رفتن به محتوای اصلی

تاریخ سیاسی کشوری بنام ترکیه در جدول و تصویر
04.09.2012 - 17:10

تاریخ سیاسی کشوری بنام ترکیه در جدول و تصویر

◄ تاریخ نویسان شرق، بویژه تاریخ نویسان تُرک سابقهءِ تاریخی وجود مردمان تُرک را در آسیای کوچک ( ترکیه امروز)  به چند هزاران سال پیش نوشته اند، و یا مردمان تُرک را به تمدنهای 6 گانه به سومری ها و بتازگی به ماد های ایرانی تبار نسبت میدهند.

تاریخ مهاجرت مردمان تُرک از قرن 11 بسوی دریای مازندران و ناحیّه قفقاز و  به آسیای کوچک هست. 1071 میلادی آغاز مهاجرت و تسخیر سرزمین بوسیلهء تُرک تباران در مناطق مذکور هست.

 ● در نقشه بالا که بخشی از امپراطوری هخامنشیان هست که جغرافیای آسیای کوچک (ترکیه امروز)  را هم در خود دارد، امّا نام و نشانی از مردم تُرک دیده نمیشود

.............................................................................................................................

 جغرافیای آسیای کوچک ( ترکیه امروز) از 10 هزار سال قبل مکان مسکونی انسانها بوده است. از سه هزار قبل از میلاد مردمان هند اروپایی ( که ایرانی تباران را هم در بر میگیرد) در آنجا زندگی کرده اند، زبانهای هند و اروپایی در اکثریت بوده است، چنانکه چندی پیش: بی بی سی، هم انتشار داد که زادگاه اغلب زبانهای هند و اروپایی مشهور امروز، سرزمین ترکیه امروز ( آناتولی) میباشد مردمان کُرد و زبان آنها میتواند بازماندگان چنین مردمی باشند. قدیمی ترین خظر هند و اروپایی که خط میخی است در آنجا پیدا شده است.

 بعد از هِتیترها با پایتختی هاتوسا که بعد از مصر و آشوری ها بزرگترین امپراطوری جهان شرق باستان بود، حکومت اورارتو بوجود می آید، مردمان اورارتو با مردمان قفقاز ارمنی ها و گرجی ها مناسبت و پیوند فرهنگی و زبانی دارند.

 

 در نقشهء بالا بخش دیگری از جغرافیای امپراطوری هخامنشیان میباشد که در کتاب دیگری آمده است و در آسیای کوچک ( ترکیه امروز نامی از مردم تُرک نیست)

.............................................................................................................................

  1300 قبل از میلاد تیره های مختلف یونانی در ناحیّهء  در یای اژه فدرالی مجموعه ای حکمروایی را بوجود آوردند. 1000 سال قبل از میلاد در غرب آناتولی حکومتهای  شهری   Phrygien/ Karien/ Lydien / / Äonisch شکل گرفتند.

 از سال  قبل از900 میلاد جغرافیای آسیای میانه، بوسیلهء قدرتهای بزرگ آن زمان تسخیر میشد. منطقهئ لودیه و آناتولی از سال 547 قبل از میلاد جزءی از امپراطوری هخامنشیان بود

با شکست هخامنشیان اسکندر مقدونی بر آسیای کوچک تسلط یافت و زبان یونانی  Koine را رواج داد. بعد از فروپاشی امپراطوری اسکندر بخشی از این جغرافیا در تصر ف سلوکیان یونانی و بخشی دیگر در تصرف حکومت مصر قرار داشت.

 برابر با تاریخ نگاری جدید بخش غربی و مرکزی آناتولی جزئی از امپراطوری رُم بود. 395 میلادی روم شرقی از بخش غربی آن جدا شد. و تا سال 400 میلادی یک سرزمین مسیحی باقی ماند.

 در اواسط قرن هفتم سپاه اسلام در 651 میلادی ایران را تصرف کردند، و به رُم شرق هم حمله بردند، و بخش جنوب شرقی آناتولی را تسخیر کردند.

