رفتن به محتوای اصلی

مصاحبه تاجگردون، نماینده جنجالی مجلس آبروی همه را برد
01.07.2020 - 10:08

به گزارش مهر، در این نشست ابتدا، علیرضا زاکانی نماینده مردم قم و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: ۹ نفر از نمایندگان مجلس نسبت به اعتبارنامه «تاجگردون» منتخب گچساران اعتراض گذاشتند و ما به عنوان وظیفه انقلابی و شرعی خود این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم.

وی افزود: یکی ازویژگی های تاجگردون این است که به هیچ حرفی پایبند نیست و مکرراً و ده‌ها بار خلاف گویی شنیدیم.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: پرونده اعتبارنامه منتخب مردم گچساران در شعبه ۱۲ رسیدگی شد که این شعبه اعتبارنامه وی را به تأیید رساند و سپس موضوع در صحن علنی مجلس مطرح شد که با اخطار قانون اساسی که در صحن مجلس داده شد، موضوع به کمیسیون تحقیق ارجاع شد و در کمیسیون تحقیق هم اعتبارنامه وی تأیید شد و قرار شد گزارش کمیسیون تحقیق هفته آینده در صحن مجلس اعلام شود.

زاکانی تصریح کرد: تأکید ما در این مسیر، رعایت قانون و توجه به وصیت نامه امام (ره) و تأکیدات مقام معظم رهبری و شفاف سازی بوده است.

وی ادامه داد: ما در این مسیر سعی کردیم هر حرفی که می زنیم با ارائه سند باشد اما در شعبه ۱۲ بررسی اعتبارنامه نمایندگان و همچنین کمیسیون تحقیق به هیچ وجه به اسناد ما ورود نکردند و اشکال بزرگی است چرا که ما ساعت‌ها وقت گذاشتیم اما برخی از دوستان به مسئولیت خود به خوبی عمل نکردند.

عضو کمیسیون اصل ۹۰

تاجگردون مظلوم نمایی می کند

زاکانی گفت: تاجگردون ده‌ها بار خلاف گویی کرده و سعی می‌کند که با مظلوم نمایی با عواطف مردم بازی کند.

وی تأکید کرد: ما نسبت به همه نمایندگان احترام قائل هستیم و هیچ کس در مجلس نماینده‌تر نیست اما نسبت به دروغ‌گویی، خلاف گویی و عدم شفافیت برخی از نمایندگان ناخشنود هستیم.

این نماینده مجلس افزود: در بررسی این پرونده تأکید ما بر این بود که به منطق توجه شود و اجازه ندهیم احساسات در بررسی اعتبارنامه منتخب مردم گچساران دخیل شود و مانند یک قاضی که نباید در قضاوت احساسات خود را دخیل کند، عمل کردیم.

زاکانی با اشاره به ادعای «تاجگردون» مبنی بر اینکه به مادر او توهین شده است، اظهار داشت: مادر تاجگردون، مادر شهید و برای ما عزیز است و به هیچ وجه به وی توهین نشده و او دروغ می‌گوید.

وی ادامه داد: یکی دیگر از ادعاهای دروغ منتخب مردم گچساران آن است که می‌گوید معترضان به اعتبارنامه وی گفته اند که تاجگردون با رژیم صهیونیستی ارتباط دارد که چنین ادعایی درست نیست.

نماینده مردم قم در مجلس بیان کرد: یکی دیگر از ادعاهای تاجگردون آن است که می‌گوید معترضان به اعتبارنامه وی، لر ستیز هستند که از باطن نادرست است و از دروغ بودن این حرف همین بس که بسیاری از کسانی که مخالف تاجگردون هستند، جز لرهای غیور هستند و حتی خواستار آن هستند که در مخالفت با تاجگردون در صحن علنی مجلس حرف بزنند.

زاکانی گفت: ما مطابق با قانون و مبتنی بر اسناد و مصالح انقلاب، اعتراض خود را دنبال می‌کنیم و مواردی که از سوی تاجگردون گفته می‌شود را نادرست می‌دانیم.

