رفتن به محتوای اصلی

9 دسامبر: شمار فلسطینیان کشته شده از ۷ اکتبر به« ۱۷ هزار و ۷۰۰ تن» رسید
09.12.2023 - 06:36

 

 

 

  • شبکه تلویزیونی کان: یحیی سنوار، رهبر حماس، با یک کاروان بشردوستانه از شمال غزه گریخته است

    شبکه تلویزیونی کان به نقل از یک مقام اسرائیلی گزارش داد که یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه، در ابتدای جنگ با مخفی شدن در خودروی یک کاروان بشردوستانه که به سمت جنوب حرکت می‌کرده، از شمال غزه گریخته است.

    بر اساس این گزارش، ارزیابی‌های اسرائیل این است که سنوار هنوز در خان یونس حضور دارد و در یکی از تونل‌ها پنهان شده است.

  •  

    نتانیاهو: کشورهایی که از نابودی حماس حمایت می‌کنند، نمی‌توانند خواستار آتش‌بس شوند

    بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل با انتشار بیانیه‌ای از وتوی آمریکا علیه قطعنامه پیشنهادی شورای امنیت سازمان ملل که خواستار آتش‌بس در غزه شده بود، قدردانی کرد.

    نتانیاهو خطاب به سایر کشور گفت: «کشورهای دیگر نیز باید درک کنند که غیرممکن است از یک سو از نابودی حماس حمایت کنند و از سوی دیگر خواستار توقف جنگ شوند، چرا که آتش‌بس از نابودی حماس جلوگیری می‌کند.»

    او در پایان تاکید کرد که اسرائیل به جنگ با هدف از بین بردن حماس و دستیابی به بقیه اهداف جنگی که تعیین کرده، ادامه خواهد داد.

  •  

    ارتش اسرائیل: حماس یک گروگان غیرنظامی اسرائیلی را در اسارت به قتل رسانده است

    دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که ساعر باروخ، گروگان ۲۵‌ساله‌ای، که در غزه در اسارت حماس قرار داشت، توسط این گروه به قتل رسیده است.

    هاگاری گفت که ارتش اسرائیل در حال تحقیق و بررسی جزئیات درباره محل قتل او است.

    گردان عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، با انتشار تصویری از جسد ساعر اعلام کرده بود که اعضای این گروه تلاش ارتش اسرائیل را برای نجات او خنثی کردند اما در این درگیری چند سرباز اسرائیلی زخمی شدند و این گروگان نیز کشته شد.

 

خلاصه رویدادهای امروز

گروگان اسرائیلی ۲۵ ساله که امروز کشته شدنش در غزه تایید شد

 

گروگان اسرائیلی ۲۵ ساله که امروز کشته شدنش در غزه تایید شدIگروگان اسرائیلی ۲۵ ساله که امروز کشته شدنش در غزه تایید شد

خانواده زاهر باروخ، گروگان اسرائیلی ۲۵ ساله کشته شدن او را در غزه تایید کردند. حماس می‌گوید که او طی عملیات ارتش اسرائیل برای آزاد کردنش کشته شده

یک مقام سازمان ملل متحد هشدار داد که نیمی از مردم غزه از گرسنگی در رنج هستند در مقابل یک سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که گذرگاه‌های بیشتری را باز می‌کنند، تا کامیون‌های امدادی بیشتری به نوار غزه وارد شوند.

سازمان ملل می‌گوید که یک سیستم جدید بازرسی کمک‌ها برای غزه در گذرگاه کرام شالوم در جنوب اسرائیل به طور آزمایشی آغاز به کار کرده است.

مدیر بیمارستان ناصر خان یونس می‌گوید شمار مجروحان و کشته شدگان آنقدر زیاد است که حساب از دستشان در رفته است.

تانک‌های اسرائیلی وارد خان یونس شدند و گفته شده که درگیری‌ها خانه به خانه است. ارتش اسرائیل به طور مکرر به حدود ۲ میلیون غیرنظامی فلسطینی توصیه کرده است که به منطقه‌ای کوچکتر از فرودگاه هیترو لندن نقل مکان کنند.

