رفتن به محتوای اصلی

باز هم ناگفته هايى جديد از ارك تبريز!
27.01.2017 - 12:41

 

خبرگزاری میراث آریا در گزارشی که مورخه 6 بهمن 1395 از زبان دکتر آجورلو مدیر هیات کاوش ارک علیشاه تبریز منتشر نموده این چنین نقل کرده است:
"..درطول کاوش، قطعاتی از سفالینه های دوران اسلامی و پیش از اسلام نیز پدیدار شده است .."
وی از تامین اعتبار این پروژه نیز صحبت کرده و مطرح نموده که : "در صورت تامین بودجه و اعتبارات کافی و تجهیز کارگاه کاوش، این کاوشها تا نوروز 1396 ادامه خواهد داشت".

همچنین وی از تیم حفاری صحبت به میان می آورد که از متخصصان باستان شناسی و باستان سنجی و مرمت آثار تشکیل شده اند!

از متن این خبر اینچنین پیداست که برخلاف صحبتهای پیشین از سوی نهادهای مسئول در خصوص اینکه در محوطه ارک علیشاه هیچ مواد فرهنگی بدست نیامده است! با توجه به اظهاراتی که پیشتر اشاره شد، عدم وجود آثار باستانی صحت نداشته و ندارد.

باید اشاره کنیم تحرکات جدی باستان شناسی و کاوش علمی در محوطه ارک علیشاه که در محل خاکبرداری ساخت پارکینگ انجام میپذیرد، در حدود یک هفته است که آغاز شده است. حال سوال اینجاست وقتی در طول یک هفته آثار شاخص دوره های تمدن ایلخانی و تمدن های پیش از تاریخ ایران به دست می آید بر اساس کدام منطق علمی اظهار شده است که محوطه فوق فاقد آثار است، باید توجه شود که خاکبرداری برای پارکینگ فوق با ماشین آلات سنگین انجام شده پس حتما بقایای آثار باستانی تخریب شده هویت ایرانی در خلال آن موجود خواهد بود.

همچنین باید توجه کنیم که جناب مهندس آبدار سرپرست فعلی میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی که از سازمان شهرداری به این اداره مامور شده اند، بارها و بارها از حمایت تمام و کمال از این بنای ملی اعلام و اظهار داشته اند که تمامی اعتبارات لازمه تحقق خواهد یافت، اما از اظهارات منتشر شده از سوی خبرگذاری میراث کشور اینچنین پیداست که هزینه ها و اعتبارات این پروژه علمی که بنابه اظهارات سرپرست میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در حال حاضر مهمترین پروژه استان است، هنوز تامین نشده است!

از سوی دیگر بنابر اظهارات مدیر هیات کاوش مبنی بر وجود باستان شناسان و باستان سنجان و مرمتگران در هیات کاوش ارک علیشاه، سوال اینجاست که وقتی هیات حفاری موجود تنها از چند کارگر و چند شخص مسئول تشکیل شده و نیک میدانیم بیشتر آنها اعضاى ناظر و حراست و حفاظت اداره میراث فرهنگی هستند، پس این کارشناسان خبره که از آنها صحبت به میان آمده کجا هستند!؟ که البته استناد به عدم تامین هزینه های لازمه شاید به این موضوع تا حدودی پاسخ دهد.

اما با توجه به منطقه حفاری که اعضا کاوش علمی باستان شناسی در آن مشغول هستند توجه مان به موضوع دیگری نیز جلب می شود و آن اینکه دقیقا مقابل گودالهای کاوش که کارشناسان خبره! پیش گفته در آن مشغول هستند، تعدادی کارگر نیز مشغول کندن چاه می باشند سوال اینجاست آیا این چاه ها همان پروژه ى احداث پارکینگ نیستند؟! چاه هایی که قرار است چندی بعد با اتمام کاوش صوری محوطه ارک علیشاه با اجرای بتن آرمه تبدیل به شمع های بتنی دیوار نگهدارنده پارکینگ زیرزمینی شوند.

سر شما را درد نیاوریم در شرایطی که رئیس اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی مامور اداره ى شهرداری مى باشند و شهرداری ذی نفع پروژه ى "پارکینگ محوطه ملی ارک علیشاه تبریز" مى باشد، پر واضح است حفاری علمی انجام شده تنها دردسری بیش برای این پروژه نیست و لازم است در حین کاوش مثلا علمی باستان شناسی میراث فرهنگی مقدمات شمع گذاری و بتن ریزی نیز انجام پذیرد.
و تو خود حدیث مفصل بخوان از اين مجمل ....
جانيم وطن...

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

محمدرضا لوایی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.