رفتن به محتوای اصلی

نقد همدلانه یا تقابل و تخریب. در دفاع از منشور مهسا و پاسخ به برخی انتقادات : فریدون احمدی، کریم شامبیاتی ، بهروز ستوده ، نیکروز اعظمی
18.03.2023 - 22:21

 شرکت کنندگان  در این میز گرد؛ ضمن  انتقاد از درون و همدلی کلی با این حرکت و کلان نگری در این رابطه است که در مجموع منشور مهسی را مثبت و رو به پیش می دانند  واینکه  چگونه میشود نگاه انتقادی  به گونه ای طرح شود که به  فضای تفرقه دامن زده نشود.  ابتدا هر کدام از دوستان 4 دقیقه پیرامون  منشور مهسی  صحبت  کردند و سپس   انتقادات خود را طرح کرده و سرانجام  به انتقادات نامه 80 نفره و دیگران پاسخ گفته اند:

 

ما با یک حکومت دینی و رژیم فاشیستی مذهبی در نبرد هستیم. تجربه مبارزه مردم در سراسر دنیا نشان می‌دهد که یک رژیم فاشیستی تنها و تنها با یک ائتلاف گسترده و یک همبستگی ملی ژرفش سرنگون می‌شود.

تنها یک همبستگی ملی وسیع و گسترده قادر است همبستگی بین‌المللی و حمایت مادی و معنوی مردم و حکومت‌های جهان را جلب ‌کند.

یک رژیم فاشیستی تنها با همگامی، همرزمی و ائتلاف تشکل‌های سیاسی، صنفی و مدنی از پای در می‌آید. یک رژیم فاشیستی تنها با نافرمانی مدنی گسترده مردم به زانو در می‌آید. تنها یک ائتلاف از همه‌ی نیروهای سیاسی راست، میانه و چپ قادر به جلب حمایت همه‌ی مردم در مبارزه برای سرنگونی است.

یک رژیم فاشیستی چون جمهوری اسلامی تنها با همگامی، همرزمی و ائتلاف تشکل‌های همه‌ی مردم ایران، همه اقوام و اتینک ایرانی سرنگون می‌شود.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

دیدگاه‌ها

محسن کردی

عنوان مقاله
همه نظرات را نمیتوان تامین کرد به حد اقل ها باید بسنده کرد.

اگر پارلمان های اروپایی هم قرار بود مانند اپوزیسیون ایران به تشکیل دولت ائتلافی بپردازند 40 سال میگذشت و این دولت تشکیل نمیشد. هنر اروپایی در این است که بلد است که روی حداقل ها توافق کند و ما حاضر نیستیم بر روی  حد اکثرهای مان توافق کنیم. بنظرمن تفاوت جمهوریخواه و چپ و راست و مشروطه خواه ایرانی در نگاه به سیاست و اقتصاد در مرحله عمل و تشکیل حکومت و دولت 90 درصد شبیه هم است! عجیب نیست که بر سر آن ده درصد  40 دهه جنگ داریم؟ هرگز نمیتوانید منشوری فراهم آورید که صد درصد نظرتان در آن تامین شود و با دیگری مشکل نداشته باشید. شما با دیروز شخص خودتان هم مشکل دارید و حتما که فردا اگر با خودتان دوباره مشکل پیدا نکنید یا دیگری حتما مشکل خواهید داشت. این رسم زندگی است و باید با آن کنار آمد و برای هر زمانی راه حل خودش را جست. با این مقدمه من به منشور نگاه می کنم. برای من نکات زیر که در منشور آمده تعیین کننده است. من نمیشناسم یک نیروی اپوزیسیون که با نکات زیر مشکل داشته باشد. تضمین من مجلسس موسسان است وبرایم مهم نیست که امروز نظر شما چیست. شما با تشکیل مجلس موسسان با مقدمات زیر که در بخشی از منشور مهسا آمده - بقیه اش موافق باشید و نباشید برایم مهم نیست چون موافقت و یا مخالفت  شما وقتی با بخش زیر از منشور موافقت دارید دیگر تعیین کننده نیست-  موافق باشید حتا اگر شمر و شیطان هم باشید با شما مشکلی ندارم. به همین دلیل ساده از این منشور یا هر منشور دیگری که این نکات در آن در نظر گرفته شده باشد مشکلی ندارم. مشکل من با منشور مهسا از جمله عدم تاکید بر «ملت ایران»، پرچم شیر و خورشید و زبان فارسی است. اما از آن پشتیبانی میکنم و تلاش میکنم در مجلس موسسان به این خواسته ها برسم. از دوستانی که این بحث را هم در اینجا مطرح کردند تشکر میکنم و با آنها همنظر هستم. یکی از صاحبنظران عقیده داشتند که نام مهسا برای  منشور بهترین نبود. این یکی از نمونه هایی است که گفتم همه نظرات ما قرار نیست تامین شود. شاید نام مورد نظر شما از نگاه شما نمره صد میگرفت اما معنایش این نیست که نام منشور مهسا از نظر شما صفر باشد. درمقابل نام انتخابی شما شاید نمره 80 را بگیرد که نمره خوبی است. سر بیست نمره بقیه اش جنگی نباید داشت و کار را باید ادامه داد. 

بخشی از منشور «مهسا» که از نگاه من فصل مشترک و آشتی همه نیروهای سیاسی ایران میتواند باشد: 

۴. تشکیل نهاد مستقل نظارت بر انتخابات و پذیرش نظارت نهادهای ناظر داخلی و بین‌المللی بر انتخابات.

۵. برگزاری انتخابات دموکراتیک برای تشکیل مجلس موسسان و تدوین قانون اساسی جدید در فرآیندی شفاف و مشارکتی.

حقوق بشر و کرامت انسانی​

۶. پذیرش تکثر و تنوع در جامعەی ایران و تلاش برای رفع تبعیض‌های تاریخی و کنونی. پذیرش جایگاه زبان‌های مادری بر اساس قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی.

۷. التزام قانون اساسی جدید به تمامی اصول اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و تمامی حقوق و آزادی‌های ذکرشده در آن.

پ., 23.03.2023 - 11:35 پیوند ثابت
نظرات رسیده

هوشنگ گرامی بسیار عالی بود و در مورد منشور به بسیاری زوایای آن انتقاد ها ی مثبت و منفی پرداخته شد همچنین ایراد های مغرضانه و متعصبانه چپ و راست را مطرح کردن از سایبری تا سلطنت  بدتر از آن

ی., 19.03.2023 - 23:29 پیوند ثابت
نظرات رسیده

مهشید /  اين ویدئو را دید و اینگونه نوشت :
« …..گرامی، این ویدئو را دیدم و باعث تاسف است که در اینجا هم هیچ زنی را برای اظهار نظر مناسب ندیده بودند و درباره مسئله ای به این مهمی چهره هیچ زنی وجود نداشت. از انقلاب زن، زندگی، آزادی هیچ اثری به جز تصویر پشت سر شما وجود نداشت»

ی., 19.03.2023 - 23:26 پیوند ثابت
نظرات رسیده

مرسی کیانوش عزیز 
میز گرد خوبی بود و مطالب و انتقادات به جایی مطرح شد، ضمن اینکه در عین نقد های سازنده همدلی افراد شرکت کننده در باره منشور بجا و قابل تعمق بود. به هر حال نیاز هست که در این شرایط حساس دیدگاه افراد غیر مغرض و همراه هم شنیده شود.

ی., 19.03.2023 - 23:24 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.