رفتن به محتوای اصلی

مصطفی دانشگر: مرجعیت شیعه و گذر از ولایت فقیه
01.07.2023 - 22:09

دکتر #مصطفی_دانشگر اگر چه تخصصی غیر از حوزه فکری و فرهنگی را در کارنامه تحصیلی اصلی خود دارد(مهندسی برق و تحصیل در مقطع دکتری این رشته در دیترویت‌آمریکا) اما عشق و علاقه به همراه پی‌گیری جدی مباحث دینی و حتی رفتن به حوزه علمیه و کسب دانش‌های کلاسیک دینی و مطالعه خوب و دقیق منابع اصلی تاریخ صدر اسلام و آشنایی خوب با قرآن و زبان‌ عربی و انگلیسی به همراه قدرت تجزیه و تحلیل خوب و کلام تاثیرگذار سبب شده است تا او و سخنرانی‌هایش برای مخاطبان امروزی جاذبه داشته باشد.

آقای دانشگر متولد ديماه ١٣٦٠ در شهر قم است .مقطع ابتدايي و راهنمايي را در شهرهاي قم و اصفهان گذراند. همزمان با ورود به دبيرستان در سال ١٣٧٦، وارد حوزه علميه شد و به تحصيل علوم حوزوي نيز پرداخت.سال ١٣٧٩ وارد دانشگاه شده و همزمان با تحصيل در مقطع كارشناسي مهندسي صنايع، به تحصيل علوم حوزوي هم پرداخت. او بهمن ماه سال ١٣٨٣ مدرك كارشناسي مهندسي صنايع را اخذ كرد.
آقای دانشگر سال ١٣٨٥ به سوريه رفت و در آنجا به مدت ۴ سال و تا سال ١٣٨٩ در حوزه علميه به تحصيل علوم ديني پرداخت و دروس خارج فقه و اصول را به شکل جدی دنبال کرد.
دانشگر ،مهرماه ١٣٨٩ به آمريكا مهاجرت كرد.
در سال ١٣٩٢، در آمريكا وارد دانشگاه شد و در سال ١٣٩٦ مدرك مهندسي برق را از دانشگاه ايالتي وين در شهر ديترويت در ايالت ميشيگان با معدل ممتاز اخذ كرد. او هم اكنون در همين دانشگاه در مقطع دكتراي مهندسي برق مشغول به تحصيل است.
دانشگر طي اين مدت، همزمان پژوهش علمي و ديني را در قالب نوشتن مقالات وانجام سخنراني به زبانهاي فارسي، عربي و انگليسي ادامه داده است.
او در شش شب متوالی با موضوع #اصلاح‌طلبی_در_آیینه_عاشورا در شب‌های دهه اول محرم سال ۱۴۴۰( ۱۵ تا ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۸) در مرکز اسلامی و فرهنگی شمال کالیفرنیا حضور پیدا کرد و در شش محور مرتبط با موضوع اصلی سخنرانی کرد.

 

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

ایران گلوبال
برگرفته از:
ایرانگلوبال

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

دیدگاه‌ها

فرامرز حیدریان

درود!

آقای دانشگر در باره چیزهایی صحبت کردند که بارها و بارها در باره اش از طرف تحلیل گران و کنشگران و غیره و ذالک صحبت شده است و همچنان در اکثریّت قریب به اتّفاق شبکه های اجتماعی و مطبوعات داخل و خارج بحث میشود. ولی ایشان اصلا و ابدا یک «کلمه» در باره «ریشه و علّت مرجعیّت» سخنی نگفتند و اینکه «چرایی دوام مرجعیّت» بر کدام «پرنسیپ کلیدی در جامعه ایران» استوار است؛ طوریکه آخوندها و مجتهدان و فقها میتوانند با تکیه به آن، «اقتدار خودشان» را در امور اجتماعی و کشوری، حقّانیت [لژیتیماتسون] بدهند؟.

شاد زیید و دیر زیید!
فرامرز حیدریان

ی., 02.07.2023 - 10:35 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.