شبه نظامیان حوثی یمن امروز به همه شرکت‌های کشتیرانی که در مسیر اسرائیل تردد می‌کنند،‌ هشدار داد که در دریای سرخ هدف حمله این گروه قرار خواهند گرفت.

شهر لندن این هفته هم شاهد تظاهرات درحمایت از آتش‌بس در غزه بود.

واکنش‌ها به وتوی قطعنامه آتش‌بس توسط آمریکا ادامه دارد. گروه‌های مدافع حقوق بشر به شدت انتقاد کردند و محمود عباس آمریکا را به همدستی در «جنایات جنگی» در غزه متهم کرد.

در مقابل اسرائیل از بایدن برای وتوی قطعنامه شورای امنیت تمجید کرد.

 

همزمان با تظاهرات هزاران نفر در لندن در حمایت از فلسطینی‌ها؛ مردی به خاطر پلاکاردی «اهانت‌بار» بازداشت شد

لندن

 

همچون هفته‌های پیش در روزهای شنبه که حامیان فلسطینی‌ها تظاهراتی در لندن و برخی شهرهای بریتانیا برگزار می‌کنند، امروز هم در خیابان‌های مرکزی لندن هزاران نفر خواستار آتش‌بس در جنگ اسرائیل و حماس شدند.

به‌گفته پلیس، ماموران مردی را که پلاکاردی با مضمون مقایسه اسرائیل با آلمان نازی در دست داشت، شناسایی و بازداشت کردند.

پلیس در پستی در شبکه‌های اجتماعی گفت: «او به ظن یک تخلف نژادپرستانه در نظم عمومی دستگیر شد.»

به گفته پلیس لندن، در یکی از تظاهرات طرفداری از فلسطینی‌ها دراین شهر، حدود ۳۰۰ هزار نفر شرکت کردند.

لندن

 

شمار فلسطینیان کشته شده از ۷ اکتبر به« ۱۷ هزار و ۷۰۰ تن» رسید

مقامات درمانی حماس در غزه می‌گویند که از ۷ اکتبر تا کنون ۱۷ هزار و ۷۰۰ فلسطینی ندر حملات اسرائیل کشته شدند.

بر اساس این آمار ۴۸ هزار و ۷۸۰ نفر هم از ۷ اکتبر تا به امروز مجروح شدند.

این تازه ترین آماری است که مسئولان درمانی در غزه اعلام کردند.

سازمان ملل متحد: نیمی از مردم غزه گرسنه‌اند؛ اسرائیل: گذرگا‌ه‌های بیشتری باز می‌کنیم

توزیع غذا در غزه

 

یک مقام سازمان ملل متحد هشدار داد که نیمی از مردم غزه از گرسنگی در رنج هستندImage caption: یک مقام سازمان ملل متحد هشدار داد که نیمی از مردم غزه از گرسنگی در رنج هستند

یک مقام سازمان ملل متحد هشدار داد که نیمی از مردم غزه از گرسنگی در رنج هستند.

یک مقام ارشد امدادرسانی سازمان ملل متحد درباره کمبود شدید مواد غذایی و کمک‌رسانی در غزه گزارش داده است.

کارل اسکائو، معاون مدیر «برنامه جهانی غذا» سازمان ملل متحد هشدار داد که «از هر ۱۰ نفر در سرزمین‌های فلسطینی ۹ نفر نمی‌توانند هر روز غذا بخورند و نیمی از جمعیت از گرسنگی رنج می‌برند.»

او در مصاحبه ای با رویترز می‌گوید که هیچ چیز او را برای این میزان از «ترس، هرج و مرج و ناامیدی که در بازدید از غزه با آن مواجه شد آماده نکرده بود.»

با ادامه درگیری شدید در سراسرغزه، آقای اسکائو تاکید می‌کند که فقط بخشی از مواد غذایی مورد نیاز وارد این منطقه می‌شود.

او می افزاید که شرایط تقریبا تحویل مایحتاج اولیه به مردم را غیرممکن کرده است.

