رفتن به محتوای اصلی

ترامپ اختیارات اجرای قانون تحریم‌های ایران و روسیه را به وزیر خارجه تفویض کرد
02.10.2017 - 13:50

در این دستورالعمل وزیر خزانه‌داری و رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا نیز به عنوان مجری بخشی از تحریم‌ها و ناظر بر اجرای آنها تعیین شده‌اند.

به کزارش رادیو فردا، کاخ سفید جزئیات این دستورالعمل را شامگاه جمعه هفتم مهر ماه منتشر کرد که بر پایه آن اختیارات رئیس‌جمهور در اجرای قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم مصوب سال ۲۰۱۷، قانون حمایت از آزادی‌ها در اوکراین، و قانون حمایت از تمامیت ارضی، یکپارچگی، دموکراسی و ثبات اقتصادی در اوکراین، هر دو تصویب شده در سال ۲۰۱۴ به وزیر خارجه تفویض شده است.

قانون موسوم به مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم که سه کشور روسیه، ایران و کره شمالی را هدف قرار داده است در بهار امسال ابتدا زیر عنوان مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران در سنای آمریکا به تصویب رسید اما علاوه بر آنکه سنای آمریکا تحریم‌هایی را علیه روسیه ضمیمه این مصوبه کرد، مجلس نمایندگان هم با تغییر ساختار این مصوبه آن را به قانون تحریم‌های ایران، روسیه و کره شمالی تغییر داد.

پس از این تغییرات سنای آمریکا بار دیگر مصوبه را به تصویب نهایی رساند تا با امضای رئیس‌جمهور تبدیل به قانون شود.

گرچه حمایت پر شمار اعضای کنگره آمریکا عملاً وتوی احتمالی این مصوبه از سوی رئیس‌جمهور را ناممکن می‌کرد، اما در آن زمان تردیدهایی در مورد امضا یا عدم امضای آن از سوی دونالد ترامپ مطرح شد، گرچه کاخ سفید به‌ویژه پس از تغییراتی که در مجلس نمایندگان بر این طرح اعمال شد، از همراهی رئیس‌جمهور با این روند خبر داده بود.

آقای ترامپ نهایتاً در روز ۱۱ مرداد امسال، این مصوبه را به امضا رساند، گرچه در زمان امضا این مصوبه را «به طور جدی ناقص» توصیف کرد که به گفته او «مشخصاً حاوی مقررات خارج از قانون اساسی است».

در حالی که نزدیک به دو ماه از امضای این قانون می‌گذرد، دو سناتور آمریکایی اخیراً در نامه‌ای از «تعلل در اجرای این قانون» انتقاد کردند.

بر پایه گزارش رویترز، سناتور جمهوری‌خواه جان مک‌کین و سناتور دموکرات بن کاردین،‌ در نامه‌ای خطاب به آقای ترامپ عنوان کردند که دولت آمریکا با گذشت نزدیک به دو ماه از امضای این قانون اجرای آن را آغاز نکرده است.

در این نامه اشاره شده که بر پایه قانون دولت ملزم بوده تا ابتدای ماه اکتبر برای اعمال تحریم‌های احتمالی «مقررات و راهنماهایی» را برای شناسایی افرادی که به نیابت از بخش‌های دفاعی و امنیتی فعالیت می‌کنند، تهیه کند، اما دو روز مانده به این مهلت، هنوز اطلاعاتی در این زمینه ارائه نشده است.

این نامه روز پنجشنبه تهیه شده، و خبرگزاری رویترز نسخه‌ای از آن را روز جمعه مشاهده کرده است.

ظریف: خارج می شویم

همزمان محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران خواهان آن شده که اروپا در صورت خروج احتمالی ایالات متحده از توافق برجام، با تحریم‌های آمریکا علیه ایران مقابله کند.

به گزارش بی بی سی، آقای ظریف در مصاحبه با روزنامه‌های گاردین و فایننشال تایمز که در نیویورک انجام شده، هشدار داده که اگر اروپا در چنین اقدامی از آمریکا حمایت کند، توافق هسته‌ای “فرو خواهد پاشید” و ایران دارای “فن‌آوری هسته‌ای پیشرفته‌تری” نسبت به قبل از توافق خواهد بود.

وزیر امور خارجه ایران ادعا کرده که کشورش در چارچوب معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان پی تی) از دانش خود برای ساخت سلاح هسته‌ای استفاده نخواهد کرد.

ظریف گفته است در چنین شرایطی، “خروج از برجام” یکی از گزینه‌های ایران است و گزینه‌های دیگری هم وجود دارند که به نحوه برخورد اعضای جامعه جهانی با ایالات متحده بستگی دارد.

از آنجا که ترامپ قرار است ۱۵ اکتبر در مورد پایبندی ایران به برجام به کنگره آمریکا گزارش دهد و اگر این پایبندی را تائید نکند، کنگره برای اعمال مجدد تحریم‌های معلق شده، شصت روز فرصت خواهد داشت، ظریف گفته است این اقدام احتمالی آمریکا با واکنش ایران مواجه خواهد شد. وی گفت که این کشور غنی سازی اورانیوم و دیگر فعالیت‌های برنامه هسته‌ای خود را در سطحی پیشرفته‌تر از قبل از سر خواهد گرفت.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
تایمز اسرائیل

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.