رفتن به محتوای اصلی

دستور اردوغان برای تعطیلی بیش از ۲۳۰۰ نهاد مدنی و آموزشی ترکیه
23.07.2016 - 14:41

خبرگزاری آناتولی روز شنبه دوم مرداد خبر داد که به دستور رجب طیب اردوغان ۱۰۴۳ مدرسه خصوصی، ۱۲۲۹ بنیاد خیریه، ۱۹ اتحادیه کارگری، ۱۵ دانشگاه و ۳۵ مؤسسه پزشکی در ترکیه تعطیل می‌شوند.

تمامی این نهادها از سوی دولت اردوغان متهم شده‌اند که با فتح‌الله گولن، رقیب سیاسی آقای اردوغان که در آمریکا به‌سر می‌برد، «در ارتباط بوده‌اند.»

روز شنبه همچنین خبر رسید که به دستور اردوغان، نیروهای دولت او از این پس مجازند افراد مظنون را تا ۳۰ روز بدون تفهیم اتهام در بازداشت نگه دارند.

این اقدامات در پی کودتای نافرجام اخیر علیه دولت اردوغان و در چارچوب «وضعیت فوق‌العاده» که دولت آقای اردوغان از روز پنج‌شنبه اعلام کرده انجام می‌شود.

«وضعیت اضطراری» اعلام‌شده هم‌چنین به رئیس‌جمهور و دولت ترکیه اجازه می‌دهد که قوانین را بدون تأیید پارلمان این کشور تصویب کرده و حقوق فردی و آزادی افراد را نیز بدون نیاز به تأیید دیگر نهادها محدود کند.

به دنبال بروز کودتای نافرجام اخیر در ترکیه، دولت اردوغان به‌جز «پاکسازی‌های» گسترده در صفوف ارتش، ۳۷ هزار و پانصد کارمند و مأمور پلیس را نیز بی‌کار کرده و مجوز کار ۲۱ هزار آموزگار را نیز لغو کرده‌است.

شورای آموزش عالی ترکیه نیز سفر کاری دانشگاهیان به خارج از کشور را ممنوع کرده و از افرادی که در حال مأموریت در خارج از کشور به سر می‌برند خواسته که به سرعت به کشور بازگردند.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی و یوهانس هان، کمیسر اتحادیه اروپا، از تحولات در ترکیه از جمله اعلام وضعیت فوق‌العاده ابراز نگرانی کرده و اقدامات دولت علیه نهادهای آموزشی و رسانه‌ها پس از کودتای نافرجام را «غیرقابل قبول» نامیده‌اند.

در همین زمینه، فرانک-والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان، نیز از ترکیه خواسته است تا ضمن محدود کردن زمان وضعیت فوق‌العاده، در اسرع وقت به آن خاتمه دهد.

نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر نیز به شدت از اقدامات دولت ترکیه در واکنش به کودتای نافرجام انتقاد کرده‌اند.رادیو فردا

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
رادیو فردا

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.