رفتن به محتوای اصلی

رایزنی‌های کم‌سابقه در آمریکا درباره برجام در آخرین لحظات
12.10.2017 - 13:15

رویس، رئیس جمهوری‌خواه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا شامگاه گذشته در جلسه‌ پرسش و پاسخ درباره ایران خواهان نظارت جدی‌تر بر اجرای برجام شد. او که در زمان مذاکرات هسته‌ای در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از مخالفان برجام بود، پیشنهاد داده که آمریکا با متحدانش همکاری کند:

«اگرچه این توافق عیب و نقص‌هایی دارد، اما معتقدم ما باید درحال حاضر آن را با جدیت اجرا کنیم.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا موظف است تا ۱۵ اکتبر گزارش تازه‌ای درباره میزان پایبندی ایران به مجلس نمایندگان آمریکا ارائه دهد. اگر ترامپ به این نتیجه برسد که ایران به توافق هسته‌ای پایبند نبوده، برجام به کنگره آمریکا ارجاع داده می‌شود و کنگره هم ۶۰ روز وقت دارد آن را به بحث بگذارد. یکی از موضوعات مورد نظر ترامپ در برجام، برنامه موشکی ایران و دخالت ایران در خاورمیانه است. ‌انتظار می‌رود که رئیس جمهور آمریکا ۱۲ اکتبر گزارش خود درباره برجام را به کنگره آمریکا ارائه دهد.

الیوت اِنجل، نماینده دموکرات نیویورک و قائم مقام کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در جلسه پرسش و پاسخی که در کنگره برگزار شد، در سخنانی گفت:

«ترک برجام اشتباهی بزرگ است. آمریکا باید به تعهدات خود پایبند بماند. اگر امروز از توافق خارج شویم، ایران برنامه هسته‌ای خود را با قدرت به پیش خواهد برد و مستقیماً به سوی تولید بمب هسته‌ای حرکت خواهد کرد. ما باید با متحدان و شرکای خودمان درخصوص برنامه‌ای مشترک همکاری کنیم که ایران را پاسخگو کند.»

رایزنی‌ طرف‌های اروپایی برجام

خبرگزاری رویترز گزارش داده که فرانسه و آلمان بسته‌ای را آماده کرده‌اند که حاوی اقداماتی‌ست که اگر رئیس جمهور آمریکا پایبندی برجام را تأیید نکند، آن را به اجرا درآورند.

سفیران بریتانیا، آلمان و فرانسه در روزهای گذشته با گروهی از مقامات بلندپایه و قانونگذاران آمریکایی در مورد توافق هسته‌ای گفت‌وگو کرده‌اند. رویترز می‌گوید در سال‌های اخیر چنین لابی گسترده‌ای بین اروپا و آمریکا کم‌سابقه بوده است.

یک مقام آگاه فرانسوی به خبرگزاری رویترز گفته است:

«اگر آمریکا از برجام حمایت نکند، این توافق با خطر جدی روبرو خواهد شد و اجرای آن بسیار سخت خواهد بود.»

همزمان نمایندگان دموکرات کنگره پشت درهای بسته نشستی هم با مقامات آمریکایی در دوران باراک اوباما که در شکل‌گیری توافق هسته‌ای نقش داشتند برگزار کرده‌اند. در این نشست جان کری، وزیر خارجه پیشین آمریکا، ارنست مونیز، وزیر انرژی پیشین و وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه در امور سیاسی در دولت اوباما حضور داشتند. ژرارد آرائو، سفیر فرانسه، کیم داروخ، سفیر بریتانیا و پیتر ویتیگ، سفیر آلمان در آمریکا هم به این نشست دعوت شده بودند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
رادیو زمانه

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.