در همین رابطه هم ریچارد هشت سخنگوی ارتش اسرائیل گفت «هر کاری از دست‌مان برآید، انجام می‌دهیم»

. او پیشتر به بی‌بی‌سی گفت که گذرگاه‌های بیشتری را باز می‌کنند، تا کامیون‌های امدادی بیشتری به نوار غزه وارد شوند.

او توضیح داد که کامیون‌هایی که وارد غزه می‌شوند به دلایل امنیتی باید مورد بازرسی و کنترل قرار گیرند.

حوثی‌ها تهدید کردند که به همه کشتی‌هایی که مقصدشان اسرائیل است حمله خواهند کرد

یک سخنگوی گروه شبه نظامیان حوثی یمن امروز به همه شرکت‌های کشتیرانی که در مسیر اسرائیل تردد می‌کنند،‌ هشدار داد که در دریای سرخ هدف حمله این گروه قرار خواهند گرفت.

به گزارش رویترز،‌ یحیی سریع،‌ سخنگوی گروه حوثی گفت که اگر به غزه غذا و دارویی که نیاز است نرسد،‌ همه کشتی‌هایی که مقصدشان بنادر اسرائیل است در دریای سرخ هدف حمله این گروه قرار خواهند گرفت.

او گفت که حمله حوثی‌ها به کشتی‌ها «بدون توجه به ملیت» و مالکیت کشتی خواهد بود.

حوثی‌های مورد حمایت ایران پیشتر هم اعلام کرده بودند که در حمایت از فلسطینی‌ها کشتی‌های اسرائیلی را در دریای سرخ هدف قرار خواهند داد.

ناوهای آمریکا که در دریای سرخ مستقر هستند تا کنون چندین پهپاد حوثی‌ها را ساقط کردند.

خلاصه‌ای از مهمترین خبرها

جنگ اسرائیل و حماس وارد دهمین هفته خود می‌شود. خلاصه‌ای از تحولات را در اینجا می‌خوانید:

  • در نوار غزه، گزارش‌هایی از نبرد خانه به خانه در خان یونس - و پیشروی تانک‌ها به سمت مرکز شهر - وجود دارد، همچنان که در جنوب این منطقه نبردهای شدید جریان دارد.
  • شب گذشته، ایالات متحده آمریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را که خواستار آتش‌بس فوری بشردوستانه در غزه بود، وتو کرد و گفت که این قطعنامه «نامتوازن» و «دور از واقعیت» است و نتوانسته حمله مرگبار ۷ اکتبر حماس را مشخصا محکوم کند. آمریکا به‌عنوان یکی از پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد، امکان وتوی هر قطعنامه‌ای را دارد.
  • اقدام واشنگتن انتقادات زیادی را به دنبال داشت، از جمله چین، که موضع آمریکا که همزمان با ابراز نگرانی برای جان غیرنظامیان از حمایت پیش‌نویس خودداری کرد را «نقض غرض» توصیف کرد. روسیه - که درخواست‌های شورای امنیت برای خروج از اوکراین را نادیده گرفته است - آمریکا را «سنگ‌دل» خواند و این کشور را به انجام «بازی ژئوپلیتیک» متهم کرد.
  • تشکیلات خودگردان فلسطین که نماینده دائمی در سازمان ملل دارد، عدم تصویب قطعنامه را «نقطه عطفی در تاریخ» خواند و شورای امنیت را به کوتاهی در انجام مسئولیت خود در قبال افزایش شمار تلفات غیرنظامیان فلسطینی متهم کرد.
  • اکثر جمعیت خان یونس - که بسیاری از آنها که از آغاز جنگ مجبور به فرار از شمال غزه شده بودند – این شهر را به سمت مناطق ساحلی یا بیشتر در جنوب به سمت رفح در نزدیکی مرز مصر ترک کرده‌اند.
  • بی‌بی‌سی از افرادی صحبت می‌کند که به المواسی گریخته‌اند، نوار باریکی در کنار دریای مدیترانه، که ارتش اسرائیل آن را به‌عنوان «منطقه بشردوستانه» مشخص کرده است. یک نفر آن را به عنوان «مکانی که برای انسان‌ها نیست» توصیف کرد.

