رفتن به محتوای اصلی

بحران افزایش حاملگی و سقط جنین دختران نوجوان در ایران
30.08.2017 - 13:46

به گفته‌ی عضو فراکسیون زنان مجلس برخی از این دختران خردسال بلافاصله بعد از یک سال ازدواج باردار می‌شوند و چون بدن آنها آمادگی‌های لازم را ندارد، سقط جنین می‌کنند.

طیبه سیاوشی افزود: «آنها خودشان بچه هستند و اولین بارداری یک ریسک بالاتری نسبت به بارداری دوم دارد و این بچه‌ها ۲ برابر ریسک را می‌پذیرند و دچار باروری‌های زودرس می‌شوند که در اکثریت موارد دچار سقط جنین‌های مکرر می‌شوند. این موارد باید بررسی شود، چرا که هزینه‌ای است که بر دست نظام گذاشته می‌شود.»

زایمان دختران زیر15 سال خطر دارد؟

خطر مرگ در دختران زیر ۱۵ سال هنگام زایمان ۵ برابر و در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال، ۲ برابر زنانی است که بعد از ۲۰ سالگی زایمان می‌کنند

روزنامه قانون - عضو انجمن زنان و مامایی کشور گفت: خطر مرگ در دختران زیر ۱۵ سال هنگام زایمان ۵ برابر و در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال، ۲ برابر زنانی است که بعد از ۲۰ سالگی زایمان می‌کنند.

به گزارش قانون به نقل از ایلنا،فرشته سربازی (عضو انجمن زنان و مامایی کشور)در رابطه با ازدواج دختران در سنین پایین بیان داشت: متخصصان زنان و مامایی از نظر اصول حرفه‌ای و اخلاق پزشکی مسئولیت حفظ سلامت زنان و دختران جامعه را به عهده دارند، لذا انجمن علمی متخصصان زنان و مامایی ایران با توجه به واقعیت‌های علمی هشدارهایی را در رابطه با ازدواج و بارداری دختران نوجوان اعلام می‌کند.

بارداری در سنین زیر ۱۹ سال پرخطر است

وی افزود: از نظر طب مامایی، بارداری در سنین زیر۱۹ سال و بالای ۳۴ سال به عنوان حاملگی‌های پرخطر تلقی می‌شوند. عوارض بارداری و زایمان دومین علت مرگ دختران زیر ۱۹ سال در جهان است؛ همچنین فرزندان مادران زیر ۱۹ سال در مقایسه با مادران ۲۰ تا ۲۴ سال با خطر بالاتری از مرگ مواجه هستند.

سربازی تاکید کرد: بارداری‌های نوجوانی بیشتر در جوامع روستایی و فقیر و فاقد تحصیلات دیده می‌شود. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، خطر مرگ در دختران زیر ۱۵ سال هنگام زایمان ۵ برابر و در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال، ۲ برابر زنانی است که بعد از ۲۰ سالگی زایمان می‌کنند.

دختران نوجوان از بلوغ کافی برای بارداری برخوردار نیستند

وی افزود: از آنجا که دختر نوجوان در حال رشد است و اندامهای تولید مثلی و تناسلی او از رشد کافی برای طی کردن دوران بارداری و زایمان برخوردار نیست، ازدواج و بارداری می‌تواند مخاطراتی را برای مادر و فرزند ایجاد کند.

سربازی گفت: دختران زیر ۱۹ سال، خود برای رشد، استخوان‌سازی و تکامل اعضا نیاز بیشتری به انرژی و تغذیه مناسب دارند و در چنین شرایطی تامین نیازهای بارداری می‌تواند هم مادر نوجوان و هم فرزندش را با مشکل مواجه سازد. مادر نوجوان به میزان بالاتری از آهن، فولیک اسید، کلسیم و روی نیاز دارد و با توجه اینکه ازدواج در این سنین عموماً در افراد فقیر و کم درآمد صورت می‌گیرد این میزان نیاز تامین نمی‌شود.

وی افزود: از طرفی کودک همسرها از بلوغ کافی فکری و روحی برای پرورش فرزند برخوردار نیستند. تغییرات خلقی مربوط به دورۀ بلوغ از جمله زودرنجی و عصیانگری، فرد را با مشکلات بسیاری در خانواده و وظایف مادری روبرو می‌سازد. در واقع مادر کودک‌ها هنوز به بلوغ کامل جسمی و فکری نرسیده‌اند و از طرفی معمولاً امکان ادامه تحصیل را نیز پیدا نمی‌کنند، بنابراین از لحاظ جسمی و عقلانی توانایی کافی جهت تربیت و پرورش فرزند سالم را ندارند.

خطر و عوارض جراحی و سزارین در سن پایین بالاتر از افراد بزرگسال است

سربازی گفت: مادران زیر ۱۹ سال به علت داشتن بارداری پرخطر در این دوران نیاز به مراجعات بیشتری به پزشک دارند و از آنجا که چنین ازدواج‌هایی عمدتاً در خانواده‌های کم درآمد صورت می‌گیرد، چنین امکانی برای فرد وجود ندارد.

وی در رابطه با خطراتی که طی بارداری متوجه مادر و جنین است، بیان داشت: این خطرات شامل زایمان زودرس، مسمومیت بارداری، کم خونی، مرگ مادر، رشد ناکافی جنین طی بارداری و مرگ جنین است و از آنجا که مرگ مادر و همچنین مرگ جنین از شاخصهای مهم کیفیت بهداشتی یک کشور است، بالا بودن این موارد نشان دهندۀ ناکارآمدی سیستم بهداشتی کشور خواهد بود.

سربازی گفت: به علت عدم تکامل کافی لگن در مادر، ممکن است زایمان طبیعی با مشکل مواجه شود و خطر استفاده از واکیوم، فورسپس و انجام سزارین در این افراد بالا است و بدیهی است که خطر و عوارض جراحی و سزارین در نوجوانان بالاتر از افراد بزرگسال است.

افزایش خونریزی‌های حین زایمان در کودکان

وی افزود: از طرفی پارگی‌های کانال زایمان در این افراد با میزان و شدت بیشتری مشاهده می‌شود. خونریزی‌های حین زایمان نیز در این سنین افزایش می‌یابد. مادران بعد از زایمان نیز به علل مختلف از جمله کم خونی و عدم مراقبت کافی، با میزان بالاتری از عفونت و همچنین خونریزی و افسردگی بعد از زایمان مواجه هستند.

عضو انجمن مامایی کشور تاکید کرد: به علت عدم آموزش کافی در زمینه مسائل جنسی و روشهای ضدبارداری در افراد کم سن (زیر ۱۹ سال)و عدم درک کافی لزوم استفاده از روشهای ضدبارداری و یا شرم از پیگیری چنین روش‌هایی، میزان بارداری‌های ناخواسته در آنان به مراتب بیشتر است و در نتیجه میزان سقط‌های غیرایمن و غیربهداشتی که می‌تواند موجب مرگ و یا ایجاد عوارض طولانی مدت از جمله ناتوانی و رنج جسمی و روحی مادر نوجوان گردد با شیوع بیشتری مشاهده می‌شود.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
مهر

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.