رفتن به محتوای اصلی

نگرانی چین از اقدامات نظامی امریکا علیه کره شمالی
20.04.2017 - 14:21
ترجمه و تلخیص:
رضا نافعی

دولت امریکا در گیری نظامی  را در سراسر جهان تشدید می کند. امریکا برای نخستین بار یک بمب فوق العاده از نوع »GBU-43« بر افغانستان فروافکند. قدرت این بمب برابر است با قدرات انفجار یازده تُن » TNT» که امواج مرگبار آن تا 1،6 کیلومتر آنسوتر اثر بخش هستند. این خطرناکترین بمب غیر اتمی برای کشتار جمعی است که آن را «مادر بمب ها» نامیده اند. این بمب تا کنون  در » شرایط میدان نبرد » مورد آزمایش قرار نگرفته است. بلافاصله پس از فرو افکندن بمب سربازان و دانش پژوهان نظامی امریکائی همراه با نیروهای افغانی  خود را شتابان  به محل رساندند  تا  تاثبرات انفجار را مشاهده و مشخص کنند.

برخلاف ادعای برخی از رسانه ها این بمب »GBU-43«    خطرناک ترین بمب غیر اتمی امریکا نیست. امریکا بمب دیگری در اختیار دارد به نام »GBU-57« که قدرت تخریبی آن سی در صد بیش از بمب »GBU-43«    است و قدرت ورود آن به اعماق بمراتب بیشتر است. ولی این بمب تا کنون در شرایط » واقعی» مورد آزمایش قرار نگرفته است.

فرو افکندن  بمب »GBU-43« علیه باصطلاح نیروهای داعش در شرق افغانستان بی معنی است. طبق نخستین تحقیقات وزارت دفاع افغانستان با افکندن آن بمب فوق آلعاده  که  بهای آن 16 میلیون دلار است » فقط»  36 نفر از افراد داعش کشته شده اند. با در نظر گرفتن این رقم که کل افراد  داعش در افغانستان بین 700 تا 1500 نفر تخمین زده می شود ، تعداد کشته شدگان تقریبا بی اهمیت بوده است. فرو افکندن این بمب، که در سال 2003 برای نخستین بار در زیر زمین آزمایش شد،  بطور عمده آزمایشی برای مشاهده قدرت آدمکشی آن بوده است. این نظر را حامد کرزای رئیس جمهور پیشین افغانستان در تویتر خود مطرح ساخت و نوشت : «این جنگ با ترور نیست بلکه سوء استفاده وحشیانه و غیر انسانی از خاک کشور ما برای آزمایش یک سلاح خطرناک تازه است».

فروافکندن بمب   »GBU-43« برای تهدید صریح ایران و بیشتر از آن جمهوری دموکراتیک خلق کره است. شنبه گذشته صد و پنجمین زاد روز «کیم ایل سونگ» بنیانگذار کره شمالی بود و از این رو  رسانه ها و سیاستمداران غربی در انتظار آن بودند که کره شمالی در این روز دست به ششمین آزمایش بمب اتمی خود بزند یا دست کم   موشکی با برُد متوسط را به آزمایش بگذارد. گرچه دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا وانمود می کند که برای حل » مسئله کره شمالی» ترجیح می دهد باتفاق چین گامی بردارد، ولی در عین حال تهدید می کند که اگر همکاری مورد نظر او عملی نشود به تنهائی دست به عملیات نظامی می زند. ترامپ هفته پیش یک گروه ناو هواپیما بر، بعنوان نشانه آماده بودن برای جنگ، به  آبهای نزدیک به منطقه آب های کره شمالی فرستاد. رئیس جمهور امریکا تحت فشار زمانی قرار دارد، زیرا: پس از برکنارشدن » پانگ گوئن هیه » رئیس جمهور محافظه کار کره جنوبی،  روز 9 ماه مه در کره جنوبی انتخابات برگزار خواهد شد. بعید نیست که در این انتخابات قدرت دولتی بدست نیروهای مخالف بیفتد، نیروهائی که جنگ با کره شمالی را با دیده موافق نمی نگرند.

فرستنده تلویزیونی امریکا   NBC با استناد به همکاران سازمانهای اطلاعاتی امریکا گزارش داد که امریکا خود را آماده کرده است که اگر کره شمالی دست به آزمایش اتمی تازه بزند به آن کشور حمله کند . چین از این امر باخبر است و از تمام قدرت های ذی دخل خواستار رعایت حزم و احتیاط شد. وزیر خارجه چین » وانگ یی» روز جمعه در پکن گفت : » پیش از آن که کار بجائی برسد که دست ها از همه جا کوتاه شود ما خواستار پایان یافتن تحریکات و تهدیدات هستیم.»

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
مجله هفته

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.