 

گزارش‌ها از درگیری خانه به خانه در خان یونس

هوگو باچگا

خبرنگار خاورمیانه بی‌بی‌سی، بیت‌المقدس

حمله ارتش اسرائیل به حماس در غزه با تمام قوا ادامه دارد. به رغم افزایش فشارها برای انجام اقدامات بیشتر برای به حداقل رساندن شمار تلفات غیرنظامیان،‌ این رقم همچنان رو به افزایش است.

در شمال غزه،‌ ساکنان از گلوله باران مجدد تانک‌های اسرائیلی خبر دادند در حالیکه در جنوب درگیری شدید ادامه دارد. خان یونس در جنوب غزه،‌ زادگاه یحیی سنوار، رهبر حماس همچنان یکی از هدف‌های اصلی حملات اسرائیل است.

مقامات اسرائیلی میگویند که او در این شهر پنهان شده است و احتمال می‌دهند که در شبکه تونل‌های زیرزمینی مخفی شده باشد.

سرتیپ دان گلدفوس، با اشاره به دهانه تونل‌های زیرزمینی گفت که درگیری در خان یونس خانه به خانه و دالان به دالان ادامه دارد.

شب گذشته شاخه نظامی حماس ویدئویی از عملیات نافرجام اسرائیل برای آزادی یک گروگان را نشان داد با تصاویری از پیکر خون آلودی که به نظر می‌رسد گروگان کشته شده است.

این ویدئو به طور مستقل قابل تایید نیست. سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که به خانواده گروگان اطلاع داده شده و گفته شده که حماس در حال انجام یک «جنگ روانی» است.

پیشتر ارتش اسرائیل تایید کرده بود که دو سربازش در جریان عملیات در غزه برای آزادی گروگان‌ها به شدت مجروح شدند اما هیچ گروگانی آزاد نشده است.

 

تصاویری از ادامه حملات هوایی به خان یونس و حمله موشکی به رفح

حملات اسرائیل به خان یونس با شدت ادامه دارد. غیرنظامیان از این شهر که زمانی به عنوان منطقه امن گزارش شده بود در حال فرار به سوی شهر رفح در نزدیکی مرز مصر هستند. امروز چند موشک به این شهر اصابت کرد.

خان یونس

 

حملات هوایی با شدت به خان یونس، مهمترین شهر غزه در جنوب ادامه داردImage caption: حملات هوایی با شدت به خان یونس، مهمترین شهر غزه در جنوب ادامه دارد

رفح در نزدیکی مرز مصر

 

امروز یک موشک اسرائیل به یک کودکستان در شهر رفح در نزدیکی مرز مصر اصابت کردImage caption: امروز یک موشک اسرائیل به یک کودکستان در شهر رفح در نزدیکی مرز مصر اصابت کرد

رفح

 

مردم در شهر رفح در مرز مصر در حال جمع کردن چوب برای سوزاندنImage caption: مردم در شهر رفح در مرز مصر در حال جمع کردن چوب برای سوزاندن
 

انتقاد اعضای شورای امنیت از آمریکا برای وتو قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه

سفیر فرانسه در شورای امنیت

 

سفیر فرانسه که امروز به قطعنامه پیشنهادی رای مثبت داد گفته: «من در همزمانی جنگ با تروریسم و حفاظت از جان غیرنظامیان تعارضی نمی‌بینم - این در قوانین بین‌المللی انسان‌د‌وستانه به صراحت و قویا مورد تاکید قرار گرفته است» سفیر فرانسه که امروز به قطعنامه پیشنهادی رای مثبت داد گفته: «من در همزمانی جنگ با تروریسم و حفاظت از جان غیرنظامیان تعارضی نمی‌بینم - این در قوانین بین‌المللی انسان‌د‌وستانه به صراحت و قویا مورد تاکید قرار گرفته است»

همان طور که کمی پیشتر برایتان گزارش کردیم، از میان ۱۵ عضو دایمی و دوره‌ای شورای امنیت، ۱۳ عضو به قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه رای مثبت دادند، بریتانیا ممتنع ماند و آمریکا ضمن مخالفت با استفاده از حق وتو خود مانع از به کرسی نشستن رای اکثریت اعضای این شورا شد.

