رفتن به محتوای اصلی

سایت ایران گلوبال با پرنسیب های دموکراسی و حقوق بشر
01.06.2011 - 19:50

انتشار مقاله سخنرانی مریم رجوی به تاریخ امروز در سایت ایران گلوبال مرا به عنوان یک همکاردر هئیت مدیره بر آن داشت تا این مقاله را ساده و روان در اختیار علاقه مندان قرار بدهم.

پس از انتشار این سخنرانی که در واقع در سایت ایران گلوبال دیر منتشر شد، مشاهده کردیم که موافقین و مخالفین سازمان مجاهدین خلق ایران پشت سر هم حتا بدون آنکه این سخنرانی را به دقت مطالعه کرده باشند، نظرات خود را به نگارش در آوردند.

بسی جای تاسف هست که بسیاری از مخالفین سازمان مجاهدین بدون مطالعه متن سخنرانی اظهار نظر کردند.حال بر میگردم به سایت ایران گلوبال که در اساس نامه درونیش پرنسیب های دموکراسی و حقوق بشری را به رسمیت می شناسد، به تغییرات دموکراتیک اعتقاد دارد و همچنین تمام تلاش خود را برای انتشار اخبار درست بکار گرفته است.اگر مبالغه نکرده باشیم، می توانیم با جرات بگوییم که سایت ایران گلوبال تا به امروز از خود صداقت نشان داده است.اما در اینجا یک اما وجود دارد .در اساسنامه سایت موضع گیری شفافی در مقابل سازمانی قدیمی و مجرب مثل سازمان مجاهدین خلق وجود ندارد و این یک نقص بزرگی هست در اساسنامه ما .

نگاهی به گذشته سیاسی سازمان مجاهدین خلق نکات زیر را به ما یاد آوری میکند :

سازمان مجاهدین خلق یک حزب سیاسی است که از سال 1344 خورشیدی به مبارزه سیاسی پرداخته است و این سازمان همان گونه که همگان میدانند، سازمانی است که سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی را نشانه رفته است. چه بخواهیم بپذیریم و چه بخواهیم نپذبریم این مطلب انکار ناپذیر میباشد . مخالفین این سازمان، مانند بعضی از همکاران ایران گلوبال برای ابراز مخالفت هزاران دلیل می آورند از جمله اینکه این سازمان اسلامی است، چرا بعد از سی خرداد به مشی مسلحانه روی آورد، چرا در کشوری مانند عراق تحت حکومت صدام حسین نیروهای خود را مستقر و ارتشی را بنام ارتش آزادی بخش به وجود آورد و هزاران پرسشهای دیگر که پرداختن به آنان موضوع بحث من در این مقاله نیست.اما باید در نظر داشت که این سازمان یک سازمان کاملا ایرانی است و نفی این سازمان امری غیر ممکن شناخته میشود، همان گونه که نفی دیگر سازمانها و احزاب سیاسی از حزب توده گرفته تا اکثریت و سلطنت طلب ها غیر ممکن است.اما پرسشی که مطرح میشود این است که چرا مخالفین سیاسی سازمان مجاهدین به نکات مثبت این سازمان اشاره ای نکرده اند و حتا حاضر هم نیستند به کوچکترین نکته مانند اینکه این سازمان در سال 2002 از فعالیتهای مخفیانه اتمی جمهوری اسلامی که 18 سال به طول انجامیده بود، شجاعانه پرده برداشت، اشاره کنند. اگر سایر فعالیتهای این حزب سیاسی را بخواهیم برشماریم، آنوقت مجبور می بودیم کتابی بنویسیم.

عدم موضع گیری شفاف در مورد این سازمان در سایت ایران گلوبال به نظر شخصی من افراد هئیت مدیره را دچار سردر گمی کامل کرده است و این بحث اصلی این مقاله است نه دفاع از سازمان سیاسی مجاهدین خلق ایران.

طبق آیین نامه مورد توافق اما نا نوشته سایت ایران گلوبال اعلامیه احزاب و سازمانهای سیاسی می توانند تحت شرایطی که تنها مربوط به کاتگوری می شوند، منتشر شوند. اگر به صورت فردی و جنبه حزبی نداشته باشد که این البته (در مورد تمام سازمانهای سیاسی) صدق میکند، می توانند به شکل خبر و یا مقاله چاپ و منتشر گردد. متاسفانه آیین نامه دارای کمبود هایی است که باید هر چه زودتر بر طرف شوند و در غیر اینصورت این سرگردانی از بین نخواهد رفت.

مسئله دوم این است که باید دقت کرد، سایت ایران گلوبال چگونه میتواند سیاستی را اتخاذ نماید که تمام کاربران اینترنتی را خشنود سازد؟ طبیعی است که چنین سیاستی وجود ندارد و تلاش در این زمینه مانند آب در هاون کوبیدن است . با یک مثال ساده این نکته را روشنتر می سازیم : در صورتی که سایت ایران گلوبال از سازمانی مانند سازمان مجاهدین مقاله ای را منتشر کند، مخالفین این سازمان از پیرو جوان گرفته تا مامورین اطلاعاتی امنیتی رژیم به عناوین مختلف هم به سایت و هم به منتشر کننده آن هجوم می آورند و به عبارتی دیگر ما را مزدور مریم و مسعود رجوی می نامند.

روی دیگر سکه این است که سایت ایران گلوبال از چاپ مقاله های سازمان فوق خودداری ورزد و این هم نارضایتی هواداران و اعضاء سازمان را به همراه خواهد داشت و از همه مهمتر اینکه چنین عملی خلاف آیین نامه سایت ایران گلوبال خواهد بود و ما در این صورت آیین نامه خود را با پا لگد مال می کردیم.

