رفتن به محتوای اصلی

دیدار آرمان چاروستایی با احمد شهید در رابطه با زندانیان سیاسی-عقیدتی
18.05.2015 - 17:16

پنجشنبه ٢٤اردىبهشت ١٣٩٤ از شهر اشتوتگارت آلمان مسافرتی ٥ ساعته را پشت سر گذاردم و به شهر کلن رسیدم ،تا با احمد شهیدنماينده(نماينده حقوق بشر ‫#‏سازمان‬‫#‏ملل‬ در ارتباط با ایران) دیداری داشته باشم.و البته همان روز با سپری کردن ٥ ساعت دیگر به خانه بازگشتم.
زمان تعیین شده ملاقات ٤٠ دقیقه بود، اما ما حدود یک ساعت گفتگو کردیم.در آغاز آقای احمد شهید در رابطه با بیوگرافی، فعالیت های سیاسی ام در ایران،نحوه دستگیری و زندانی شدنم و مواردی نقض حقوق بشر در ایران که برایم پیش آمده بود یا دیده بودم، پرسیدند.پس از طی شدن حدود ١٥ دقیقه که هنوز موارد بسیاری از جزئیات کیس خودم باقی مانده بود به آقای احمد شهید ،گفتم:” بنده برای کیس خودم نیامده ام هر چند که شما مایل هستید بیشتر در این مورد بدانید،ولی می خواهم پیام زندانیان سیاسی و شرایط بسیار بدی که آنان و خانواده هایشان در ایران دارند صحبت کنم”. آقای احمد شهید ،قبول کردند و قرار شد در رابطه با کیس شخص ام بعدا تماس بگیرند و توضیحاتی بیشتری را ارائه بدهم چرا که بسیار مایل بودند درباره ى آن بیشتر بدانند.

