رفتن به محتوای اصلی

تلاش‌های گسترده آمریکا برای جاسوسی علیه ایران
10.04.2012 - 06:41

روزنامه‌ی "واشنگتن پست" روز یکشنبه (۸ آوریل) در گزارشی به گوشه‌هایی از برنامه‌های جاسوسی آمریکا علیه ایران پرداخته و نوشته است که این فعالیت‌ها از سال ۲۰۰۶ تا کنون گسترده‌تر شده‌اند. این مقاله که بر پایه‌ی گفت‌وگوهای متعدد با مشاوران امنیتی کنونی و پیشین آمریکایی تنظیم شده‌، نتیجه می‌گیرد که کاخ سفید باور دارد، چنانچه تهران مصمم به ساخت بمب هسته‌ای باشد، می‌تواند به موقع اطلاعات سری را در این زمینه به دست آورد.

جمهوری اسلامی مدعی شد که پدافند هوایی این کشور موفق به سرنگون کردن هواپیمای آمریکایی شده است

 

جمهوری اسلامی مدعی شد که پدافند هوایی این کشور موفق به سرنگون کردن هواپیمای آمریکایی شده است

به نوشته‌ی این روزنامه، در مذاکرات پیش رو با ایران، اطلاعات مخفی به دست آمده، آمریکا را در موقعیت بهتری قرار خواهد داد.

"واشنگتن پست" با استناد به اظهارات یک مأمور اطلاعاتی پیشین آمریکا می‌‌نویسد، حدود سه سال پیش یک هواپیمای بدون سرنشین تجسسی مدل RQ-170 "سنتینل" متعلق به سرویس مخفی "سیا" بی‌آنکه شناسایی شود تا قلب حریم هوایی ایران نفوذ کرده و پس از جمع‌آوری اطلاعات با موفقیت به پایگاه بازگشته است.

این هواپیما در آن زمان تصاویری را از تأسیسات هسته‌ای فردو در نزدیکی شهر قم تهیه کرده است. کشورهای غربی پیش از آغاز مذاکرات گروه ۱+۵ با ایران خواستار تعطیل شدن سریع تأسیسات زیرزمینی فردو شده‌اند که این درخواست از سوی ایران رد شده است.

این روزنامه‌ی آمریکایی می‌افزاید، سازمان اطلاعات و ضد جاسوسی آمریکا (سیا) در سال‌های اخیر در موارد متعدد هواپیماهای شناسایی بدون سرنشین را به حریم هوایی ایران فرستاده است. این هواپیماها صدها بار بر فراز "تأسیسات مشکوک" ایران به پرواز درآمده‌اند و پدافند هوایی این کشور نیز موفق به شناسایی آنها نشده است. تنها در ماه دسامبر ۲۰۱۱ یکی از هواپیماهای مدل "سنتینل" در خاک ایران سقوط کرد.

کشورهای غربی پیش از آغاز مذاکرات با ایران خواستار تعطیل شدن سریع تأسیسات زیرزمینی فردو شده‌اند که این درخواست از سوی ایران رد شده است

کشورهای غربی پیش از آغاز مذاکرات با ایران خواستار تعطیل شدن سریع تأسیسات زیرزمینی فردو شده‌اند که این درخواست از سوی ایران رد شده است

جمهوری اسلامی در آن زمان مدعی شد که پدافند هوایی این کشور موفق به سرنگون کردن این هواپیما شده است، در حالی که مقام‌های آمریکایی علت سقوط آن را نقص فنی اعلام کردند.

به نوشته‌ی روزنامه‌ی "واشنگتن پست"، پیش از این پرواز تجسسی، بحثی داخلی در سازمان سیا بر سر تجهیز این هواپیما به فناوری پیشرفته‌ای در گرفته بوده که به محض سقوط قابلیت نابود کردن هواپیما را دارد.

مایکل مک کانل، مدیر وقت اطلاعات ملی آمریکا، یکی از طرفداران استفاده از این فناوری به شمار می‌رفته، اما در نهایت مهندسین سازمان سیا با این استدلال که تجهیزات مورد نیاز باعث افزایش وزن هواپیما شده و در تناقض با طراحی سبک‌وزن آن است، این خواست را رد کرده‌اند.

مقام‌های دولتی آمریکا که با روزنامه‌ی "واشنگتن پست" صحبت کرده‌اند، گفته‌اند که پس از سقوط هواپیمای جاسوسی آمریکا باز هم پروازهای تجسسی بر فراز ایران ادامه یافته و در مجموع این حادثه، خسارات چندان قابل توجهی بر جای نگذاشته است.

"راه‌اندازی بخش ایران در سازمان سیا"

اما پروازهای تجسسی تنها بخشی از عملیات گسترده‌ی جاسوسی آمریکا بر ضد ایران را شامل می‌شود. به نوشته‌ی "واشنگتن پست"، در این میان سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA) ارتباطات الکترونیکی را زیر نظر گرفته و آژانس ملی اطلاعات جغرافیایی (NGA) تصاویر ماهواره‌ای از ایران را مورد بررسی قرار می‌دهد. این مرکز نخستین نهادی بود که تأسیسات هسته‌ای زیر زمینی ایران را در نزدیکی شهر قم شناسایی کرد.

 

 

ایران و اروپا: مذاکرات اتمی شنبه در استانبول

جمهوری اسلامی ایران و اروپا تأیید کردند که دور نخست گفت‌وگوهای هسته‌ای در استانبول برگزار خواهد شد.  

مخالفت ایران با تعلیق فعالیت‌های تاسیسات فردو

"کشورهای غربی خواستار بسته شدن تأسیسات فردو هستند"

در این میان سازمان سیا نیز بخش ویژه‌ای را در رابطه با ایران تأسیس کرده که کارکنان این سازمان آن را "خانه ایران" می‌نامند. این بخش که چند صد کارشناس و تحلیلگر در آن مشغول فعالیت هستند، زیر نظر یکی از فرماندهان پیشین سیا در شهر اسلام‌آباد پاکستان اداره می‌شود. سازمان سیا به طور رسمی در مورد این بخش اظهار نظری نکرده است.

در مقاله "واشنگتن پست" همچنین آمده است که شبکه‌ی اطلاعاتی گسترده‌ای نیز در منطقه تشکیل شده و آمریکایی‌ها توانسته‌اند از موقعیت نظامی خود در افغانستان و عراق برای سازماندهی عملیات‌های جاسوسی علیه ایران بهره ببرند.

به نوشته‌ی این روزنامه، نتایج به دست آمده از فعالیت‌های چندین ساله‌ی جاسوسی علیه ایران تا اندازه‌ی زیادی شبیه به نتایج گزارش جنجالی‌ای هستند که در سال ۲۰۰۷ منتشر شد. بر اساس این یافته‌ها، حتی اگر هم ایرانی‌ها به طور جدی به دنبال برنامه ساخت سلاح هسته‌ای باشند، دولت این کشور تا کنون تصمیمی برای ساخت کلاهک هسته‌ای نگرفته است.

مقام‌های آمریکایی اطمینان دارند، چنانچه تغییری در این وضعیت ایجاد شود، سازمان‌های اطلاعاتی این کشور از این امر باخبر خواهند شد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
برگرفته از:
dw

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.