این اقدام آمریکا که البته از روز گذشته با توجه به اظهارات مقام‌های کاخ‌‌سفید قابل پیش‌بینی بود خیلی زود با مخالفت و انتقاد سایر اعضا از جمله اعضای دایمی این شورا چون روسیه و چین که حق وتو هم دارند روبرو شد.

  • سفیر برزیل در این جلسه گفت: «سطح بی‌سابقه تراژدی انسانی که در غزه در حال وقوع است نیازمند اقدامی فوری است... و وظیفه ما برای پیشگیری از آن همچنان پابرجاست».
  • سفیر روسیه با انتقاد از وتو آمریکا گفت: «مبالغه نخواهد بود اگر بگوییم که امروز تاریک‌ترین روز برای خاورمیانه بود». سفیر روسیه ضمن مقصر دانستن آمریکا در تصمیمی که وی «سنگدلانه» خواند گفت که مخالفت با آتش‌بس به معنای صدور «حکم اعدام» فلسطینیان است. او خطاب به اعضای شورای امنیت گفت «ما نمی‌توانیم و نباید» سرنوشت غیرنظامیان را به «بازی‌های سیاسی در منطقه» واگذار کنیم.
  • سفیر چین در جلسه امروز شورای امنیت که یکی از تهیه‌کنندگان و ارایه‌کنندگان قطعنامه امروز بود گفت: «تایید ادامه جنگ در حالی که دم از نگرانی و توجه به زندگی و ایمنی مردم و نیازهای انساندوستانه در غزه می‌زنیم، نشانی از نوعی خود-تعارضی دارد».
  • بریتانیا، متحد امریکا، که به قطعنامه امروز رای ممتنع داد هم گفته علت ممتنع ماندنش در این رای‌گیری «محکوم نکردن حماس» در پیش‌نویس قطعنامه بوده است. «اسرائیل باید قادر به اقدام در برابر تهدیدهای حماس باشد. اما همزمان اسرائیل باید به قوانین و معاهدات بین‌المللی هم متعهد بماند».
  • سفیر فرانسه که امروز به قطعنامه پیشنهادی رای مثبت داد گفته: «من در همزمانی جنگ با تروریسم و حفاظت از جان غیرنظامیان تعارضی نمی‌بینم - این در قوانین بین‌المللی انسان‌د‌وستانه به صراحت و قویا مورد تاکید قرار گرفته است»

انتقاد گروه‌های حقوق بشری از اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه آتش‌بس

گروه‌های حقوق بشری از آمریکا به خاطر وتو قطعنامه شورای امنیت که خواستار آتش بس فوری در غزه شده بود، انتقاد کرده‌اند. عفو بین الملل گفت این تصمیم نشان‌دهنده «بی توجهی شدید» به رنج غیرنظامیان است و سازمان پزشکان بدون مرز، آن را «رای علیه بشریت» خواند. اما نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت این قطعنامه به حماس اجازه می‌دهد تا جنایات بیشتری علیه اسرائیل انجام دهد. اما حمایت بین المللی کمی از موضع آمریکا در شورای امنیت وجود داشت. ۱۳ عضو از پانزده عضو شورا به این متن رای مثبت دادند و بریتانیا، متحد آمریکا به آن رای ممتنع داد.

 

دیدبان حقوق‌بشر می‌گوید آمریکا با وتو قطعنامه غزه خود را در معرض «هم‌دستی در جنایات جنگی» قرار داده است

دیدبان حقوق بشر

 

سازمان دیدبان حقوق‌بشر می‌گوید کاخ‌سفید با وتو قطعنامه شورای امنیت برای آتش‌بس فوری در غزه خود را در معرض «شریک جنایات جنگی» شدن قرار داده است.

لوئیس شاربونو، مدیر بخش سازمان ملل دیدبان حقوق‌بشر گفته وتو این قطعنامه در شورای امنیت در حقیقت مانع برداشتن گام‌هایی شده که خود آمریکا بارها «از اسرائیل و گروه های نظامی فلسطینی» تقاضای انجام آنها را کرده بود.