وی گفت: در خدمت یکی از معاونین ستاد کل نیروهای مسلح بودم که پیغام شخص سرلشکر باقری را به من داد که خود مجلس در موضوع اعتبارنامه تاجگردون تصمیم می‌گیرد و هیچ نیروی نظامی در این موضوع دخالت ندارد و شخص رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از خبری مبنی براینکه برخی نیروهای نظامی و امنیتی برای کسب رای برای اعتبارنامه تاجگردون تلاش می‌کنند، ناراحت است.

نماینده مردم قم در مجلس با تاکید براینکه در حال حاضر عمده افرادی که با آنها صحبت می‌کنیم معتقدند باید با فساد مبارزه کرد، افزود: البته نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم در مورد اعتبارنامه تاجگردون چه چیزی رخ می‌دهد.

زاکانی اظهار داشت: به یاد دارم وقتی با تاج زاده مناظره می کردم، وی دائما به شورای نگهبان اعتراض می‌کرد و استدلال غلطی داشت. تاج زاده می گفت مثل افغانستان بشویم. من به وی پاسخ دادم،  بیش از ۱۲۰ نفر در افغانستان رد شدند، تاج زاده  از عراق نام برد و من گفتم آنجا که بیش از ۳۷۰ نفر رد شدند. در نهایت تاج زاده گفت «انتخابات آزاد می خواهیم.»

وی در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه ما اعتقاد داریم که فرد نباید دچار فساد اقتصادی، سیاسی و اخلاقی باشد، اظهار داشت: تاجگردون قانون شکنی کرده و با شبکه سازی دچار فساد سیاسی و اقتصادی شده است و باید با وی برخورد شود و ما به دنبال آن هستیم. باید در گام دوم انقلاب اسلامی به دنبال سازوکاری باشیم که این موارد تکرار نشود.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تاکید کرد: ما در دیدار با آیت الله جنتی صحبت هایی داشتیم و اسناد خود را نشان دادیم. شورای نگهبان برخی از اسناد ما را ندارد. خود دبیر شورای نگهبان به ما گفت که روی اسناد تاکید کنیم به همین جهت ما اسناد خود را به صورت مدون ارائه می‌کنیم.

زاکانی ابراز امیدواری کرد،  آنچه حق و مصلحت انقلاب و منفعت مردم است، در نهایت رخ دهد.

وی با تاکید بر اینکه نباید از حق مردم گچساران گذشت، گفت: «نیک بین» نماینده کمیته تحقیق دوبار به گچساران سفر و اسناد را پیگیری و تایید کرد، اما کمیسیون تحقیق هیچ توجه ای به اسناد ما نداشت.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دلیل پیگیری اعتبار نامه تاجگردون سیاسی نیست، افزود: ما صحبت از شبکه گسترده فساد در چند استان کردیم و ناظر بر افراد و درباره برخی افراد نفوذی صحبت می کنیم.

زاکانی با بیان اینکه  تاجگردون صداقت ندارند و اطلاعات اشتباه داده است،  گفت: تاجگردون همسر دوم و دخترشان که در خاج زندگی می کنند را پنهان کرده و زمانی که ما این موضوع را در کمیسیون مطرح کردیم نتوانست صحبت کند، قرار بود که با من صحبت کند که صحبت نکرد، ما وظیفه داریم که نگذاریم افراد فاسد وارد مجلس شوند و تاجگردون باید ثابت کند که فاسد نیست.

وی درباره مسائل مطرح شده درباره دختر و اطرافیان خو او(زاکانی)،  گفت: دختر من تحصیل کرده دانشگاه شریف است، بعد از تحصیل شرکتی تاسیس کرده و من هیچ اطلاعی از مکان شرکت آنها ندارم، اگر تخلفی هم صورت گرفته باشد قانون باید با فرد متخلف برخورد کند.

