رفتن به محتوای اصلی

آخوند ها سرانجام نام شب یلدا و چهار‌شنبه‌سوری را تغییر داده اند+ویدئو
13.11.2023 - 06:14

 

براساس مصوبه‌ای که در تاریخ ۱۸ مهر ۱۴۰۲ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است، از سال ۱۴۰۳ در تقویم رسمی ایران، شب یلدا با عنوان «روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان» و چهارشنبه‌سوری با عنوان «روز تکریم همسایگان» نامگذاری خواهد شد.

این مصوبه در تاریخ ۱۵ آبان ۱۴۰۲ برای اجرا ابلاغ شده است.

بعد از انقلاب ۵۷ ایران، مناسبت‌های مذهبی و سیاسی جدیدی به تقویم ایران اضافه شد و تغییراتی در تعطیلات رسمی ایران انجام شد. از جمله تغییر در تعطیلات عید فطر و همچنین اضافه شدن روزی تحت عنوان «شهادت فاطمه» در دولت محمد خاتمی، به عنوان تعطیل رسمی و برگزاری دهه فاطمیه.

هر از گاهی هم حرف و حدیث‌های زیادی مبنی بر تغییر در تعطیلات نوروزی و افزایش تعطیلات مذهبی شنیده شده است

 

 

شوخی جالب مهراب قاسم‌خانی با تغییر نام شب یلدا و چهارشنبه‌سوری

 مهراب قاسم‌خانی با انتشار یک متن طنز به تغییر نام شب یلدا و چهارشنبه سوری در تقویم واکنش نشان داد.

در تقویم 1403 از نام جدید شب یلدا و چهارشنبه سوری رونمایی شد. در این تقویم اسم چهارشنبه سوری را به "روز تکریم همسایگان"تغییر دادند و ۳۰ آذر نیز در تقویم به نام " شب یلدا ؛ روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان" نام گذاری شده است.

photo_2023-11-12_06-51-36.jpg

photo_2023-11-12_06-51-43.jpg

 

 

 

براساس تصویب شورای عالی  ضد   انقلاب فرهنگی ، از سال۱۴۰۳ دو آیین ایرانی شب یلدا در آخرین شب آذرماه، به عنوان «روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان» و سه‌شنبه آخر سال که زمان برگزاری آیین باستانی چهارشنبه‌سوری است به عنوان «روز تکریم همسایگان» در تقویم رسمی کشور ثبت می‌شود.

نام شب یلدا و چهارشنبه‌سوری حذف شد یا نه ؟!

عباس میرزاحسینی به خبرگزاری ایسنا   با اشاره به تعیین مناسبت‌های جدید برای درج در متن و ضمیمه تقویم رسمی کشور در ۱۴۰۳ از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: هدف از نامگذاری روزها و مناسبت‌های خاص، تقویت مولفه‌های هویت ملی ایرانیان و بزرگداشت شخصیت‌ها، ارزش‌ها و تحکیم پیوندهای دینی، فرهنگی، اجتماعی،‌ سیاسی، اقتصادی و علمی در جامعه است.

وی افزود: پیشنهاد نامگذاری روزها و مناسبت‌ها از سوی اشخاص (اعم از حقیقی و حقوقی) به شورای فرهنگ عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌شود، کارگروه نامگذاری روزها و مناسبت‌های خاص پیشنهادها را بررسی و پس از بررسی و تصویب در شورای فرهنگ عمومی برای تأیید نهایی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌رساند و به عنوان روز و مناسبت خاص، حسب مورد در متن یا ضمیمه تقویم درج می‌شود.

رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: بنا به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی؛ در جلسه ۸۸۹ مورخ هجدهم مهر ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی ۸ روز جدید به مناسبت‌های تقویم اضافه یا اصلاح شدند.

میرزاحسینی با اشاره به مناسبت « شب یلدا » در تقویم ادامه داد: سی‌ام آذرماه که به عنوان شب یلدا در تقویم است تغییری نداشته است. متناسب با فرهنگ و سنت‌های ایرانی اسلامی که در شب یلدا مرسوم بوده، «روز ترویج میهمانی و پیوند با خویشان» نیز به نام این روز اضافه شده که نه تنها تفاوت ماهوی با آداب و رسوم این شب ندارد بلکه بر هویت ملی و فرهنگ تمدن ایرانی اسلامی تأکید دارد.

وی همچنین درباره مناسبت « چهارشنبه‌سوری » نیز  گفت: سه‌شنبه آخر سال نیز برای نخستین بار به تقویم رسمی کشور اضافه شد چرا که این روز همواره به صورت غیررسمی و بر مبنای آداب و رسوم ایرانی مورد توجه بود، اما با نظر کارشناسان و صاحب‌نظران کارگروه‌های تخصصی در شورای فرهنگ عمومی برای توجه به هویت ایرانی برای نخستین بار این روز با نام «روز تکریم همسایگان» به تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران اضافه شده است که این نامگذاری مقوم فرهنگ‌های ایرانی اسلامی است.

رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: همچنین یک اردیبهشت به عنوان روز نثر فارسی، ۱۰ تیر به عنوان روز دیپلماسی فرهنگی و تعامل با جهان، ۱۰ مهر روز نخبگان، ۳۰ آبان روز قهرمان ملی، ۱۵ اسفند روز آموزش همگانی حفظ محیط زیست و دوم محرم به عنوان روز امر به معروف و نهی از منکر در نظر گرفته شده است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

دیدگاه‌ها

نظرات رسیده

Mina Siegel

یکبار دیگر انها از مردم پیش گرفتند و کاری را کردند که ملت باید قبل از انها انجام میداد. الان هم دیر نشده، نه تنها نباید میدان را بانها واگذاشت و به نامیدن این روزها ، چهارشنبه سوری و یلدا ، ادامه داد ، بلکه همه انها که نام اسلامی یا عربی دارند ، انرا به نامهای ایرانی تغییر دهند، و یکدیگر را با ان نامها صدا کنند و اگر کسی نامش را تغییر نداد از نامیدن او خودداری کنند. پشت کردن به این رژیم و احکام و فرامینش بهترین راه شروع یک مبارزه مدنی است

د., 13.11.2023 - 16:48 پیوند ثابت
نظرات رسیده

شیدا : با یک اسم تغییر دادن که فرهنگ چند هزار ساله عوض نمیشه

هیچ غلطی نمیتونند بکنند

مطمینم که امسال یلدا و چهارشنبه سوری بهتر از همیشه بین ایرانیان برگذار خواهد شد

رژیم عوض بشه همه چیز میاد سر جاش

پاینده ایران و ایرانی

د., 13.11.2023 - 16:47 پیوند ثابت
نظرات رسیده

Esmail Zargarian

بهتر شد این کار را علنی و یا به اصطلاع قانونی کردند. شایع شده بود خمینی قصد داشت جشن نوروز باستانی را از تقویم ایران حذف نماید. بعد انعکاس این خبر آنقدر از طرف مردم آنقدر گسترده وقوی بود که مجبور شدند خبر را تکذیب وحذف کنند. بنظر من خمینی قصد داشت نوروز را مثل روززن؛ روز کارگر و... اسلامی نماید.!!

خبر و تکذیب خبر را بخوانید

"به گزارش تابناک به نقل از جماران، متن این یادداشت به این شرح است: یکی از دوستان مطلبی را از یکی از تلویزیون های خارج نشین برایم فرستاد. در این چند دقیقه که من دیدم یکی از شرکت کنندگان می گفت:«[امام] روح‌الله خمینی مانند طالبان قصد داشت نوروز را از تقویم ایران حذف کند اما مردم نگذاشتند. »

د., 13.11.2023 - 16:45 پیوند ثابت
فرامرز حیدریان

عنوان مقاله
تغییر که پیامدش خجسسته است!

درووود!

مختصر و موجز.

آخوندها که هیچ، اگر تمام لشگر اسلامیون نیز با شمشیرهای ذولفقاری در میلیمتر به میلیمتر خاک ایران با انواع و اقسام امکانهای زرّادخانه ای بایستند و تمام همّ و غمّشون این باشد که شمشیر ذولفقارشان را تند و تیزتر کنند تا اراده استبدادی «الله مُعمّم» را به کرسی بنشانند، مطمئن باشند که به قول شیخ ریا: «یکی بر سر شاخ و بُن میبرید......»

از اینگونه اقدامهای ارگانهای فقاهتی باید با طنز و خنده استقبال کرد؛ زیرا برای باز کردن پیچ زنگ زده به مالیدن روغن بر سر تا پای آن احتیاج است تا سریعتر باز شود. هر چقدر آخوندها و ارگانهای تابع آنها بر محور «جنگ و ستیز علیه بُنمایه ها و پرنسیپهای ایرانی» اقدام کنند، به همان اندازه بر فروپاشی  اقتدار  به شدّت ناحقّ خودشان شتاب داده اند و شرایط محو ابدی اسلامیّت را در ایران رقم زده اند.  از حماقتهای آخوندی و ارگانهای بلاهت آمیز آنها باید فقط استقبال کرد؛ زیرا رمز و راز فروپاشی یکباره سیستم فقاهتی را در «یک آن غافلگیرکننده» مهیّا میکنند.

شاد زیید و دیر زیید!

فرامرز حیدریان  

د., 13.11.2023 - 07:57 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.