رفتن به محتوای اصلی

مقام نظامی ایران:۱,۷۱۰,۰۰۰,۰۰۰ دلار از آمریکا بابت قرارداد نظامی پیش از انقلاب دریافت کردیم
06.09.2017 - 14:20

به گزارش تسنیم:

 پاسدار رضا طلایی نیک معاون حقوقی و پارلمانی وزارت دفاع ایران با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دریای عمان و نیروی دریایی سپاه پاسداران در خلیج فارس حضور دارند و تنگه راهبردی هرمز مزیت دفاعی ویژه‌ای را برای ما ایجاد می‌کند.

وی گفت: برای تردد ناوهای آمریکایی در آب های آزاد هم محدودیت‌هایی وجود دارد و آن‌ها می‌خواهند از این محدودیت خارج شوند و حضور آن‌ها ناقض قوانین بین المللی است.

معاون ارشد وزارت دفاع رژیم ایران با اشاره به اینکه حضور آمریکا در منطقه را مزاحم می‌دانیم، ادامه داد: حضور بیگانگان همواره مخل امنیت این منطقه بوده است بنابراین جمهوری اسلامی قطعا موضع خود را بر اساس قواعد بین المللی دارد و تاکنون هم یگان‌های دریایی ارتش و سپاه بر اساس این قواعد عمل کردند.

وی با ادعای اینکه دکترین ما دفاعی است، درباره مبانی حقوقی برای توسعه توان موشکی گفت: یکی از تسلیحاتی که امروزه برای بازدارندگی استفاده می‌شود با توجه به عمق تهدیداتی که برای هر کشور مطرح است، استفاده از سلاح های دوربرد است.

وی ادامه داد: عمق تهدیدات برای ما روشن است و با برآوردهای اطلاعاتی و محاسبات نظامی و دفاعی که انجام شده در سطح منطقه منشأ تهدیدات برای ما شناخته شده است.

سردار طلایی نیک ادعا کرد: هر چند دکترین ما دفاعی است اما چون برآوردهای اطلاعاتی و عملیاتی نشان می‌دهد تهدیداتی فراتر از محدوده سرزمین‌های داخلی داریم و منشأ خارجی دارد بنابراین متناسب با آن باید تسلیحات مناسب در اختیار داشته باشیم هر چند جمهوری اسلامی ایران به ویژه نیروهای مسلح در محدودیت‌های بین المللی قرار گرفتند از جمله نیروهای مسلح که از سوی برخی قدرت های استکباری مانند امریکا از 35 سال پیش در تحریم است اما با اتکا به فناوری و دانشمندان بومی و توان داخلی توانستیم به قدرت موشکی بازدارنده دست یابیم.

توسعه موشکی و …

وی ادامه داد: داشتن تسلیحات موشکی در هیچ یک از قواعد و معاهدات بین المللی منع نشده است .

پاسدار طلایی نیک ادعا کرد: در مورد سلاح‌های شیمیایی، بیولوژیک و دیگر سلاح‌های کشتارجمعی، پیشرو برای خلع سلاح هستیم و هم از نظر دینی و هم فتوای رهبری و فرماندهی کل قوا، راهبرد ما در این زمینه شناخته شده است.

وی افزود: فشار آمریکایی‌ها غیرمنطقی و خارج از قواعد حقوقی و فقط به این علت است که می‌دانند موشکی شدن جمهوری اسلامی می تواند از تبدیل تهدیدات بالقوه به بالفعل جلوگیری و قدرت دفاعی ما را حفظ کند و این برای آنها قابل تحمل نیست.

سردار طلایی نیک ادامه داد: در برجام عبارتی آمده است که اگر موشک برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شود ممنوع است و نیازی به درج این عبارت هم نبود زیرا در دکترین ما نیست اما این موضوع برای آنان بهانه‌ای برای فضاسازی شده است.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت دفاع ایران با بیان اینکه امریکایی‌ها فرار به جلو می کنند زیرا خودشان تعهدات برجامی خود را انجام ندادند، افزود: آن‌ها برخی تحریم‌ها را اعمال کردند که خلاف مفاد و روح برجام است و مباحث انحرافی را مطرح می‌کنند که اهداف رسانه‌ای، تبلیغاتی و سیاسی دارد و به هیچ وجه مبنای حقوقی و منطقی ندارد.

وی گفت: در چهار سال اخیر بر بیش از 80 قرارداد خارجی نظارت و کنترل حقوقی داشتیم و در این سال‌ها به علت دقت نظر در انعقاد قراردادها و رعایت اصول حقوقی، تقریباً هیچ قراردادی نداشتیم که به دعوای حقوقی منجر شده باشد.

قرارداد با روسیه

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت دفاع ایران همچنین تصریح کرد: در مورد قرارداد سامانه دفاعی اس 300 چون این قرارداد از استحکام و رعایت اصول حقوقی متقن برخوردار بود با وجود اینکه در مقطعی طرف مقابل نمی‌خواست این سامانه را به ما تحویل دهد، مجبور شدند آن را اجرا کنند.

قراردادهای قبل از انقلاب و …

وی با اشاره به اینکه بیشتر دعاوی که اکنون داریم به قراردادهای نظامی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بر می‌گردد، افزود: 5 تا 6 روز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در دولت موقت بختیار موافقتنامه‌ای میان وزارت جنگ رژیم قبلی و امریکا منعقد شد و بیش از 2200 قرارداد نظامی منعقد شد که بخشی از آن مربوط به خرید تسلیحات از جمله هواپیمای F16 و بخشی هم مربوط به حضور مستشاران نظامی بود.

سردار طلایی نیک ادامه داد: پس از انقلاب پای حضور آنها قطع شد و سلطه امریکا و استکبار بر نیروهای مسلح ما از بین رفت اما بخشی از این قراردادها لغو شد و بخشی از آنها قرار شد با شرایط جدید ادامه یابد که امریکا آن شرایط را رعایت نکرد و اکنون مطالباتی را در این زمینه از امریکا داریم که برخی از آن در چند سال اخیر شامل یک میلیارد و 710 میلیون دلار آن به ما پرداخت شد.

وی اضافه کرد: درباره بقیه 1126 قرارداد نظامی دعوای حقوقی بخشی از آن در دیوان داوری ایران و امریکا در دیوان لاهه مطرح است و نوبت رسیدگی آن رسیده است و جلسه مقدماتی در اسفند پارسال در دیوان لاهه برگزار شد و بر اساس آن از اواخر امسال رسیدگی به این پرونده آغاز خواهد شد.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت دفاع ایران افزود: خواسته اولیه ثبت شده ما علیه آمریکا در دعاوی بیش از سه میلیارد و 200 میلیون دلار در دیوان است که با توجه به اینکه اصل موجودی صندوق حساب ما را پرداخت کردند در حال محاسبات دقیق است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
تسنیم

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.