نماینده مردم قم در مجلس با تاکید بر اینکه مبارزه با فساد را ادامه می دهد، تاکید کرد: ما سراغ آقای آقای دلخوش و تاج گردون رفتیم که اقای دلخوش بسیار خوب برخورد و همکاری کردند، البته مقابله ما با فساد ادامه دارد و ما سراغ حدود ۲۰ فرد بزرگ رفتیم که  فریدون و جهانگیری و طبری نمونه های آن هستند و این روند ادامه خواهد داشت.

دولت در پرونده منتخب گچساران دخالت می‌کند

زاکانی با اشاره به تلاش برخی افراد برای جمع آوری رای برای تاج گردون، گفت: دخالت ها در روند برسی این اعتبار نامه زیاد شده و دولت و سایر دستگاه ها سعی بر دخالت دارند. اما دستگاه های نظارتی و اطلاعاتی درباره او نظر صریح دارند.

وی با رد مداخله دستگاه های امنیتی در روند برسی این اعتبار نامه، اظهار داشت: برخی افراد و دستگاه ها سعی بر دخالت دارند اما طبق آیین نامه اعتبار نامه باید در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح و رای گیری شود و اکثر نمایندگان بر این موضوع نظر دارند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: قالیباف نیز تاکید بر اجرای قانون دراین زمینه دارد و طبق آیین نامه اعتبار نامه باید در صحن علنی مجلس مطرح و درباره آن تصمیم گیری شود.

مجلس با آخوندی برخورد می‌کرد، مسکن به این وضعیت نمی‌رسید

اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس هم در ادامه این نشست خبری،  گفت: در این جلسه به دنبال آن هستیم که یک موضوع ظرفیت‌ساز را مطرح کنیم و کمک کنیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های موجود در مجلس استفاده شود.

وی افزود: بررسی صلاحیت اعتبارنامه نمایندگان بر اساس اصل ۹۳ قانون اساسی توسط نمایندگان مجلس به حدی مهم است که در ردیف شورای نگهبان قرار دارد. مجلس شورای اسلامی بدون شورای نگهبان اعتبار قانونی ندارد؛ مگر در مورد تصویب اعتبارنامه نمایندگان.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: نمایندگان پس از تائید اعتبارنامه‌شان می‌خواهند وظیفه نمایندگی کل ملت را بر عهده بگیرند به همین دلیل بررسی اعتبارنامه اهمیت و جایگاه بالایی در قانون اساسی دارد.

شاکری با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب در مراسم افتتاحیه مجلس یازدهم، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در پیام خود برای آغاز به کار مجلس یازدهم ضمن تأکید بر بیانات حضرت امام خمینی (ره) که مجلس در رأس امور است و آن را عصاره فضیلت مردم می‌دانستند، گفتند که مجلس با قانونگذاری، ریل‌گذاری می‌کند. مسیر حیات کشور  و همه دستگاه‌های حکومتی، مردمی و همه آحاد وظیفه دارند از این مسیر حرکت کنند.

وی مبارزه با فساد را یکی از ریل‌گذاری‌های مهم مجلس دانست و افزود: مبارزه با رانت و فسادستیزی، یکی از وظایف مجلس است بنابراین باید از این ظرفیت که در قانون اساسی آمده و امام(ره)  و مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارند، استفاده شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: من نمی‌دانم چرا وقتی ما داریم از ظرفیت قانونی مجلس در بررسی اعتبارنامه نمایندگان استفاده می‌کنیم، مورد هجمه قرار می‌گیریم؟ اگر وزیر سابق راه و شهرسازی را به موقع مورد سؤال قرار می‌دادیم، امروز وضع مسکن به این شکل نبود. الان ایشان در ویلای لواسانشان در حال استراحت هستند درحالی‌که مردم به دنبال مسکن در حاشیه‌ها و کوچ به این مناطق هستند.

