رفتن به محتوای اصلی

درخواست تحکیم وحدت برای حمایت ویژه از دانشجویان زندانی
17.04.2012 - 22:24

دفتر تحکیم وحدت و سازمان دانش‌آموختگان ایران اسلامی (ادوار تحکیم وحدت) با انتشار بیانیه‌ی مشترکی از همه‌ی دانشگاهیان، نهادهای مدنی، سازمان‌های مدافع حقوق بشر و مردم ایران در داخل و خارج از کشور خواست تا به شکلی "ویژه" حمایت خود را از دانشجویان زندانی اعلام و برای آزادی آن‌ها تلاش کنند.

در این بیانیه که با عنوان "صدای دانشجویان دربند باشیم" منتشر شد، دفتر تحکیم وحدت و سازمان دانش‌آموختگان از مردم ایران خواستند که ضمن گرامیداشت یاد ۲۹ دانشجوی زندانی، از هر تلاشی برای اطلاع‌رسانی و تلاش برای آزادی دانشجویان زندانی چشم‌پوشی نکنند.

در این بیانیه آمده است: «شرط وفا، بزرگداشت همین همراهان دیروز و فردا است که اختران و راهنمایان امروزند.». سازمان دانش‌آموختگان ایران اسلامی و دفتر تحکیم وحدت با اعلام انزجار از تداوم بازداشت همه‌ی زندانیان سیاسی - عقیدتی و حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی، تاکید کرده‌اند: «بیایید تا همه قدردان و سپاس‌گوی مبارزانی باشیم که در آن سوی میله‌ها خیال آزادی ما را در سر می‌پرورانند.»

 

رفسنجانی: موانع تشکل‌های دانشجویی باید برطرف شود

جایزه‌ی حقوق بشر سوئد به بهاره هدایت اعطا شد

پیمان عارف: اگر اوضاع عادی‌ست نباید از زندانیان سیاسی بترسند

فعالان دانشجویی که این بیانیه را امضا کردند، ضمن محکوم کردن و اعتراض به سخنان اخیر وزیر علوم که خواسته بود تا از حضور فعالان جنبش سبز در دانشگاه‌ها و حق تحصیل آن‌ها ممانعت به عمل آید، خواستار بازگشت همه‌ی محرومین از تحصیل به دانشگاه‌ها و تضمین آزادی‌های آکادمیک شده‌اند.

بهاره هدایت، حسن اسدی زیدآبادی، عبدالله مومنی، مهدیه گلرو، مجید توکلی، سعید جلالی‌فر، شبنم مددزاده، جواد علیخانی و فرشته شیرازی برخی از فعالان دانشجویی هستند که در حال حاضر در زندان به سر می‌برند.

اعطای جایزه‌ی بنیاد "هارالد الستام" به بهاره هدایت

ظهر روز دوشنبه ۱۶ آوریل ۲۰۱۲، بنیاد "هارالد الستام" در شهر استکهلم سوئد جایزه‌ی حقوق بشر خود را به بهاره هدایت، فعال دانشجویی و عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت اعطا کرد. این بنیاد حقوق بشری سوئد دلیل اعطای این جایزه به بهاره هدیت را "شجاعت فوق‌العاده و تعهد فعالانه به عدالت در برابر نقض حقوق بشر در ایران" عنوان کرد.

در بیانیه‌ی بنیاد"هارالد الستام" تاکید شده که این فعال دانشجویی "علی‌رغم تهدیدها و هشدارهای امنیتی و اطلاعاتی بارها زندگی خود را به خاطر دفاع از حقوق بشر" به خطر انداخته است.

بهاره هدایت که از فعالان جنبش زنان و کمپین "یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض‌آمیز" نیز هست، در دادگاه تجدیدنظر به ۹ سال و نیم حبس قطعی محکوم شد که تا به‌حال سنگین‌ترین حکم قضایی است که برای یک فعال دانشجویی صادر شده است.

 

بنیاد "هارالد الستام" در شهر استکهلم سوئد جایزه‌ی حقوق بشر خود را به بهاره هدایت، فعال دانشجویی و عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت اعطا کرد

بنیاد "هارالد الستام" در شهر استکهلم سوئد جایزه‌ی حقوق بشر خود را به بهاره هدایت، فعال دانشجویی و عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت اعطا کرد

دادگاه بهاره هدایت را به "فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی"، "توهین به رهبری و رئیس‌جمهور"، "مصاحبه با رسانه‌های بیگانه"، "شرکت در تجمعات غیرقانونی" و "ورود غیرقانونی به دانشگاه و تخریب درب ورودی دانشگاه امیرکبیر" متهم کرد.

