رفتن به محتوای اصلی

رئیس جمهور لبنان با پشتیبانی از حزب‌الله گفت:این گروه حق دارد با «خشونت‌ها»ی اسرائیل بجنگد
22.11.2017 - 14:14

روز دوشنبه رئیس جمهور لبنان از گروه تروریستی حزب‌الله دفاع کرد و گفت ده‌ها سال است کشور وی در معرض خشونت‌های اسرائیل بوده و حق دارد از خود محافظت کند.

میشل عون گفت «لبنان توانست در فاصله‌ی سال‌های ۱۹۷۸ تا ۲۰۰۶ با خشونت‌های اسرائیل مقابله کند. توانست خاک خود را آزاد کند. تهدیدهای اسرائیل هنوز بر جاست؛ لبنانی‌ها حق دارند با هر وسیله‌ی ممکن با این خطر بجنگند».

سخنان وی، با بیانیه‌ی شدیدالحن وزرای خارجه‌ی اتحاد عرب که ایران و دست‌نشانده‌اش حزب‌الله را با اتهام تروریسم و حمایت از «گروه‌های تروریستی» در سراسر منطقه، محکوم کرد، روبرو شد.

همزمان، عون، که مسیحی و متحد حزب‌الله است، گفت لبنان هر گونه اتهام مبنی بر این که دولت این کشور «همدست حمله‌های تروریستی است» را رد می‌کند.

بنا به گزارش خبرگزاری لبنانی نهارنت، وی گفت «لبنان نمی‌تواند اتهامی مبنی بر همدستی این دولت با اقدامات تروریستی را بپذیرد. موضع لبنان که از سوی نماینده‌اش روز گذشته در اتحاد عرب تصریح شده، اراده‌ی ملی است». «لبنان مسؤول زدوخوردهای کشورهای عربی و منطقه‌ای که در برخی از کشورهای عربی جریان دارد، نیست. لبنان هیچ گونه مخاصمه‌ای علیه هیچ کسی صورت نداده است و نمی‌بایست بهای این زدوخوردها را بپردازد».

حزب‌الله، تنها گروه لبنانی است که پس از پایان جنگ‌های داخلی ۱۹۷۵-۱۹۹۰ تسلیحات خود را حفظ کرده است و عامل کلیدی خروج اسرائیل از لبنان جنوبی در ۲۰۰۰ بود و همچنان خود را به عنوان خط اول جبهه‌ی دفاعی لبنان عرضه می‌کند.

حزب‌الله همچنین از اعضای دولت ائتلاف لبنان است.

ایران نیز اظهارات اتحاد عرب را رد کرد و گفت که این سخنان خشونت‌بار «مملو از دروغ» بوده و محصول «فشارها و پروپاگاندا»ی عربستان سعودی است.

خبرگزاری دولتی از بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه نقل کرد که عربستان سعودی را دعوت به توقف «حمله‌های سبعانه» به یمن کرده است؛ ائتلافی به هدایت عربستان سعودی از مارس ۲۰۱۵ با شورشیان تحت پشتیبانی تهران در یمن می‌جنگند. وی همچنین از عربستان سعودی دعوت کرد که بایکوت کشورهای خلیج علیه قطر، که پیوندهای نزدیک با ایران دارد، را خاتمه دهد. وزرای خارجه‌ی اتحاد عرب روز یکشنبه در قاهره در نشستی به ایران و شبه‌نظامیان لبنانی حزب‌الله، که سازمان تروریستی خوانده شد، حمله کردند و ایشان را متهم به بر هم زدن ثبات منطقه نمودند و سوگند یاد کردند که شکایت به شورای امنیت سازمان ملل ببرند.

در پی آن که شورشیان حوثی یمن اوایل این ماه موشک بالستیکی شلیک کردند که پشت دروازه‌های ریاض سرنگون شد، تنش‌های میان عربستان سعودی و ایران بالا گرفت.

عربستان سعودی ایران و حزب‌الله را متهم به مسلح نمودن شورشیان نموده اما این هر دو، اتهامات را رد کرده‌اند.

این تنش‌ها همچنین با کناره‌گیری غیرمترقبه‌ی سعاد حریری نخست وزیر لبنان در ۴ نوامبر طی سفری به عربستان سعودی، تشدید شده است. حزب‌الله در دولت حریری حضور داشت.

عربستان سعودی سنی و ایران شیعه مدت‌های مدید بر سر برتری تفوق منطقه‌ای می‌جنگند و از رقابت گروه‌های دست‌نشانده‌ی خود در خاورمیانه حمایت می‌کنند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
تایمز اسرائیل

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.