رفتن به محتوای اصلی

خشکی مطلق
30.07.2018 - 21:31

خبرگزاری دانشجویان ایران "ایسنا" روز دوشنبه ۸ مرداد (۳۰ ژوئیه) آماری تکاندهنده درباره پدیده خشکسالی و بی‌آبی در ایران منتشر کرده است.
این آمار توسط مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی منتشر شده است. بر اساس این آمار، ۹۷ درصد از مساحت ایران دچار خشکسالی بلندمدت است.
صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشجویی "ایسنا" توضیحاتی پیرامون این آمار عرضه کرده است.


خشکسالی بلندمدت و شدید


رئیس مرکز ملی خشکسالی دوره مورد بررسی را بازه‌ای ۱۲۰ ماهه منتهی به تیرماه سال جاری اعلام کرده است. ضیائیان در این باره چنین گفته است:


«بر اساس شاخص ۱۲۰ ماهه منتهی به پایان تیر، حدود ۹۷ درصد از مساحت کشور با درجات مختلف خشکسالی بلندمدت مواجه هستند که از این میان ۵.۵ درصد خشکسالی خفیف، ۲۸.۵ درصد دچار خشکسالی متوسط ،۵۰ درصد خشکسالی شدید و ۱۳ درصد با خشکسالی بسیار شدید را تجربه می‌کنند.»

به این ترتیب ۶۳ درصد از مساحت ایران با خشکسالی شدید و بسیار شدید روبه‌رو است. بر اساس آمار منتشرشده از سوی مرکز یادشده، ترسالی تنها محدود به ۴ دهم درصد مساحت ایران می‌شود و تنها دو و نیم درصد از مساحت ایران "وضعیت نرمال" دارد.


خشکسالی شدید تهران و ۲۰ استان دیگر


ضیائیان میزان خشکسالی بخش‌هایی از استان‌های تهران، البرز، قزوین، آذربایجان شرقی، اصفهان و زنجان را از نوع خشکسالی بلندمدت شدید و حتی بسیار شدید اعلام کرده است.

این در حالی است که وضعیت در استا‌ن‌های جنوبی کشور مثلا در خوزستان، فارس، بوشهر و سیستان و بلوچستان وخیم‌تر از استان‌های دیگر گزارش شده است.
بر اساس اظهارات رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، شاخص‌های بلندمدت خشکسالی در مناطق مختلف ایران بازتابی از شرایط ذخیره آب در نظر گرفته می‌شود.
لازم به یادآوری است که پیامدهای این خشکسالی ظرف هفته‌های گذشته در شهرهای استان خوزستان و بوشهر باعث اعتراض گسترده مردم این مناطق شده بود.

 

Image result for ‫خشکی 97 درصد در ایران‬‎

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

امیرعلی متولی
دویچه وله

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.