این مقام دیدبان حقوق‌بشر گفته تبعیت از قوانین بین‌المللی انسان‌دوستانه، حفاظت از غیرنظامیان و آزادی همه غیرنظامیان و گروگان‌ها، از خواسته‌های خود آمریکا در جریان جنگ اسرائیل-غزه بوده است.

او تصریح کرده که: «با ادامه حمایت تسلیحاتی آمریکا از اسرائیل و کمک دیپلماتیک به پوشاندن جنایاتی مانند تنبیه و مجازات جمعی فلسطینیان در غزه، آمریکا خود را در معرض هم‌دستی و شریک شدن در جنایات جنگی» قرار می‌دهد.

 

مهمترین تحولات طی ۲۴ ساعت گذشته

غزه

 

اگر چه جنگ اسرائیل با حماس طی ۲۴ ساعت گذشته در غزه و به ویژه شهرهایی چون خان یونس به شدت ادامه داشت اما روز جمعه بیشتر نگاه‌ها به نیویورک و مقر شورای امنیت سازمان ملل بود.

این شورا پس ار اقدام نادر دبیرکل سازمان ملل و فعال شدن ماده ۹۹ منشور این سازمان، روز جمعه جلسه اضطراری تشکیل داد تا برای برقراری یک آتش‌بس فوری در غزه تصمیم‌گیری کند.

پس از ساعت‌ها گفتگو و سه بار به تاخیر افتادن رای‌گیری، سرانجام ۱۳ عضو از ۱۵ عضو دایمی و دوره‌ای این شورا به قطعنامه‌ای که خواستار آتش‌بس فوری در غزه می‌شد رای مثبت دادند و بریتانیا هم با ممتنع ماندن عملا سرنوشت این تصمیم را به سفیر آمریکا سپرد.

آمریکا که از روز گذشته هم اعلام کرده بود که در حال حاضر از برقراری یک آتش‌بس دیگر در غزه حمایت نخواهد کرد، با وتو این قطعنامه عملا یک بار دیگر شورای امنیت را در رسیدن به اجماع بر سر جنگ در غزه ناکام گذاشت.

حواشی این رای‌گیری و وتو آمریکا را در همین صفحه و کمی پایین‌تر بخوانید اما فراتر از این جلسه در نیویورک، طی ۲۴ ساعت گذشته در غزه این تحولات روی داد:

مقام‌های بهداشتی تشکیلات حماس در غزه آمار کشته‌شدگان در این نوار ساحلی را به ۱۷ هزار و ۱۷۷ نفر افزایش دادند.

در همین حال، آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا یک بار دیگر از اسرائیل خواست برای حفاظت از غیرنظامیان در غزه بیشت تلاش کند. او گفت که میان آنچه اسرائیل وعده داده در جریان عملیات نظامی خود انجام دهد و آنچه در حال روی دادن است «یک خلاء و فاصله» مشاهده می‌شود.

روز جمعه یک جوان ۲۲ ساله فلسطینی به بی‌بی‌سی از چگونگی دستگیری خود در روز پنجشنبه و توسط نیروهای ارتش اسرائیل در شمال غزه گفت. او گفت که برای ساعت‌ها به زور او را روی کف خیابان و در حالی که چشمانش بسته و به دستانش دستبند زده شده بود نشانده‌اند. یک سخنگوی ارتش اسرائیل گفته سربازان در جستجوی شبه نظامیان حماس بوده‌اند

یک زندانی فلسطینی: «در هوای سرد تقریبا برهنه بودم»

ایثار شلبی

بی‌بی‌سی عربی

زندانیان فلسطینی

 

امروز توانستم با یک فلسطینی ۲۲ ساله که یکی از ده‌ها مردی بود که روز پنجشنبه توسط نیروهای ارتش اسرائیل در شمال غزه بازداشت شده بود، صحبت کنم.

تصاویر این بازداشت در شبکه‌های اجتماعی به طور گسترده منتشر شده اما این فرد خواست که ناشناس بماند و نامش منتشر نشود.

