رفتن به محتوای اصلی

کشف 'لنج‌های حامل تسلیحات ایرانی عازم یمن' در سواحل سومالی
30.11.2016 - 18:17

موسسه تحقیقاتی "تسلیحات جنگی" مستقر در بریتانیا در گزارشی که روز چهارشنبه ١٠ آذر (٣٠ نوامبر) منتشر کرده، نوشته است که در سال جاری، ناوهای متعلق به نیروی دریایی کشورهای غربی در حمله به سه لنج بادبانی در منطقه دریای عرب، واقع در شمال غرب اقیانوس هند، محموله اسلحه‌هایی را کشف کردند که به اسلحه های به دست آمده از حوثی های یمن شباهت دارد. این موسسه می‌افزاید که کشف این محموله‌ها نشان می‌دهد که "بین تأمین‌کنندگان ایرانی تسلیحات و جنگ یمن ارتباط وجود دارد."

بر اساس این گزارش، دو فروند از این لنج‌ها در هیچ کشوری ثبت نشده و در نتیجه "فاقد ملیت" بوده‌اند، اما توسط یک لنج سازی واقع در نزدیکی یکی از پایگاه‌های سپاه پاسداران ساخته شده اند. این گزارش می‌افزاید که "از سال ٢٠١٢ لنج‌های ساخت این شرکت در موارد متعدد حمل و نقل هروئین، کانابیس و اخیرا، تسلیحات به کار رفته است."

تسلیحات به دست آمده ساخت کشورهای مختلف است اما به گفته منابع نظامی غربی، بررسی آنها نشان داده است که "دست کم دو محموله با همکاری نیروهای امنیتی ایران تهیه شده" و شماره انبار تعدادی ازاسلحه‌های کشف شده حاکی از آن است که به انبار تسلیحاتی جمهوری اسلامی تعلق داشته است. همچنین، شماره ساخت اسلحه‌های ضد تانک یافته شده در یکی از لنج‌ها شبیه شماره ساخت اسلحه‌هایی بوده که به گفته دولت امارات عربی متحده، از حوثی‌های یمن به غنیمت گرفته شده است.

گزارش موسسه تسلیحات جنگی حاوی شرحی از نقش بنادر سومالی به عنوان نقاط نقل و انتقال جنگ افزار است و می‌افزاید که طی ماه‌های فوریه و مارس سال ٢٠١۶، کشتی‌های نیروی دریایی استرالیا، آمریکا و فرانسه در حمله و بازرسی کشتی‌های مشکوک بیش از ۴۵٠٠ قبضه تفنگ جنگی، خمپاره انداز، مسلسل و آر پی جی به دست آوردند. بخشی از این تسلیحات "دارای خصوصیات تسلیحات تولید شده یا مورد استفاده در ایران" بوده است.

منابع دولتی فرانسه تایید کرده‌اند که لنج‌های حامل اسلحه هنگام حرکت به سوی بنادر سومالی توقیف شدند، "اما احتمالا مقصد نهایی آنها یمن بوده است."

گفته شده است که تعدادی از سرنشینان این کشتی‌ها در بازجویی توسط افسران نیروی دریایی استرالیا گفته‌اند که اسلحه به دست آمده به مقصد سومالی و یمن ارسال شده بود. برخی از منابع محلی در منطقه خودمختار پانتلند سومالی گفته‌اند که مقادیری از این نوع تسلیحات "به بازار محلی راه یافته است."

مدیر این موسسه گفته است که شواهد به دست آمده نشان می‌دهد که ایران در تامین تسلیحات برای ادامه جنگ در یمن دست دارد. سومالی در ساحل خلیج عدن و مقابل یمن واقع شده و به گفته منابع سومالیایی، جلوگیری از قاچاق اسلحه به یمن از این طریق عملا ناممکن است.

در گزارش موسسه تحقیقات تسلیحات در جنگ به نقل از منابع غربی آمده که معلوم است که اسلحه ایرانی از طریق بنادر سومالی برای حوثی‌های یمن ارسال می‌شود اما هنوز سازمان یا نهاد ارسال کننده را نمی‌توان مشخص کرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد یمن را هدف تحریم تسلیحاتی قرار داده و کشورهای عضو سازمان را از ارسال تسلیحات برای گروه‌های داخلی یمن منع کرده است.

عربستان سعودی و منابع غربی که از دولت یمن در برابر شورشیان حوثی حمایت می‌کنند، ایران را به کمک مالی و تسلیحاتی از حوثی‌ها و "دخالت" در امور داخلی یمن متهم کرده‌اند. دولت ایران این اتهام را مردود دانسته و گفته است که صرفا از مخالفان دولت یمن حمایت معنوی و سیاسی می کند.

Missing media item.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
بی بی سی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.