رفتن به محتوای اصلی

عربستان میزبانی وزیر خارجه ایران را نپذیرفت!
10.05.2011 - 16:18

روز دوشنبه 19 اردیبهشت پایگاه خبری تحلیلی میدل‌ایست آن‌لاین گزارش داد كه عربستان سفر علی‌ اكبر صالحی، وزیر امور خارجه كشورمان به ریاض را نپذیرفته و پذیرش میزبانی از او را منوط به عذرخواهی ایران از عربستان بر سر تحولات اخیری كه به تنش به روابط دو كشور منجر شده، دانسته است.

این پایگاه خبری به نقل از منابع نزدیك به شورای همكاری خلیج فارس نوشته است كه عربستان سعودی از حملات ‌دیپلماتیك و رسانه‌ای ایران علیه این كشور در پی ورود نیروهای نظامی عربستان و متحدانش در قالب سپر دفاع جزیره به بحرین پس از آغاز تظاهرات مردمی این كشور به شدت دلخور است و می‌گوید، چگونه است در حالی كه ایرانی‌ها همه جا در رسانه‌هایشان با تحقیر به ما خاندان آل سعود می‌گویند اكنون به فكر بهبود روابط افتاده‌اند.

بنا به گزارش‌ها، عربستان سعودی به وزارت امور خارجه ایران پیام داده است تا زمانی كه دولت ایران از تخریب كنسولگری عربستان در مشهد و حمله به سفارت‌ عربستان در تهران عذرخواهی نكرده سفر وزیر امور خارجه ایران را به ریاض نمی‌پذیرد و گمان هم نمی‌كند كه بدین ترتیب تا آینده نزدیك بهبودی در روابط دو كشور حاصل شود.

میدل‌ایست آن‌لاین همچنین خبر داده است كه ایران از قطر خواسته تا برای بهبودی روابط با عربستان میان تهران و ریاض وساطت كند ولی دولت قطر به اطلاع وزارت خارجه ایران رسانده كه تماس مستقیم تهران با ریاض بهتر جواب خواهد داد و تهران بهتر است خود راسا با ریاض تماس بگیرد.

علی اكبر صالحی هنگامی كه در زمستان گذشته سكان‌دار وزارت امور خارجه شد، تاكید كرده بود كه بهبودی روابط تهران – ریاض را در اولویت كاری خود قرار خواهد داد و تلاش خواهد كرد تا اختلافات ایران با عربستان را به حداقل برساند.

با آغاز بحران بحرین و ورود نیروهای نظامی عربستان و متحدانش در شورای همكاری به این كشور برای سركوب تظاهركنندگان بحرینی، تنش در روابط ایران و عربستان به اوج خود رسید. در طول این مدت عربستان موفق شده بود با همراه ساختن دیگر كشورهای عضو شورای همكاری خلیج فارس رویكردی تهاجمی در برابر ایران اتخاذ كند و با زدن اتهام‌های مختلف به ایران مبنی بر تلاش تهران برای دخالت در امور داخلی كشورهای شورای همكاری به ویژه بحرین، یمن و كویت ایران را تحت فشار قرار دهد. شورای همكاری ظرف دو ماه گذشته دو بار نشست فوق‌العاده برگزار كرد و در هر دو بار به بهانه‌های مختلف در بیانیه‌های خود ایران را مورد حمله شدید قرار داد و حتی تهدید كرد كه از ایران به شورای امنیت سازمان ملل شكایت می‌كند. در تمامی این بیانیه‌ها حضور و نقش عربستان به وضوح دیده می‌شد. با سفر علی اكبر صالحی به قطر و عمان و پس از آن به امارات متحده عربی كه اتفاقا در هر سه سفر از حضور نظامیان خارجی در بحرین انتقاد كرد، شكستی آشكار در ایجاد رویكرد تهاجمی شورای همكاری خلیج فارس علیه ایران به وجود آمد كه به اعتقاد بسیاری از كارشناسان این مسئله سبب شد تا عربستان در جبهه مهاجمان به ایران در شورای همكاری تنها بماند.

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ایران گلوبال

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.