رفتن به محتوای اصلی

برای جهانی نو، مدل های تازه ی دموکراسی باید!
08.07.2016 - 16:29

"ماندن یا نماندن"! بحث های مربوط به رفراندوم در انگلیس، به این سوال شکسپیری محدود نمی شود. بلکه فراتر از بررسی مجدد نکات مثبت و منفی خروج یا حضور در رسانه های انگلیس، موضوع مهمتری آرام آرام به بحث ها راه یافت که بازنگری به خود دموکراسی و نهاد های برقرار دارنده آن بود.

سوالی که ذهن بسیاری را بخود مشغول داشته بود، لزوم همه پرسی و استناد به نتیجه آن، برای پذیرفتنی کردن ِ خروج از اتحادیه اروپا بود. اینها می گویند وقتی بیش از هفتاد در صد نمایندگان مردم که برای تصمیم گیری در مورد مسائل تخصصی از سوی آنان انتخاب و به پارلمان فرستاده شده اند، رای به ماندن داده اند، دیگر چه لزومی داشته که رفراندومی راه انداخته شده و مجددا از مردمی که همه آنها به اندازه کافی اطلاعات دریافت نکرده بودند و بازتاب های اقتصادی اجتماعی خروج را بدرستی نمی شناختند، نظر خواهی شود. آنهم نظر خواهی که فقط یکی از دو جواب را می پذیرد، آری یا نه.

  Robert HARRIS نویسنده شناخته شده انگلیس که سالها نیز در بی بی سی کار کرده، در گفتگوئی که از راه دور انجام  می گرفت ، در خلال سخنانش به بحران دموکراسی اشاره کرده و گفت به نظر او رشد تکنولوژی مخابراتی که جریان تبادل اطلاعات را به نحو شگفت آوری نیرومند ساخته، باعث شده که دولتها دیگر نمیتوانند مثل سابق جکومت کنند. و مدل فعلی دموکراسی دیگر به درد شرایط امروز نمی خورد.

در برنامه معروف رادیو ال بی سی که توسط Nick ABBOT با هوشمندی و طنز فراوان اداره میشود و شنوندگان با زنگ زدن به ایستگاه رادیو بطور مستقیم نظرات خود را مطرح و از سوی مجری پاسخ دریافت میکنند، این موضوع مطرح شد که چگونه میتوان مردم را به همه پرسی فرا خواند وقتی اطلاعات کافی یا درست به آنها داده نشده است. در خلال یکی از همین برنامه های شبانه مطرح شد که رفراندوم همچون هیپنوتیزم کردن مردم عادی ست. کسانی که دقیقا میدانند چه می خواهند از طریق به رفراندوم راندن ِکسانی که دقیقا نمیدانند چه چیز ازین رفراندوم برخواهد خاست، خواستهای خود را عملی میکنند.

برای مردم مایه تمسخر بود که چگونه کسانی که خود بر طبل جدائی از اروپا کوفته بودند بعد از اعلام نتایج رفراندوم از صحنه کنار رفتند.

تونی بلر که در فقدان سیاستمداران حائز شرایط برای بدست گرفتن ریاست دولت، به صحنه آمده بود در مصاحبه ای گفت، درست است رفراندوم رای مردم است، اما رای مردم عوض میشود. سخنی که از آن، علاوه بر نکات دیگر، می توان ، از مورد تردید قرار گرفتن اهمیت رای مردم در یک فراندوم

یاد کرد.

 

پانوشت:

این مقاله بر مبنای اطلاعات بدست آمده در فاصله 28 ژوئن تا 5 ژوئیه از طریق برنامه های تلویزیونی بی بی سی چهار، اسکای نیوز، و رادیو ال بی سی، بدست آمده است. با مردم کوچه و خیابان در این موارد بحث و گفتگو شده و همراهی آنها با این مواضع، کاملا مشهود بوده است.

برنامه رادیوئی یاد شده، قابل گوش کردن از طریق انترنت است. و مجری طنز گوی برنامه که با

بی بی سی هم همکاری داشته است، از طریق وبلاگش قابل تماس می باشد.

http://www.nickabbot.com/

در مورد رابرت هریس و سابقه کارش در روزنامه نگاری :

بعد از کمبریج به بی بی سی پیوست و در بخش اخبار و امور جاری در برنامه هائی چون پانوراما و نیوز نایت مسئولیت داشت. در سال 1987 در سن سی سالگی سردبیر سیاسی آبزرور شد. بعد ها ستون های ثابتی در ساندی تایمز و دیلی تلگراف داشته است.

 

باید اضافه کنم که هیچیک از نقل قولها ترجمۀ واژه به واژه سخنان مطرح شده نبوده و نقل به مضمون هستند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

طاهره بارئی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.