این شهروند ساکن غزه در این گفتگوی تلفنی گفت: «آنها (اسرائیل) ما را نزدیک به سه ساعت مجبور کردند وسط خیابان بنشینیم، سپس کامیون‌ها آمدند، دستبند و چشم‌بند زدند و ما را به مکان نامعلومی بردند.»

او می‌گوید هنگامی که آنها با کامیون به محلی رسیدند، به طور تصادفی افراد برای بازجویی انتخاب می‌شدند و در مورد رابطه آنها با حماس از آنها سوال شده است.

به گفته وی جایی که آنها او، پدر، برادر و پنج پسر عمویش را بردند شنی بود و آنها را تقریبا برهنه رها کرده‌ بودند، اما شب‌ به آنها پتو داده‌اند.

پس از بازجویی هم او را به مکان نامعلومی برده و به او گفته‌اند که به خانه برود، و وی حدود ساعت ۱ و ۴۰ دقیقه بامداد به خانه برگشته است.

این فرد فلسطینی می‌گوید که آنها همه ما را آزاد کردند، به جز پدر و پسر عموی بزرگم.

او می‌گوید که «پدرم برای برای آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد معروف به اونروا کار می‌کند و نمی‌داند چرا او را گرفتند.»

وی در پایان گفته است که «ما با پای برهنه در خیابان در تاریکی راه می‌رفتیم، در جاده‌های پر از سنگ و شیشه.»

همکاران روزنامه‌نگار بازداشت شده در غزه می‌گویند او در پایگاه نظامی اسرائیل است

در میان مردان برهنه‌ای که دیروز در غزه بازداشت شدند، ضیاء الکهلوت ، خبرنگار العربی الجدید نیز بوده است.

یکی از همکاران او به رادیو بی بی سی گفته است که این روزنامه‌نگار که در عکس‌ها نیز می‌توان او را دید، به یک پایگاه نظامی اسرائیل منتقل شده است.

لامیس آندونی، همکار این روزنامه‌نگار گفته است که تعدادی از زندانیان توسط اسرائیل آزاد شده‌اند، اما ضیاء الکهلوت هنوز آزاد نشده است.

به گفته وی زندانیان آزاد شده به خانواده ضیاء گفته‌اند که وی به پایگاه نظامی زیکیم در اسرائیل منتقل شده است.

وی می‌گوید: «ما هیچ اطلاعی از سرنوشت او نداریم. عکس‌ها و فیلم‌های این مردان وحشتناک است، من شوکه شده‌ام».

 

نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین: اسرائیل در حال تبدیل غزه به منطقه‌ای غیرقابل زندگی است

تشکیلات خودگردان فلسطین

.Copyright: .

نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت که عملیات نظامی اسرائیل در غزه، عملا آنجا را غیرقابل سکونت می‌کند.

ریاض منصور گفت که «هدف اسرائیل روشن است» و آن «مجبور کردن مردم به خروج از منطقه» است.

او گفت که اسرائیل غزه را برای همه غیرقابل زندگی خواهد کرد و مردم را آواره خواهد کرد.

آقای منصور ادامه داد که معتقد است اسرائیل مردم را به سمت جنوب غزه می‌فرستد و در نهایت دست به «حمله‌ای تمام عیار» علیه این منطقه خواهد زد.

نتانیاهو می‌گوید که تشکیلات خودگردان فلسطین «راه حل» غزه نیست

نخست وزیر اسرائیل طرح اداره غزه پس از جنگ که از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین پیشنهاد شده و براساس آن حماس به عنوان شریکی در اداره غزه پس از جنگ می‌باشد را رد کرد.

روزنامه تایمز اسرائیل گزارش کرده که بنیامین نتانیاهو در بیانیه‌ای گفته است که «حماس وجود نخواهد داشت، ما آن را از بین می‌بریم» و «واقعیت این است که پیشنهاد تشکیلات خودگردان فلسطین راه حل نیست.»

امروز محمد اشتیه،‌ نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین پیشنهاد کرده بود که پس از پایان جنگ در غزه اداره این منطقه با سازمان آزادی بخش فلسطین باشد و حماس بعنوان زیر مجموعه آن در اداره غزه کمک کند.