Screenshot (258)
زندانیان سیاسی عقیدتی:
ابتدا از موارد نقض حقوق انسانی و اولیه ای که زندانیان سیاسی در خواست کرده بودند را عنوان نمودم : ١-جلوگیری از درمان زندانیان سیاسی به عنوان یک نوع شکنجه سفید.(همچون آیت الله بروجردی،محمدعلی طاهری،خالد حردانی،محمدرضا پورشجری،حسین رونقی ملکی) که پیش از روی کار آمدن حکومت حسن روحانی این شیوه شکنجه باعث مرگ ده ها تن از زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندان ها شده است که از جمله : افشین اسانلو،امیرحسین حشمت ساران،اکبر محمدی،علیرضا کرمی خیر آبادی،محسن دکمه چی)را می توان نام برد. ٢-ضرب و شتم زندانیان سیاسی و انتقال آنان به بنده های زندانیان بزهکار(تهدید به حذف فیزیکی). ٣-پرونده سازی و زدن اتهاماتی گوناگون از قبیل توهین به رهبر مسلمین جهان،بر هم زدن نظم عمومی زندان، درگیری با ماموران زندان، ارتباط با رسانه های خارجی و ده ها اتهام دیگر،تبعید زندانیان از محل سکونت در جهت فشار بر خانواده زندانی و عدم اجازه ملاقات حضوری، قطع ملاقات زندانیان با خانواده و وکیل قانونی و ملاقات پشت کابین های خراب و فرسوده، تهدید وکلا زندانیان سیاسی و پرونده سازی برای آنها. ٤-عدم دسترسی زندانیان به غذای سالم وبهداشتی،سبزیجات و میوه و وعده های رایج غذایی و بی کیفیت بودن غذا که در زندان های شهرستان این شدت این وضعیت چند برابر است.به عنوان مثال در زندان سپیدار اهواز که در آنجا مبحوس بودم، به دلیل تعداد بالای زندانیان باید ساعت ها در صف غذا یا حمام منتظر ماند. ٥-نگهداری طولانی مدت زندانیان سیاسی در بازداشتگاه های امنیتی و ربایش زندانیان از بند و بردن آنها به بنده های امنیتی خارج از آمار زندان بدون مدرک قانونی و بدون اطلاع قبلی.نمونه اخیر رسول بداقی معلم زندانی یا محمدعلی طاهری زندانی عقیدتی. ٦-توطئه چینی، اتهام زنی ،تحریک زندانیان سیاسی-عقیدتی قدیمی و مقاوم ، توسط عوامل زندانی بزهکار،معتاد با دادن وعده هایی از قبیل «مرخصی،ملاقات حضوری، آزادی» توسط نیروهای امنیتی و زندانبانان امنیتی به جهت تخریب زندانیان و توهین و تحقیر آنها و تحت فشار قرار دادن زندانیان که این نیز به نوعی «شکنجه سفید» محسوب می گردد. ٧-زدن دستبند و پابند و پوشاندن لباس فرم کثیف و گاها” خونی هنگام اعزام زندانیان به مراجع قضائی و بیمارستان. ٨-اعدام های فله ای زندانیان سیاسی و زندانیان عادی و عدم تحویل جنازه های زندانیان اعدامی به خانواده و بستگان و جلوگیری از مراسم عزاداری.نمونه اخیر اعدام دسته جمعی زندانیان اهل سنت. ٩-عدم اجازه استفاده زندانیان سیاسی از حقوق اولیه از قبیل «تلفن،مرخصی،آزادی مشروط و…این حقوق در قوانین خود حکومت تعریف شده است ولی بسیاری از زندانیان سیاسی-عقیدتی از این حقوق و داشتن وکیل مستقل در زمان بارپرسی و دادگاه محروم هستند. ١٠-وجود دادگاه های فراقانونی به نام دادگاه انقلاب و دادگاه ویژه روحانیت، و استفاده از قضات حکومتی برای صدرو احکام سنگین و اتهاماتی از قیبل : «مفسد فی الارض، ارتداد، اقدام علیه امنیت ملی و….! که نمونه اخیر آن به محمدعلی طاهری می توان اشاره نمود.
معلمین زندانی:
پس از عنوان این موارد به زندانی کردن معلمان که برای حقوق معیشتی و صنفی خود تجمعات گسترده ای را داشته اند ولی حکومت نتنها به آنان بی توجه بوده بلکه با فشار آوردن به اعضا فعال ،دستگیری و تحت شکنجه و فشار قراردادن معلمان زندانی و خانواده های آنان، سعی کرده فضا رعب و وحشت به جنبش معلمین تحمیل نماید.نمونه بارز آن به ربایش رسول بداقی از بند عمومی به انفرادی،فشار آوردن به ایشان برای صحبت بر علیه جنبش معلمین و احضار کردن خانواده ایشان می باشد.آقای بداقی دوران پایان حبس خود را سپری می کند اما حتی با نزدیک شدن به دوران محکومیت خود باز هم این فشارها ادامه دارد.همچنین از دیگر معلمین زندانی که هم اکنون در حبس به سر می برند «ارژنگ داوودی،علیرضا هاشمی و محمدباقری» می توان یاد کرد.
کارگران زندانی:
به آقای احمد شهید یادآورم شدم، کجای دنیا کارگر را برای گرفتن «حقوق معوقه خود، بیرون آمدن از زیر خط فقر»، زندانی و شکنجه می کنند؟در هفته های اخیر اعتراضات گسترده کارگران را شاهد بوده ایم،اما در پی این تجمعات و بیانیه کارگران،تعدادی از سران جنبش کارگری از جمله «ابراهیم مددی،داوود رضوی،محمود صالحی و عثمان اسماعیلی» دستگیر شده اند و هنوز تعداد زیادی از کارگران در زندان هستند.حکومت در سال ۱۳۹۴ با افزایش دستمزد حقوق کارگران را ٧١٢هزار تومان اعلام کرده است، این در حالی است که به گفته خود دولت خط فقر بین ٢میلیون پانصد تا ٣ میلیون تومان است و کارگران خواهان افزایش حقوق و بیرون امدن از خط فقر هستند ولی با دستگیری و زندان روبه رو می شوند.
در پایان به دکتر احمد شهید عنوان کردم ،در طی دو سالی که دولت روحانی آمده است نتنها موارد نقض حقوق بشر کمتر نشده بلکه اعدام شدت گرفته و اعطای احکام سنگین به فعالین سیاسی،اجتماعی،فرهنگی و حقوق بشری نیز روندی رو به رشد داشته است.به عنوان مثال به خانم آتنا دائمی جوانی ٢٨ ساله که فعال حقوق کودکان بوده است ٧ سال زندان داده اند!یا آتنا دائمی که قرار است به زودی به ایشان حکم جدید بدهند.از سوی دیگر نرگس محمدی که از بیماری هم رنج می برد دوباره به زندان برده اند و قرار است حکم جدیدی نیز برای ایشان صادر شود.همچنین حسین رونقی ملکی نیز یک کلیه اش را از دست داده است و با گفتگویی که با پدر ایشان داشتم ،کلیه دیگر وی خونریزی کرده و خطر مرگش وجود دارد.آقای حشمت الله طبرزدی دوران حبس خود را به اتمام رسانده است اما ایشان به صورت غیر قانونی و بدون داشتن حکم هنوز در زندان نگهداری می شود. چرا شما پس از ٣٧ سال جنایت،این همه اعدام با حکومت ایران قاطعانه برخورد نمی کنید؟آقای ظریف همچون احمدی نژاد دروغ می گوید که زندانی سیاسی-عقیدتی نداریم!اعدام های دهه ٦٠ و ٦٧ که هزاران نفر را اعدام کردند «جنایت علیه بشریت بوده است» چرا رژیم ایران را مجبور به اجرای کامل حقوق بشر نمی کنید؟

