رفتن به محتوای اصلی

برگزاری نخستین کنفرانس «شورای دموکراسی‌خواهان ایران» در کلن
20.11.2017 - 15:59

این کنفرانس با تلاش برگزار کنندگان آن در راستای اعلام موجودیت شورایی مشتمل بر احزاب و سازمانهایی است که طی سالهای گذشته در زمینه ایجاد اتحاد و همبستگی سراسری در درون و برون مرزهای کشور تلاش وافر نموده اند. محتوای اهداف این شورا بر اساس دموکراسی، آزادی، برابری و سیستم عدم تمرکز تدوین و تبیین شده است. بر این اساس احزاب و سازمانها یی از تمامی مناطق کشور، از خطه آذربایجان تا کردستان و بلوچستان، از اهواز، لرستان وفارس تا تهران و خراسان و ترکمن صحرا در یک جبهه فشرده اتحاد و همبستگی، آمادگی خود برای مبارزه ای گسترده بر علیه رژیم مستبد جمهوری اسلامی را اعلام نموده و با استراتژی گذار مسالمت آمیز و مقتضی، مقدمات گذار بە یک حکومت دموکراتیک ، سکولار و فدرال برای مردم ایران را فراهم نمایند.
هموطنان عزیز
رژیم جمهوری اسلامی با سلطه مستبدانه خود بر جامعه ایران و با سوء استفاده های کلان سیاسی و اتخاذ اقدامات تروریسم دولتی، واپسگرایی فرهنگی، رانت خواری و اختلاس مالی کلان و ایجاد فساد گسترده در دستگاه حکومتی و دولتی، مردم ایران را در شرایط فقر اقتصادی و معیشتی سخت قرار داده و از سوی دیگر با سیاستهای مداخله گرانه نظامی و دست اندازی به کشورهای منطقه و دامن زدن به تنش ها در سطح بین المللی، لطمات جبران ناپذیری به اعتبار ملی کشور وارد نموده است. در این شرایط سخت است که مسئولیت همراه با خرد و عقلانیت به هر فرد، گروه، سازمان و حزب ایرانی مدعی دفاع از کشور و مردم رنجدیده ایران حکم میکند برای دفاع از اعتراضات اجتماعی و جنبشهای مردمی در این مسیر خطیر گام برداشته و از هستی مردم ایران در مقابل رژیم مستبد اسلامی در ایران حمایت نماید.

 

مانیفست شورای دمکراسی خواهان ایران

توافقنامه پیشنهادی برای ایجاد شورای دموکراسی خواهان ایران
نظام جمھورى اسلامى به دلیل ساختار سیاسی - مذهبی و ماهیت اصلاح ناپذیرش، پس از سی و هشت سال حاکميت مستبد و فرقه‌اى و اِعمال تبعيضات گوناگون و ترویج فساد و بی‌اعتمادی عمومی در جامعه و ماجراجوئی‌هایش در سطح بین‌المللی، کشور ايران را به ناهنجاری و نابسامانی و بن بست در کلیه‌ی زمينه‌ھاى سياسى، اقتصادى و اجتماعى کشانده است.
تنها راه برون رفت از وضعیت بحرانی کنونی گذار از نظام جمهوری اسلامی است، که از طریق تفاهم و اتحاد نیروهای دموکرات و سکولار بدور از مرزبندی‌های مواضع سازمانی و فردی و با در نظر گرفتن واقعیتهای تاریخی و امروزی جامعه‌ی ایران صورت می پذیرد.
ایران یک کشور کثیرالمله است که از ملیتها و اقوام گوناگون همچون فارس، ترک آذربايجان، کرد، بلوچ، ترکمن، عرب، لُر، و ... تشکیل شده‌ است که روابط تاریخی بین آنها و وضعیت کنونی‌اشان سرنوشت مشترکی را برای آنها رقم زده است.
بر اساس تجربه های تاریخی ایران و جهان، برای استقرار دموكراسى به مفهوم آزادی های دمکراتیک و برابری های حقوقى(فردى و جمعى) مدنی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و بمنظور جلوگیری از تکرار چرخه استبداد، جدايی تمامی باورهای های ایدئولوژیک از نظام سیاسی کشور امری ضروری و اجتناب ناپذیر ميباشد.