شاکری ادامه داد: اگر ما از ظرفیت‌های موجود در مجلس استفاده کنیم، بلایی که در سه، چهار سال گذشته در حوزه مسکن رخ داده، رخ نمی‌داد. آنها مسکن مهر را رها کردند و افتخارشان این است که حتی یک واحد هم نساختند و ما امروز شاهد وضعیت همه مردم و جوانان در حوزه مسکن هستیم. چرا ما نباید از ظرفیت‌های قانونی به موقع استفاده کنیم و بگذاریم مسئول، دوران مسئولیتش که تمام شد، تازه آن زمان دستگاه قضا، وارد و بار پرونده‌های قضایی صدها برابر شود؟

رداعتبارنامه یکی از ظرفیت های موجود در قانون است

وی با اشاره به مخالفت برخی نمایندگان با اعتبارنامه یکی از نمایندگان، گفت: تعدادی از ما نمایندگان داریم از ظرفیت‌های موجود در قانون استفاده می‌کنیم؛ این دیگر تهدید، توهین، پیامک و پست‌های مختلف ندارد. ما داریم از اختیارات قانونی خود استفاده می‌کنیم. اگر ما به تکلیف خود عمل کنیم، موجب می‌شود که هر کسی پای در این مسیر نگذارد و سعی نکند که با استفاده از هر وسیله‌ای به جایگاهی برسد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعتراض به اعتبارنامه نمایندگان نه تنها در این دوره بلکه در دوره‌های قبلی نیز وجود داشته است.

شاکری گفت: اگر از ظرفیت‌های نظارتی نمایندگان به درستی استفاده می‌شد، یک وزیر پس از سه بار استیضاح، بیش از گذشته رأی نمی‌آورد. نمایندگان نباید با استفاده از ظرفیت‌های قانونی اجازه دهند اتفاقاتی رخ دهد که قوه قضائیه وارد شود و هزینه‌های زیادی برای کشور به همراه داشته باشد.

وی روند مقابله مجلس یازدهم با فساد را ادامه دار دانست و گفت: مقابله مجلس یازدهم با فساد محدود به این افراد نخواهد شد و به تمام عرصه های فساد وارد می شویم، از مظلومیت مبارزه با فساد این است که ما باید اینجا در حضور اصحاب رسانه توضیحاتی ارائه دهیم.

فرد فاسد باید از مجلس برود/ مسأله ما سیاسی یا قومی نیست

روح الله نجابت سومین نماینده  مجلس بود که در مخالفت با اعتبار نامه منتخب مردم گچساران در مجلس یازدهم، گفت: باید به نامه‌ای که در ۱۰ خرداد خطاب به رئیس شعبه ۱۲ نوشتیم اشاره کنم. نامه ما مشخص بود. ما دلایلی چون رانت خواری، کسب منافع اقتصادی و اعمال نفوذ شبکه‌ها از طرق مختلف در دستگاه‌های دولتی، شرکت‌ها و بخش خصوصی را مطرح کردیم، پس عناوین مشخص است.

وی ادامه داد: آدرس غلط نباید به شما دهند و بگویند که مسئله سیاسی یا قومی است. این موضوعات انحراف از واقعیت موضوع است. به ادعاهای ما نه در شعبه به درستی رسیدگی شد و نه در کمیسیون تحقیق و من از نزدیک شاهد بودم. من خودم عضو شعبه ۱۲ بودم و دیدم.

نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: اینکه چرا موضوع اعتبارنامه جدی است، باید بگویم که موضوع روال قانونی خود را طی می‌کند؛ ولی تنها اولویت مجلس یازدهم نیست. بحث خودرو، مسکن و موضوعات معیشتی مردم مورد رسیدگی نمایندگان در مجلس است.

نجابت افزود: باید ابتدای کار، دندان پوسیده را کنار بگذاریم. اگر یک بخش از بدن آلوده باشد، باقی را آلوده می‌کند. توجیه نبود منابع بهتر از تبعیض است. مردم دغدغه دارند و باید به آن پرداخت.

وی عنوان کرد: آقای کامران نامه‌ای در سال ۹۶ در مورد بودجه ۹۷ به رئیس مجلس نوشتند و بودجه را دارای ۳۲ هزار میلیارد خطا دانسته‌اند. این نامه موجود است.

