رفتن به محتوای اصلی

هدف امریکا از اقدام علیه سپاه چیست؟
13.10.2017 - 13:42

ترامپ سیاست محاصره منطقه ای تهران را دنبال می کند، آمریکا نمی خواهد مهر خروج از برجام بر پیشانی واشنگتن بنشیند، می خواهند مخالفان روحانی قوت بگیرند ...

همه دنیا انتظار یک سخنرانی را می کشند. سخنرانی ترامپ رئیس جمهور ساختار شکن و پیش بینی ناپذیر امریکا در مورد برجام. ترامپ با اینکه دو بار برجام را تایید کرده است اما این بار مواضع جدیدی در باره آن گرفته است که باعث شده است همه ناظران منتظر بنشینند که او چه تصمیمی در این باره خواهد گرفت. او به سمت تقابل و رویکرد سخت خواهد رفت یا مانند دو نوبت قبلی همانند آنچه آژانس انرژی اتمی، برنامه اتمی ایران را بدون انحراف از وظایف خود دانسته، آنرا تایید خواهد کرد؟

مطهرنیا معتقد است: ایالات متحده از رهیافت ها، نگرشها و قواعد خاصی در دوره های مختلف پیروی می کند. در حال حاضر پارادایم حاکم بر این جهت گیری، پارادایم اشوب با تجهیز بر نظریه اثر پر پروانه ای لورنز است. دکترین حاکم بر آن، دکترین بازیگر دیوانه کسینجر، نگاه پالسی یا سیاست کلان حاکم بر آن، ابهام و استراتژی برخاسته از این سیاستهای کلان و دکترین طراحی شده مبتنی بر آن پارادایم، تحریک، جا خالی دادن و ضربه زدن است. این را چه هیلاری کلینتون رئیس جمهور می شد و چه ترامپ رئیس جمهور می شد آمریکا در ارتباط با ایران دنبال می کرد و در سیاست خارجی خود اساسا براساس این پارادایم در صورت پیروزی با تاکتیک ها و تکنیک های متفاوت پی می گرفتند.

وی افزد: اما ترامپ با وجود ویژگی های شخصی و شخصیتی که دارد، نقش بازیگر دیوانه را بسیار بهتر می تواند بازی کند و همگی بازیگران و کنشگران دیگر را در نوعی ابهام در ارتباط با شخصیت وی قرار دهد. لذا در این چارچوب دکترین عملیاتی ایالات متحده آمریکا بر ضد ایران تنظیم شده و آن دکترین محدودسازی همکاری های بین المللی با ایران براساس تفسیر مضیب یا محدود از برجام و محاصره منطقه ای تهران است. این اقدام در حال انجام شدن است و باید گفت تا حدود زیادی جامعه ملی ایران این را درک کرده است. به واسطه همین امر آمریکا نمی خواهد مهر خروج از برجام بر پیشانی واشنگتن بنشیند لذا در استراتژی خود به تحریک ایران می پردازد.

این کارشناس مسائل بین المللی گفت: امریکا، ایران را به رعایت نکردن روح برجام محکوم می کند، اما نقض برجام از سوی ایالات متحده آمریکا انجام می شود و آمریکا در رعایت کردن روح حاکم بر برجام بسیار بسیار پیشتاز و به سرعت عمل می کند، فلذا در نظر نگرفتن بخش هایی مانند بخش 29 برجام و مسائلی از این دست تا حدود زیادی می تواند زمینه ساز ایجاد فضای برتری ایالت متحده آمریکا در جهت ایجاد تحریک بین المللی بر علیه جمهوری اسلامی ایران از طریق قدرت برتر سخت خود باشد.

این کارشناس مسائل امریکا تاکید کرد: به بیان دیگر اگرچه تمام بازیگران و کنشگران دیگر تا حدود زیادی ترامپ را در زمینه خروج از برجام و برخورد با ایران در وضعیت نامناسب و غیرعقلایی محدود می دارند و معتقدند خروج آمریکا از برجام در چارچوب تحریک ایران می تواند منجر به بی اعتمادی و بی اعتباری ایالت متحده امریکا شود ولی اکنون آمریکا به اعتماد و اعتبار نمی اندیشد بلکه به این می اندیشد که با تحریک ایران برجام در تهران با شکست روبه رو شود و رادیکالیسم موجود در ایران شامل نومحافظه کاران ایران که مخالف دولت حسن روحانی هستند زمینه های ایجاد یک فضای ضدبرجام را فراهم و با کمترین بهانه ای خروج ایران از برجام در تهران رقم بخورد و بدین ترتیب آمریکا در مرحله نخست به صورت یکجانبه و در مرحله بعدی مانند دور زدن شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمله به عراق کشورهای متحد اروپایی را در طراحی تحریم های بسیار فلج کننده نسبت به ایران وارد عمل و سپس در عرصه عمل و کار انجام شده کشورهای متحد خود را با خود همراه سازد.

وی تاکید کرد: لذا آنچه که هم اکنون دیده می شود در این مسیر است. از این رو قرار دادن سپاه پاسداران ایران در لیست گروه های تروریستی چون داعش، انتقال پرونده هسته ای ایران از کاخ سفید به کنگره امریکا با وجود نمایندگان رادیکالی که حزب جمهوریخواه در این کنگره در مجلس نمایندگان و سنا دارند و از طرف دیگر تشدید تحریم های غیر هسته ای بر علیه ایران به دو نکته تاکید دارد یک: قبول نشستن مجدد بر سر میز مذاکره در ارتباط با پرونده موشکی و سپس پرونده های دیگر موجود برای تهران. دومین هدف هم رودررویی با منازعه مستقیم با ایالات متحده آمریکا نه تنها از جنبه آرایش شکلی بلکه در وجوه عملیاتی در حوزه خاورمیانه مدنظر است. اینکه گفته می شود در صورت چنین اقداماتی ایالات متحده امریکا یک گروه تروریستی یا یک هدف آشکار مورد توجه نظامیان ایران قرار خواهد گرفت، تا حدود زیادی از همان منطقی پیروی می کند که آمریکایی ها خواهان آن هستند که در مرحله نهایی برای ایجاد یک اصطکاک عملیاتی در منطقه خاورمیانه بین ایران و آمریکا باشند تا بعد از مبارزه و ائتلاف جهانی بر ضد داعش ائتلاف جهانی بر ضد ایران را آمریکا بتواند مورد توجه قرار دهد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
خبرنامه گویا

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.