ما امضائ کنندگان این دعوتنامه با باور به اصول و اقدامات مشترک زير، خواهان ايجاد یک همبستگی بزرگ از اپوزیسیون دموکرات و سکولار در جبهه ای وسیع علیه هر نوع استبداد از جمله استبداد دینی حاکم بر جامعه ايران هستیم. بدينوسيله از احزاب و سازمانهاى باورمند به دموکراسی (آزادی و برابری وسکولاریسم) و حقوق بشردر یک ایران متحد و کثرتگرا دعوت ميکنيم، که با ابراز نظر و اقدام مؤثر خود حول اين مبانی و اصول، به شکل‌ گيری اين همبستگی و اتحاد، مسئولانه همراهی نمايند.
1. حمایت همه جانبه از جنبش‌های مطالباتی و اعتراضی مدنی و سیاسی مردم کشور، اعم از جنبشهای برابری طلبانه به منظور تامین حقوق ملیتها و اقوام گوناگون و زنان در ايران،جنبش های اعتراضی کارگران، کشاورزان، معلمان، دانشجویان، جنبش جوانان (جنبش ضد بیکاری)، مدافعان محیط زیست، مدافعان حقوق کودک، ، جنبش دفاع از زندانیان سیاسی، جنبش لغو حکم اعدام، مدافعان آزادی تشکلهای سیاسی و مدنی و سندیکاها و اتحادیه های صنفی در سراسر کشور.
2. گذار از نظام جمهورى اسلامى با تکيه بر روشهای مبارزاتی دموکراتیک، مسالمت آمیز و مقتضی ( با حق دفاع مشروع) با هدف استقرار حکومتی دموکراتيک و فدرال با توزيع قدرت سياسى و منابع اقتصادى برابر بين ملیتهای گوناگون ايران.
3. اعتقاد و تامین آزادیهای سیاسی، مدنی، عقايد و اديان بر پایه‌ی منشور بین‌المللی حقوق بشر.
4. جدایی نهاد دین از حکومت و کلیه‌ی ارگانهای دولتی.
5. اعتقاد و تامین برابری حقوق زن و مرد و ارتقای توانمندی زنان در همه عرصه های اجتماعی، فرهنگی، مدنی، اقتصادی و سیاسی
6. بکارگیری زبان فارسى بعنوان زبان سراسری وارتباطى بين حوزه‌های زبانی مختلف کشور، در حین برسمیت شناختن زبان ملیتها در سطح کشور و مناطق آنها.
7. حفظ تماميت ارضى و يكپارچگى كشورايران با پایبندی به اصول برابری و همزيستی مسالمت آميز مليتها وگروههای اتنیکی ایران.
8. تمام موارد وخواست های بالا در ساختارحقوقی دولت دموکراتیک فدرال، توسط نيروهای سیاسی مشارکت کننده با التزام به اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق بین المللی و منشور ملل متحد و کنوانسیون های مربوطه تنظيم و متون حقوقی نهایی درمجلس موسسان بنیادگزار، به تصويب رسيده و قانونی خواهند شد.
نام احزاب و سازمانهای امضاء کننده باورمند به مبانی و اصول فوق، شامل احزاب و سازمانهای زیر است
بترتیب حروف الفباء:

1- جبهه دموکراتیک ایران
2- جبهه متحد بلوچستان
3- جنبش همبستگی ستم دیدگان دادخواه.
4- سازمان فرهنگی و سياسى خلق تورکمن
5- حزب اتحاد بختيارى و لورستان
6- حزب تضامن دموکراتيک اهواز
7- حزب دموکرات کردستان
8- حزب کومله کردستان ایران
9- حزب مردم بلوچستان
10- کانون فرهنگی و سیاسی آذربایجان

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

محمد زمانی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.