نماینده مردم شیراز در مجلس ضمن اشاره به سخنان امام راحل و رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس تصریح کرد: رهبری فرمودند از هر طرف که می روید اگر با فساد مبارزه نشود، کار لنگ می‌ماند. نمی‌گویم که مجلس یازدهم مشکل دارد، بلکه الحمدالله مجلس یازدهم مجلس قوی و خوبی است. نگرانی ما این است که کسی که متهم به فساد است در بدنه حاضر شده و باقی نهادها را آلوده کند و به مانند عضو فرتوت بدن شود که کل بدن را دچار مشکل می‌کند.

نجابت تاکید کرد: ما ادعایمان این است که سینه را سپر کرده ایم. فرمان ۸ ماده‌ای امام خمینی (ره) و سخنان رهبری در دیدار با نمایندگان برای ما حجت است. باید با فساد مقابله کنیم. نمایندگان در مجلس این موضوعات را در نظر دارند.

وی افزود: ما باید بپذیریم که در قوای سه گانه عزمی برای مقابله با فساد باشد. من استناد به فرمان ۸ ماده‌ای امام راحل و تاکید ایشان به مبارزه به فساد می‌کنم.

این نماینده مجلس اظهار داشت: تسامح برای ما پذیرفتی نیست. اگر فردی فاسد است، باید برود. مجلسی که امید را برای مردم ایجاد و آن را زنده کرده است، نباید با حضور افرادی در آن به بی راهه برود.

نجابت اظهار داشت: تاجگردون در مجلس،  با جنجال سازی کار را پیش می‌برد.

 وی گفت: تاجگردون در شعبه ۱۲ و کمیسیون تحقیق فرافکنی کرد و جواب ندادند و حالا در جمع اصحاب رسانه حاضر شدیم، تا همه اسناد را ارائه بدهیم.

این نماینده مجلس افزود: در بدنه دولت و برخی وزارتخانه های مهم در حال تلاش برای رای جمع کردن برای تاجگردون هستند و ما سراغ آنها خواهیم رفت و کوتاه نمی آییم.

نجابت تاکید کرد: برخی وزارتخانه ها که پول دستشان هست در حال تلاش هستند و ما مطالبه مردم و رهبری را پیگیری می‌کنیم تا ریشه فساد کنده شود.

رد اعتبارنامه تاجگردون، زیر سوال بردن شورای نگهبان نیست

مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست خبری، در رابطه با نقش شورای نگهبان در تایید اعتبارنامه تاجگردون اظهار داشت: این موضوع در دو محور قابل بیان است. محور اول وصیت حضرت امام است، حضرت امام وقتی وصیت می‌کنند یعنی مجموعه نقاطی از جمع بندی عمر، مبارزات و انقلاب را برای آیندگان به وصیت گذاشتند. این وصیت عناوین مختلفی دارد و هر کدام از آنها از یک درجه اهمیت بالایی برخوردار بودند.

وی ضمن قرائت بخشی از وصیتنامه امام خمینی(ره) در رابطه با چگونگی عدم تایید اعتبارنامه نمایندگان مجلس و در تشریح این مطالب عنوان کرد: حضرت امام وصیت خود را در حالی تهیه کردند که به دلایل بسیار متعالی و در حوزه قانون اساسی اصرار داشتند شورای نگهبان وجود داشته باشد. آیا این وصیت ایشان مغایر با بحث شورای نگهبان است؟ قطعا اینگونه نیست. این مثال ورودی های مختلفی است که باید در این فرآیند طی شود. در روند نماینده شدن هر یک از ما یک فرآیندی طی شده است که هرکدام در جای خود باید بررسی شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یک فرد ثبت‌نام می‌کند و هیئت‌های اجرایی، هیئت‌های نظارت شهرستان و استان، هیئت‌های نظارت مرکزی و بعد شورای نگهبان صلاحیت فرد را تایید می‌کنند و بعد انتخابات که برگزار شد، انتخابات در آن حوزه انتخابیه را شورای نگهبان تایید یا رد می‌کند. ‌ مرحله بعدی می‌شود تصویب اعتبارنامه در مجلس که اینها هرکدام مراحلی مجزا از یکدیگر است.

