رفتن به محتوای اصلی

حواشی لغو برجام
22.06.2018 - 22:12

 

در حالی که با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها، به مشتریان ایران شش ماه (تا ۱۳ آبان) فرصت داده شد که خرید نفت این کشور را «به شکل چشمگیر» کاهش دهند، خبرگزاری بلومبرگ روز جمعه گزارش داد که آمریکا خواستار توقف کامل خرید نفت ایران توسط ژاپن شده است.
همزمان خبرگزاری رویترز از قول رئیس انجمن نفتی ژاپن گزارش داد که اگر مشکلات انتقال پول و تحریم‌های ایران حل نشود، این کشور احتمالا از ماه اکتبر (مهرماه) قادر به خرید نفت از ایران نخواهد بود.
بلومبرگ می‌نویسد که مقامات آمریکا در اجلاس هفته جاری با همکاران خود در توکیو، پایتخت ژاپن، موضوع توقف کامل خرید نفت ایران را پیش کشیده‌اند، اما تصمیم نهایی در این باره به جلسات آینده موکول شده است.
ژاپن در سال گذشته میلادی چهارمین مشتری عمده آسیایی نفت ایران بود و روزانه ۱۷۲ هزار بشکه نفت از این کشور وارد کرده بود که این رقم تقریبا معادل ۵.۳ درصد از کل واردات نفت ژاپن است.
بلومبرگ می‌نویسد که درخواست توقف کامل واردات نفت ژاپن از ایران نشان می دهد که دولت دونالد ترامپ بسیار سختگیرانه‌تر از تحریم‌های نفتی سال ۲۰۱۲ دولت باراک اوباما وارد عمل شده است.
بر اساس این تحریم‌ها، مشتریان ایران باید هر شش ماه یک بار واردات نفت از ایران را «به شکل چشمگیر» (در دوران پیش از برجام در عمل ۲۰ درصد بود) کاهش دهند تا از تحریم‌های آمریکا معاف شوند.
این اولین بار است که آمریکا با یک مشتری عمده ایران درخواست توقف کامل خرید نفت را مطرح می‌کند.
در این میان تاکاشی تسوکیوکا رئیس انجمن نفتی ژاپن روز جمعه اعلام کرد که تصمیم برای واردات نفت از ایران احتمالا در ماه اوت، کمتر از دو ماه دیگر، گرفته می شود و ژاپن اقدامات دیگر مشتریان آسیایی ایران مانند چین، هند و کره جنوبی را نیز مد نظر قرار خواهد داد.
خبرگزاری رویترز نیز ضمن پوشش سخنان آقای تسوکیوکا گزارش داد که اگر این کشور از تحریم‌های آمریکا نتواند معافیت بگیرد، احتمالا از اول اکتبر خرید نفت ایران را متوقف کند.
وی گفت که آخرین خرید نفتی از ایران می تواند در ماه اوت انجام شود تا در ماه سپتامبر دریافت شود. بر اساس قرارداد، پول نفت ایران نیز دو ماه بعد از دریافت محموله نفتی واریز می‌شود.
بنابراین با آغاز تحریم‌های نفتی آمریکا در ماه نوامبر، عملا انتقال پول نفت صادراتی ایران به ژاپن ممکن نخواهد بود.
وی همچنین گفت که باید صبر کرد و دید که دیگر مشتریان ایران مانند کره جنوبی، هند و چین چه عکس العملی به تحریم‌ها خواهند داشت.
بر اساس گزارش اوپک، ایران سال گذشته حدود دو میلیون و ۱۲۵ هزار بشکه صادرات روزانه نفت داشت که دو سوم آن راهی بازارهای آسیایی و بقیه عمدتا راهی اروپا شده است.
ایران برای سال جاری نیز تقریبا به همین میزان صادرات نفت در نظر گرفته بود.
در دور قبل از تحریم‌ها نیز ایران روزانه ۲.۲ میلیون بشکه صادرات نفت خام داشت، اما به خاطر تحریم‌ها میزان صادرات به یک میلیون بشکه سقوط کرد.
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده است که تولید و به تبع آن صادرات نفت ایران در اواخر سال آینده روزانه ۹۰۰ هزار بشکه کاهش یابد.
خبرگزاری بلومبرگ از قول کارشناس شرکت مشاوره انرژی «آسپکتز» سنگاپور گزارش داده است که احتمالا تحریم‌های نفتی علیه ایران به سقوط روزانه یک میلیون بشکه تولید نفت منجر شود.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

امیرعلی متولی
رادیو فردا

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.