پروین اردلان، فعال جنبش زنان و از اعضای کمپین یک میلیون امضا که در حال حاضر در سوئد به‌سر می‌برد، جایزه‌ی بهاره هدایت را به نیابت از او که زندانی است دریافت کرد.

بهاره هدایت در پیامی که برای بنیاد "هارالد الستام" ارسال کرد، گفت: «در پس شادی از دریافت این جایزه، رنجی دوچندان فرصت شادی را از من دریغ می‌کند. رنج یادآوری آن‌چه بر دانشجویان و هم‌رزمانم در اتحادیه دانشجویی تحکیم وحدت رفت، آنان که مشقت زندان و تبعید و محرومیت از تحصیل را در این راه به جان خریدند، رنج آن‌چه بر خیل عظیم وکلا و روزنامه‌نگاران شجاع سرزمینم که جز برای اعاده حقوق پایمال شده مردمشان نمی‌کوشند رفت، زنان سرزمینم که فریاد برابری خواهی‌شان رنج زندان و تبعید را برایشان به‌همراه داشت.»

این فعال دانشجویی در پیام خود با تشکر از بنیاد هارالد الستام و جایزه‌هایی این چنین، گفت: «این پاسداشت‌ها پویندگان راه دشوار آزادی در سراسر جهان را از دغدغه‌ی فراموش شدن می‌رهاند و شعله‌ی امید به کامیابی نهایی را در آن‌ها زنده نگاه می‌دارد.»

بهاره هدایت در پیام خود آرزو کرده که او آخرین نفر از ایران باشد که شابسته‌ی دریافت جایزه‌ی حقوق بشری شناخته می‌شود و نوشت: «عنوان شجاعت فوق‌العاده و تعهد فعالانه برای عدالت مرا بر این می‌دارد که روزی نه چندان دور را آرزو نمایم که هیچ‌کس برای تعهد فعالانه خود جهت دستیابی به عدالت و اعتراض به نقض حقوق بشر مستوجب پرداخت هزینه نباشد.»

فشار بر فعالان دانشجویی همچنان ادامه دارد

سرکوب معدود نهادهای دانشگاهی باقی‌مانده و فشار بر فعالان دانشجویی همچنان ادامه دارد. دوشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۱ در پی ماه‌ها فشار مداوم بسیج دانشجویی، بالاخره انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید عباسپور(صنعت آب و برق) تعلیق شد.

فشارها به انجمن اسلامی این دانشگاه از آذر ماه سال ۹۰ بعد از حضور حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه‌ی "کیهان" در این دانشگاه شدت یافت. دانشجویان معترض در این نشست با تصاویر زندانیان سیاسی از حمله احمدزیدآبادی (دبیرکل سازمان دانش‌آموختگان ایران اسلامی) و مجید توکلی حضور یافته و شریعتمداری را "فاشیست" خواندند.

صادق صفایی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی این دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری‌های دولتی، خواهان توقف فعالیت انجمن اسلامی دانشگاه عباسپور شده بود. بعد از ماه‌ها کارشکنی و تلاش بالاخره فعالیت این نهاد دانشجویی منتقد که از معدود تشکل‌های مستقل دانشجویی بود که در سال‌های اخیر باقی مانده و هنوز اجازه فعالیت داشت، تعلیق شد.

از سوی دیگر وضعیت جسمی جواد علیخانی، دانشجوی زندانی دانشگاه شهید چمران اهواز، وخیم اعلام شد. جواد علیخانی که دچار ناراحتی کلیوی و انسداد مجرای مثانه است، در حال حاضر خونریزی مداوم دارد. مادر این فعال دانشجویی در گفت‌وگویی با سایت خبری "جرس" اعلام کرده که وضعیت سلامتی پسرش وخیم است و مسئولان زندان با انتقال او به بیمارستان مخالفت می‌کنند.

مادر این زندانی سیاسی اعلام کرده که در آخرین ملاقات پسرش به شدت وزن کم کرده و از ضعف جسمانی رنج می‌برد. این فعال سیاسی در سال ۱۳۸۹ در دادگاه به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۳ سال حبس کاهش یافت.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
دویچه وله

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.