شریعتی تاکید کرد: نه تصویب و رد اعتبارنامه در مجلس نفی کار شورای نگهبان است، نه بالعکس؛ در هر مرحله ای هر شخص وظیفه ای برای انجام دارد. پس وقتی یک فرد نماینده می شود که از همه این ورودی ها و دروازه ها عبور کرده باشد. بنابراین هیچ تعرضی به کار شورای نگهبان وجود ندارد و باید از جایگاه رفیع شورای نگهبان دفاع کرد. باید توجه داشته باشیم که اینها ورودی های مختلف است و ممکن است کسی از یک ورودی به هر دلیلی رد شود و وظیفه ورودی بعدی این است که جلوی آن را بگیرد.

وی اضافه کرد: ورودی آخری که فرد براساس آن نماینده خواهد شد، مجلس و مجموعه نمایندگان هستند که اعتبارنامه افراد را بررسی می‌کنند. در اینجا شورای نگهبان ورودی نخواهد داشت و این تصمیم مجلس بدون نظر شورای نگهبان اعتبار دارد و قانونی است و آیت الله جنتی هم فرمودند ما در این مورد تابع تصمیم مجلس هستیم و هیچ دخالتی در محتوا نخواهیم کرد. بنابراین این شبهه اصلا وارد نیست. اینکه بگوییم بررسی شورای نگهبان کفایت می‌کند نیز کفایت نمی کند زیرا هم قانون اساسی این اختیار را به مجلس داده و هم در فرآیند قانونی که اتفاق می‌افتد، وصیت حضرت امام این است که مجلس در  موضوع اعتبارنامه‌ها جدی ورود کند و جدی ورود خواهد کرد.

صلاحیت تاجگردون توسط مراجع چهارگانه رد شده بود

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دیروز متوجه شدیم که آقای تاجگردون نامه‌ای به هیئت رئیسه مجلس نوشتند و در آنجا مفصل خواسته‌اند که رای گیری نشود اما در آنجا باز به صورت خلاف واقع نوشته است که «من در تمام مراجع چهارگانه و تمام مراحل تایید صلاحیت، صلاحیتم تایید شده و چرا دوستان پافشاری می کنند؟» ایشان در هیچ دوره‌ای در هیئت نظارت شهرستان تایید نشده است. در هیئت نظارت استان تایید نشده است، در مراجع چهارگانه هم همینطور، نامه رسمی وجود دارد که ایشان به شش دلیل صلاحیتش رد شده است.

شریعتی اظهار داشت: پس این خلاف واقع گویی نیز جزء مواردی است که باید در این فرآیند به آن توجه شود و دقت کنیم مجلس مستقل از همه آنها می تواند ورود کند و اعتبارنامه یک فرد را  مورد سوال قرار دهد. بعضی شبهه وارد کردند و پرسیدند که ایشان پرونده ای دارد؟ زیرا فیلم پر کرده است که من در هیچ دادگاهی بررسی نشدم و هیچ دادگاهی من را محکوم نکرده است.

وی گفت: مجلس نیازی به حکم دادگاه ندارد. مگر در مواردی که یک وزیر را استیضاح می کند که موارد متعددی بود و برای مثال فردی تخلفی کرده بود یا مدرک دانشگاهی خلافی را ارائه کرده و پس از ورود مجلس فرد از دولت نیفتاد؟ آیا این موضوع را دادگاهی بررسی کرده بود؟ نه، مجلس به دلایل قانونی مستقلاً امکان ورود دارد و می‌تواند به موجب اسناد متقن صلاحیت و اعتبارنامه فردی را رد کند یا یک فردی را استیضاح کند و به او رأی اعتماد ندهد.