 تصویر در بالا بخشی از صفحهء 5 جدول و یا تابلوی تاریخ جهانی است. که برای اوّلین بار در سال 1071 میلادی نامی از مردم تُرک در آن ثبت شده است. این تابلو به ثبت تاریخ جهانی از 9 هزار سال قبل میلاد تا قرن پانزده بعد از میلاد پرداخته است.

.............................................................................................................................

 ● تُرک تباران با شکست رُم شرقی در قرن 15 موفق شدند هویّت سیاسی خود را در ساختار حکومتی در آسیای کوچک بنا بگذارند. که از آنزمان تا کنون نزدیک به پانصد سال سابقهءِ تاریخی مستند دارند. 

قبل از مهاجرت مردمان تُرک به آسیای کوچک،  مردمان، یونانی، ارمنیان، کُردها، لازن، عربها ، یهودیان و سایر مردمان دیگر سکونت داشتند. به وازهء تُرک در سال 600 میلادی در ادبیّات چین اشاره شده است و منظور مردمان ساکن مغولستان و آلتایی کوچگر بوده است.

 واژهء تُرک ربطی به جغرافیای آسیای کوچک (ترکیه امروز) نداشته است. با فروپاشی عثمانیان و تأسیس ترکیه جدید، در همهء قراردادها ذکر شده است که باید حقوق همهءِ این مردمان بطور مساوی در این سرزمین به رسمیّت شناخته شود.  که متأسفانه خلاف آن به پاکسازی قومی پرداخته شده است و هنوز هم ادامه دارد.

 در نقشه بالا مناطق تحت حمایت کشورهای اروپایی ایتالیا، فرانسه، و بریتانیا را در سالهای 1919 تا 1921 را نشان میدهد، نکته چین های قرمز در بخش شرقی نقشه، مرزهای مردمان ارمنی را نشان میدهد.

.............................................................................................................................

◄ کشوری بنام ترکیه بر اثر اختلافات جهانی و درگیری قدرتهای اروپایی بر سر جغرافیای آسیای کوچک به ناچار تأسیس شد. شکل گیری چنین کشورهایی را  PufferStaat  مینامند تا جنگ و خونریزی بیشتر جلوگیری کند، امّا کشور ترکیه در منطقه خود  عامل جنگ و تجاوز به سرزمینهای دیگران هست، عامل بحران و تشنج و جنگهای قومی و إتنیکی میباشد. دستکش غرب در منطقه هست. این کشور بعد از پانصد سال تلاش هنوز  هویّت راستین خود را نیافته است، بین آسیا و اروپا و بین زمین و آسمان، بین مدرنیته و واپسگرایی مانده است.

  فاکتورهایی که  به این کشور کمک کرده است، داشتن یک ارتش ناسیونالیستی، تنگه های پسپوروس و داردانل، دریای سیاه، دریای میانه، بندر جیحان، و در خدمت ناتو بودن، و در خدمت آمریکا و اروپا بودن هست.

 در جدول (1 صفحه ای) بالا تاریخ مهاجرت و تمدن سازی مردم تُرک را تا وفات کمال آتاتورک نشان میدهد. قبل از تاریخ 1071 میلادی مردم تُرک در نواحی دریای مازندران، در قفقاز، در آسیای کوچک هیچگونه اثری از آنها در دسترس نیست، مالکان اصلی آسیای کوچک مردم کُرد ایرانی تبار، ارمنیان، و سایر مردمان دیگر هستند که حکومت ترکیه باید این سرزمین را به آنها پس دهد و یا بطور مساوی تقسیم و برابری و مساوات در منابع ملّی و سرمایه های این سرزمین را رعایت کند.

 اصولأ شکل گیری کشوری بنام ترکیه مشروعیّت قانونی مطابق با اصول و  تئوریهای دمکراسی را نداشته و ندارد، در شرایطی خاص به اجبار آنرا بوجود آوردند که امروز زمان آن هست که ساختار حکومتی و قانون اساسی آن دوباره بازسازی و بازنویسی شود. مطالبات و اسقلال طلبی مردم کُرد به حق و یکی از استراتژی های اساسی ایران فردا خواهد بود .

|سپتامبر| 2012| آلمان| ناصر کرمی|

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ناصر کرمی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.