آقای احمد در پاسخ گفتند:”در شيوه عمل ما تغييراتى بوجود آمده و از اين پس تصميم داريم كه فشار هاى مربوط به جلوگيرى از نقض حقوق بشر در ايران را بر روى آقاى روحانى ، رياست جمهورى ايران متمركز كنيم.ایشان همچنین عنوان کردند که ما هر ساله در نشست سالیانه سازمان ملل در نیویورک جمهوری اسلامی را به خاطر «نقض حقوق بشر» محکوم میکنیم، هر چند که این محکومیت ، حکومت ایران را مجبور به رعایت حقوق بشر نمی کند”.
در نهایت از آقای احمد شهید سپاس گزاری کردم بخاطر تلاش هایش در راستای نقض حقوق بشر در ایران و اینکه ١٥ دقیقه بیش از وقتی که قرار ملاقات بود برایم زمان گذاشتند.و ایشان نیز برای اطلاعاتی که به ایشان ارائه نمودم تشکر کرده و در رابطه کیس شخصی ام قرار شد با من در تماس باشند و راه ارتباطی را نیز برقرار نمودیم تا بتوانم دیگر اخبار زندانیان سیاسی و نقض حقوق بشر را سریعتر بشود به دست ایشان رساند.
اما نتیجه ای که از این ملاقات دریافت کردم، این بود که ما ایرانیان در جامعه بین المللی آنچنان که باید تلاش نکرده ایم!به عنوان مثال در رابطه اعدام های زندانیان اهل سنت اطلاعات دقیقی آقای احمد شهید نداشتند و پرسیدند که آیا شما با خانواده های آنان تماسی داشتید و…. که بنده اشاره نمودم “همان شب خانواده های زندانیان در مقابل زندان اوین بودند و دوستانی با آنها حتی همان شب مصاحبه کردند.” به هر روی امیدوارم ما ایرانیان چه در مسئله نقض حقوق بشر و چه در مسائل سیاسی و مبارزاتی ، بیشتر بتوانیم تلاش کنیم و صدای آزادی خواهی و ظلم ستیزی مردم کشورمان را به گوش جهانیان برسانیم.
آرمان چاروستایی

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

آرمان چاروستایی
http://charostaei.com

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.