بنای کار سیاسی داشتیم سراغ تاجگردون نمی‌رفتیم

علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس و یکی دیگر از معترضین به اعتبارنامه «غلامرضا تاجگردون» در این نشست خبری،  گفت: رهبر انقلاب در فرمان ۸ ماده‌ای که اردیبهشت سال ۸۰ صادر فرمودند و ۱۹ سال از آن گذشته، بحث خشکاندن ریشه‌های فساد مالی و اقتصادی را جدای از حوزه قوه قضاییه و کارهای پیشگیرانه‌ای که دولت باید انجام دهد، به مجلس هم مرتبط کرده و تاکید کردند؛ بدیهی است که نقش قوه مقننه در وضع قوانین که موجب تسهیل راهکارهای قانونی است و نیز در ایفای وظیفه نظارت بسیار مهم و کارساز است.

وی افزود: ایشان در اولین بند فرمودند که «با آغاز مبارزه جدی با فساد اقتصادی و مالی یقینا به تدریج تعرفه ها و فریادهای مخالفت بلند خواهد شد» تا امروز ۱۹ سال از این فرمان گذشته و اگر تا به حال به این بند درست عمل شده بود ما تا امروز باید صدای خیلی از نعره ها را می شنیدیم.

وی گفت: این یک روال قانونی است و بارها پیش از این به اعتبارنامه نمایندگان مختلف اشکال شده و برخی از آنها رد شده اند و این دفعه اول نیست که از این بند قانونی استفاده می شود و همین شرایط باید برای مجلس یازدهم هم به عنوان اتفاق عادی تلقی شود.

خضریان اضافه کرد: در همین پیام ایشان فرموده اند که وقتی این اتفاقات می افتد مخالفت هایی صورت می گیرد که البته از سوی بددلان ملت طبیعی است با مخالفت برخی ساده‌دلان هم همراه می شود.

وی افزود: برخی ماجرای بررسی این اعتبارنامه را با بحث شفافیت آرا در مجلس مقایسه می کنند تا آن را کم اهمیت جلوه دهند. شفافیت مسئله مهمی است و روال قانونی آن در مجلس هم در حال پیگیری است، اما مجلس که نمی تواند یک کار را انجام دهد و بقیه کارها را رها کند، مبارزه با فساد هم زمانی دارد و در زمان خود باید انجام می شد که در حال حاضر در حال طی کردن مسیر قانونی است.

خضریان اظهار داشت: اینکه ما موضوعات مختلف را در مقابل هم قرار دهیم و زمینه مخالفت با یک وظیفه قانونی را مهیا کنیم در خوشبینانه‌ترین حالت ساده دلی است که با بددلی مفسدین همراه شده است.

نماینده مردم تهران درباره روند پیگیری پرونده تاجگردون، گفت: ما در فرصت قانونی مقرر اعتراضی را طی دو نامه بر روی اعتبارنامه آقای تاجگردون قرار دادیم و به شعبه مذکور رفت و رسیدگی شد. ما مطالبمان را خدمت اعضای محترم شعبه ۱۵ گفتیم اما اسناد به صورت تخصصی و کارشناسی رسیدگی نشد. یعنی ما هر چه گفتیم آقای تاجگردون نپذیرفت و برای مخالفتش با اسناد هم هیچ سندی نشان نداد.

وی افزود: در فعالیت فتنه گون ایشان که یک اشتباهی را به دروغ به رهبر انقلاب نسبت دادند و بعد تکذیب کردند، بررسی کردیم و دیدیم که اتفاقا درست بود. در شعبه که مسئله درست پیش نرفت، مطلب به صحن منتقل شد.

خضریان با اشاره به  توصیه رهبر انقلاب بر عدالت در مجلس یازدهم گفت: اگر قرار است که مجلس یازدهم در حوزه عدالت کار کند و دست مفسدین را قطع کند، مگر می شود که مجلس از خودش شروع نکند و به دلیل تعارفات از این مسئله چشم پوشی کند.

