه که در فرهنگ سنتی و آئینی ایرانیان ریشه دارد . بنابراین تنها در جامعه ای که بر آن مناسبات مدرن و قوانین زمینی و عرفی حاکم است می توان امیدوار بود که حقوق اجتماعی ؛ سیاسی ؛ اقتصادی زنان از لگد کوبی فرهنگ مرد سالارانه و احکام و قوانین دینیِ زن ستیزانه ؛ در امان بماند .

امّا هدف رژیم از تبعیض و نابرابری و خشونت علیه زنان چه میباشد ؟

هدف رژیم ؛ در یک کلام زنان باید فضای سیاسی کشور را به نفع مردان خالی کنند و از عرصه های اجتماعی و مبارزاتی بیرون رانده شوند . یعنی دست از مبارزه برای حقوق برابر با مردان و اعتراض به ستم و نابرابری بر دارند . این تبعیض و ستم بر زنان ؛ در آنان پتانسیلی ذخیره کرده است که می توان و باید گفت که " سرنوشت زنان " در این نظام ؛ قلب تپنده انقلابی است که به حکومت ظالمانه آخوندها پایان خواهد داد .

زنده یاد فروغ فرخزاد ــ بانوی ارجمند شعر ایران ــ معتقد بود که : تغییرات احتماعی ایران به مفاهیمی مانند مذهب ؛ اخلاقیات و عشق معنای تازه ای می بخشد . تحقق این نگاه ؛ در تقدیر زنان دلیر و شجاع میهن است و مطمئنا" زندان ؛ تحقیر و سرکوب نظامِ استبدادِ دینی علیه زنان از همدلی آنان با نگاه فروغ نخواهد کاست . امری که تنها در جدائی دین از دولت و استقرار یک حکومت ملی و دمکراتیک محقق میشود .

با یقین به روزی که چندان هم دور نیست ؛ زنان و دختران شجاع و دلیر ایران در مبارزه متحد با برادران خود ــ مردان و جوانان ایران ــ  به عمر ننگین این رژیم پایان می بخشند و بر دوران نگارش قوانین ظالمانه ضد زن مبتنی بر احکام شریعت پایان میدهند و آنگاه با کسب جایگاه شایسته خود ؛ می توانند مانع تصویب قوانین ظالمانه و ضد زن شوند .

و با تبریک و تهنیت به مناسبت  8 مارس " روز جهانی زن " به همه زنان دنیا و بخصوص زنان و دختران عزیز و گرامی ایران ــ که سر انجام شیشه عمر این رژیم پلید ؛ با طلایه داری آنان بر زمین کوبیده خواهد شد ــ ؛ یقینا" شب سیاه آخوندها به پایان میرسد و صبح آزادی ؛ فرا میرسد .

05.03.2014 ( 14 اسفند 1392 )

arezo1953@yahoo.de   

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.