تنها با خیال پردازی می توانستیم به این نکته ساده دسترسی پیدا بکنیم که ما (هئیت مدیره) همه را می توانستیم راضی نگه داریم.

بسیاری از اختلاف نظرها و تفاوت سلیقه های سیاسی، کشتی دموکراسی را دچار تب و تاب میکند و مخاطراتی را متوجه شهروندان مملکتی مثل ایران می سازد.قدر مسلم این است که هر فردی در این دنیا به امید سعادت زندگی می کند و این خوشبختی واقعی چیست و چگونه در یک جامعه پدیدار می شود؟ این پرسش را در واقع ما باید از جامعه شناسان بکنیم. هر چقدر فهم، درک، گذشت، ایثار و بینش سیاسی بیشتر باشد، قدرت و توان مقابله و رویا رویی با حوادث و نا ملایمات و اختلافات سیاسی بیشتر میشود، به عبارتی دیگر، ضعف شخصی، تک روی، تنگ نظری و در نظر نگرفتن منافع طرف مقابل یعنی مدارا نکردن دگر اندیشان، عواملی هستند که سبب می شوند تا اتحاد بین نیروهای اپوزیسیون عملی نگردد و هم اینکه در نهایت سبب دلسردی، بی تفاوتی، سست شدن و فرو ریختن پایه های اجتماعی میشوند.

همانگونه که در بالا گفته شد، این نوشتار کوشش نمیکند تا با بررسی لایه های مختلف ایدئولوژی های گوناگون در نهایت شیوه ها و راه ها و شاخص های یک جامعه آزاد و دموکراتیک را معرفی کند.اما این دور از حقیقت نیست که پدران ما در استبداد چشم به جهان گشودند و در استبداد به خواب ابدی فرو رفتند.نسل ما هم متاسفانه تا به امروز نتوانست بنا به دلایلی که در این نوشتار نیازی به اشاره کردن آنان نیست، طعم لذیذ آزادی را بچشند زیرا در جامعه ای سر بلند کردیم که خطرات، تهدیدات و خیانتهای بسیاری در آن شکل گرفتند و حل و فصل آنها بسیار مشکل و هزینه بر است.

ما در دنیای سیاست زنده هستیم ولی در واقع زندگی نمی کنیم. باز هم یک مثال ساده و ابتدایی این مسئله را برایمان شفاف میسازد:

می گویند از یک نفر پرسیدند چقدر درآمد توست؟ گفت: ده هزار تومان. پرسیدند راضی هستی؟ گفت : آری.

از فرد دیگری همین پرسش شد و گفت: درآمد من پانصد هزار تومان هست. پرسیده شد :راضی هستی؟ گفت : نه.

پرسیدند چگونه ممکن است که فردی با مبلغ ده هزار تومان راضی و شما با این درآمد بالا ناراضی باشید. گفت : او میخواهد زنده بماند ولی من میخواهم زندگی کنم و تفاوت است بین این دو آرزو.

به نظر من در درجه اول باید این موضوع را با خودمان در میان بگذاریم که انگیزه ما با دخالت در سیاست چیست؟

ما در اینجا می توانیم سه نوع نگاه یا استراتژی را برای روابط فی مابین احزاب و سازمانهای سیاسی ذکر کنیم:

1.استراتژی برنده / برنده در این نوع استراتژی احزاب سیاسی به دنبال تائید و تقویت و تکامل و موفقیت یکدیگر هم هستند همچنان که به منافع سیاسی خود می اندیشند. حزبی به یک حزب دیگر میگوید : من حاضرم با وجود همه اختلافات نظری با تو ائتلاف کنم. حزب دیگر میگوید من هم برای پیشبرد اهداف حزبی ام حاضرم با تو هم گام شوم و تا جایی که امکان داشته باشد حداکثر تلاشم را میکنم تا جامعه ای سالم و آزاد بسازیم. در این نوع استراتژی احزاب مجرب و آینده نگر مانند احزاب آلمان فدرال که جانشان را تنها برای پیشرفت اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی کشورشان می دهند، به فکر مملکت داری سالم هستند.

2.استراتژی برد/ باخت در این نگاه یکی از طرفین دنبال تقویت و تکامل هست و دیگری از لحاظ فکری در گذشته های دور همچنان در حال قدم زدن است. پس در این نوع استراتژی یک حزب با ایده های نوین و مدرن گام بر می دارد و حزب دیگر نه.

3.استراتژی باخت/ باخت این نوع استراتژی تنها یک معنا را در خود جا میدهد و آن این است که هیچ کدام از نیرو های اپوزسیون حاضر نیستند که با یکدیگر متحد شوند و طلب موفقیت سیاسی نمیکنند. در این نوع سیاست آب خوش از گلوی هیچ کدام از سازمانهای سیاسی پایین نمیرود و هم اینکه دشمن دشمن من دوست من می شود را در ذهن ما تداعی میکند. سازمانهای سیاسی چه در داخل و خارج از حکومت در این نگاه سوم کج دارو مریض رفتار میکنند و در واقع آنان برای خود جهنمی می سازند و کارشان سوختن و ساختن میشود. تفاهم سیاسی، تحمل و مدارای دگر اندیشان تابو هستند و رنگ باخته به نظر می آیند.

سخن را کوتاه میکنم و در پایان از همه مخالفین سازمان مجاهدین خلق پیشاپیش صادقانه درخواست میکنم که به نویسنده این مقاله اتیکت مزدوری نزنند و مرا وکیل مدافع سازمان مجاهدین خلق معرفی نکنند. به طور شفاف به همه خوانندگان عرض مینمایم که من هیچ گونه وابستگی سیاسی به سازمان مجاهدین نداشته و ندارم ولی از حقوق آنان دفاع خواهم کرد.

زنده باد آزادی و سربلند باد مردم ایران

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ناشناس

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.