نمانیده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: عموم مطالب مرتبط با پرونده ایشان به غیر از یکی دو مورد که بحث ضد انقلاب مطرح است، هیچ موضوعیت سیاسی ندارد و بالای ۹۰ درصد مسائل اقتصادی مطرح است. علاوه بر این ایشان اصلا وزن سیاسی ندارد که ما بخواهیم درباره او حرف سیاسی بزنیم.به گزارش مهر، ن

وی افزود: کسانی هستند که در دولت اصلاحات وزیر بودند و الان هم وزارت دارند و در برخی موارد احتمال کاندیداتوری آنها در انتخابات ۱۴۰۰ هم مطرح است و اگر مجلس یازدهم بنای کار سیاسی داشت سراغ افراد وزین تر از تاجگردون می رفت.

خضریان تاکید کرد: زمانی که پرونده تاجگردون به صحن مجلس رفت، آقای زاکانی تذکری با توجه به اصل ۸۵ قانون اساسی مطرح کردند که بجا و مهم است. اصل ۸۵ قانون اساسی در مخالفت با این موضوع که وقتی اعتبارنامه در شعبه با رای موافق همراه شد دیگر نیاز به رای گیری در صحن نیست می گوید که «سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست، مجلس نمی تواند اختیار واگذاری را به شخص یا هیئتی واگذار کند، به غیر از موارد ضروری» که اتفاقا اینها قوانین موقت است و قطعی نیست.

وی افزود: اصل ۹۳ قانون اساسی که آقای شاکری به آن اشاره کردند می‌گوید که مجلس شورای اسلامی بدون وجود شورای نگهبان اعتبار قانونی ندارد مگر در تصویب اعتبارنامه نمایندگان و انتخاب ۶ نفر حقوقدان اعضای شورای نگهبان. بر این اساس چطور می‌شود که یک جمع ۹ نفره‌ای به اعتبارنامه یک نماینده معترض باشند و ۶ نفر در شعبه اعتبارنامه را تایید کنند و بعد به این قائل شویم که رای آن ۶ نفر فصل الخطاب است؟

نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه طبق آیین نامه مجلس هم اعتبارنامه باید در صحن علنی تایید شود، گفت:در ماده ۳۲ آیین نامه آمده است که «چنانچه کمیسیون تحقیق اعتبارنامه رد شده از سوی شعبه را رسیدگی کند و نظر به تایید اعتبارنامه داشته باشد گزارش آن برای تصمیم گیری مجلس در دستور کار قرار می‌گیرد.» آیا در اینجا کلمه تصمیم گیری را می‌توان به قرائت تفسیر کرد یا تصمیم گیری به معنای «رای» است؟

وی افزود: زمانی که درباره بندهای این آیین نامه تصمیم گیری می شد ابتدا کلمه تصمیم گیری در این بند نبود و کلمه قرائت مطرح بود. این آیین نامه به شوای نگهبان رفت و در آنجا با آن مخالفت شد و به مجلس برگشت که این در نامه شورای نگهبان با امضای آقای جنتی خطاب به مجلس آمده است.

خضریان تصریح کرد: اعضای محترم شعبه ۱۲، ۱۵ و کمیسیون تحقیق بیایند و شفاف توضیح دهند که چند جلسه برای بحث بر روی این اعتبارنامه برگزار کردند و چه مطالبی مطرح شد تا افکار عمومی در جریان قرار بگیرد. در دو هفته فرصتی که داشتند چه تحقیقاتی انجام دادند؟ آیا اظهارات دبیر شورای نگهبان در جلسه ای که نماینده آنها حضور داشته در تصمیم گیری خود دخالت دادند؟ آیا نظر محترم دبیر شورای نگهبان مبنی بر اینکه مجلس بر اساس مستندات اقدام کند در نظر گرفته شد؟ آیا مستندات معترضان را دیدند؟ در دو هفته ای که کمیسیون تحقیق برای این کار فرصت داشت فقط حدود ۱ ساعت به سه نفر از معترضین فرصت دادند، در حالی که ما درخواست داشتیم که مجددا جلسه برگزار شود تا معترضین مستندات خود را ارائه کنند.

مجلس شورای اسلامی یادآور شد:

 

 

 

 

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.