رفتن به محتوای اصلی

اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه در اعتراض به شکاف مزدی
01.10.2014 - 18:56
تفسیر از:
کاوه جویا


در آستانه ی خصوصی سازی کارخانه ی نیشکر هفت تپه اعمال سختگیری و تبعیض نسبت به کارگران این مجتمع صنعتی 500 کارگر آن را به اعتصاب واداشته است.

به گزارش ایلنا بیش از ۵۰۰ کارگر صنعتی کشت و صنعت نیشکر هفت تپه ( در شهر شوش ، در شمال  استان خوزستان) صبح امروز، چهارشنبه ۹ مهر،  در اعتراض به آنچه پدید آمدن شکاف عمیق حقوقی و مزدی در پی بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل می‌خواندند، دست از کار کشیدند.

 کارگران اعتصابی می‌گویند طرح جدید طبقه بندی مشاغل به شکاف عمیق حقوقی میان کارگران، کارمندان، سرپرستان کارگاه‌ها و مدیران کارخانه دامن زده است و خواهان تجدید نظر کلی در این طرح شده‌اند، شکافی حقوقی که بنا به گفته کارگران‌ گاه به بیش از ۵۰۰ هزار تومان می‌رسد.

منابع کارگری ایلنا  گزارش داده‌اند کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در فصل تعمیرات و نگهداری به سر می‌برد و اعتصاب کارگران به توقف کامل فرایند تعمیرات منجر شده است. احتمال می‌رود با طولانی شدن اعتصاب کارگران، زمان بهره برداری مجدد از این واحد تولیدی که ابتدای آبان امسال اعلام شده است به تأخیر بیافتد.

 طرح طبقه‌بندی مشاغل در پی اعتراضات صنفی کارگران در ماه‌های گذشته و بعد از ۲۲ سال تأخیر از ابتدای شهریور امسال اجرا شده است، آنهم در حالی که طرح طبقه بندی مشاغل در واحدهای تولیدی باید بر اساس قانون هر ۴ سال یکبار بازنگری شود.

در همین رابطه، یکی از کارگران که خواسته نامش فاش نشود به ایلنا گفته است: عوامل کارفرما و اعضای شورای اسلامی کار طرح طبقه بندی مشاغل را به صورت ناعادلانه بازنگری کرده‌اند به گونه‌ای که به جای امتیاز دادن به سابقه کار، به تحصیلات امتیاز داده‌اند، آنهم در شرایطی که ۸۵ تا ۹۰ درصد کارگران این واحد صنعتی، تحصیلاتی کمتر از دیپلم دارند.

این کارگر مجتمع کشت و صنعت هفت تپه با اشاره به نارضایتی کارگران از شیوه بازنگری این طرح، افزوده است: اداره کار به دلیل موافقت شورای اسلامی کار، طرح جدید طبقه بندی مشاغل را تایید کرده است.

او در ادامه بیان کرده است: ما در هفت تپه با دو قانون کار می‌کنیم. قانون نظام هماهنگ که شامل مدیران و سرپرستان می‌شود و قانون کار که برای کارگران است. احتمال می‌رود کارخانه در آینده نه چندان دور خصوصی شود و در این صورت، مدیران و سرپرستان نیز مشمول قانون کار خواهند شد. اینان طرح طبقه بندی مشاغل را طوری نوشته‌اند که اگر این اتفاق افتاد، باز هم حقوقشان از سایر کارگران به مراتب بالا‌تر باشد جالب آنجاست که سه نفر از اعضای کمیته طبقه بندی مشاغل از جمله نماینده ی حسابداری، مدیر امور اداری و مسئول کمیته طبقه بندی مشاغل، کارمند و مشمول قانون نظام هماهنگ بودند. دو نفر دیگر هم عضو شورای اسلامی کار و به اصطلاح نمایندگان کارگران بودند.

خصوصی سازی

سازمان خصوصی سازی شهریور امسال اعلام کرد : 100 درصد سهام کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و 20 درصد سهام توسعه نیشکر و صنایع جانبی در مجموع به ارزش 25 هزار میلیارد ریال در در روز 18 شهریور در بازار سوم فرابورس عرضه می شود. به گزارش تارنمای " پولی مالی"  این بلوک 1.5 هزار میلیارد ریالی متعلق به سازمان گسترش و نوسازی ایران است که به قیمت پایه هر سهم 8164 ریال با شرایط 15درصد نقد و بقیه اقساط 6 ساله با نرخ 15 درصد واگذار می شود.

همچنین 20 درصد سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به قیمت پایه هر سهم 102 هزار و 405 ریال و ارزش کل پایه 23 هزار و 412 میلیارد و 128 میلیون و 74 هزار و 500 ریال ریال در روز 19 شهریور امسال در بازار سوم فرابورس عرضه گردید.

روشن است که مقصود رژیم جمهوری اسلامی از این "خصوصی سازی" ، همچون "خصوصی سازی " های همانند، واگذاری  شبه رایگان بنگاه های اقتصادی کشور  به مقامات و عوامل رژیم  است.  حاصل چنین خصوصی سازی هایی نیز برای کارگران این صنایع اخراج یا شرایط بدتر کاری و مالی و برای  صنعت مربوط  کاهش تولید،  فروش ماشین ها و  زمین واحد صنعتی به دست صاحبان جدید وسرانجام تعطیلی آن واحد است، چنانکه در مورد بسیاری از صنایع "خصوصی سازی" شده، از جمله کارخانه ی قند دزفول رخ داده است.

بیش از ۱۵۰۰ کارگر در کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه کار می‌کنند که نزدیک به ۷۰۰ نفر از آنان در بخش‌های کشاورزی و نگهبانی و سایرین در بخش‌ صنعتی این واحد تولیدی مشغول به کار هستند. همچنین بیش از ۷۰۰ کارگر نی‌بر به صورت فصلی در این واحد تولیدی به کار تخصصی بریدن ساقه‌های نی‌شکر اشتغال دارند. کارگران نی‌بر همزمان با بهره برداری مجدد کارخانه و از ابتدای آبان ماه آغاز به کار می‌کنند آنهم در شرایطی که گفته می‌شود آنان علاوه بر برخی مطلبات حقوقی، به این موضوع که مشمول طرح طبقه بندی مشاغل نشده‌اند نیز معترض‌اند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کاوه جویا

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.