آمریکا قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه را وتو کرد

نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی آتش‌بس فوری در غزه در نهایت رای لازم برای اجرا را نیاورد.

ایالات متحده آمریکا همانطور که پیشتر اعلام کرده بود این قطعنامه را وتو کرد.

نتایج رای‌گیری در شورای امنیت ۱۳ رای مثبت به نفع آتش‌بس فوری و ایالات متحده آمریکا بعنوان عضو دائم رای منفی و وتو داد و بریتانیا نیز رای ممتنع داد.

کاخ سفید می‌گوید ایران در «برنامه‌ریزی و کمک به اجرای» حملات حوثی‌ها دست دارد

کشتی گالاکسی لیدر بعد از آنکه توسط حوثی ها ربوده شد

یک روز بعد از آنکه مقام‌های جمهوری اسلامی ایران دست داشتن در حملات شورشیان حوثی یمن را تکذیب کردند، یک مقام ارشد کاخ سفید گفته که به اعتقاد آمریکا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طراحی و اجرای حملات موشکی و پهپادی حوثی‌ها به خطوط کشتیرانی نقش دارد.

دکتر بیمارستانی در خان یونس: فرزندان من از تاریکی می‌ترسند و صدای بمباران‌ها وحشت‌زده‌شان می‌کند

دکتر ناصر از پزشکان ارشد در بیمارستان اروپایی خان‌یونس که چند روزی است کانون عملیات نظامی ارتش اسرائیل است در گفتگو با پل آدامز، گزارشگر دیپلماتیک بی‌بی‌سی، از وضعیت بحرانی خود و فرزندانش گفته است.

او در این گفتگو صراحتا گفته: «اجازه بده رک و راست بگویم که من بسیار گرسنه‌ام و انرژی خیلی پایینی دارم. در حقیقت خیلی وقت است که گرسنه‌ام. به ما روزی فقط یک بار جیره غذا می‌دهند که آن هم اغلب بیسکویت و کنسرو است».

دکتر ناصر به پل آدامز گفته اگر او نتواند در طول روز غذا فراهم کند جیره غذا را به فرزندانش خواهد داد تا اطمینان یابد آنها گرسنه نمانند.

«پسر من ۵ ساله است و از من می‌پرسد که چه موقعی دوباره می‌توانیم برنج و گوشت بخوریم. او این که من از او گرسنه‌تر می مانم را درک نمی‌کند. کودکان من از تاریکی و صدای بمباران‌ها وحشت دارند».

 

کاخ‌سفید می‌گوید آمریکا فعلا از آتش‌بس انسان‌دوستانه دیگری در غزه حمایت نمی‌کند

چند دریا آن طرف‌تر از سواحل غزه، در کرانه شرقی آمریکا، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت‌ملی کاخ‌سفید به خبرنگاران گفته واشنگتن برای تلاش دیپلماتیک در جهت یک وقفه انسان‌دوستانه دیگر (در غزه) «آماده نیست».

او همچنین گفته هیچ اطلاعات تازه‌ای هم درباره احتمال آزادی گروگان‌ها ندارد.

این اظهارات آن هم تنها ۲۴ ساعت بعد از فعال کردن ماده ۹۹ منشور سازمان ملل متحد از سوی آنتونیو گوترش، می‌تواند بیانگر این واقعیت باشد که جلسه اضطراری شورای امنیت برای برقراری یک آتش‌بس فوری در غزه فعلا راه به جایی نخواهد برد چرا که آمریکا با حق وتو خود احتمالا مانع تصویب هر قطعنامه‌ای در این شورا خواهد شد.

همزمان با اظهارات عصر پنجشنبه جان کربی، یکی دیگر از مقام‌های امنیت ملی کاخ‌سفید گفته آمریکا برای پایان عملیات نظامی اسرائیل در غزه بر تاریخ مشخصی تاکید نکرده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از جان فاینر، مقام کاخ‌سفید، نوشته او گفته در صورت متوقف شدن جنگ در حال حاضر، حماس به عنوان یک تهدید به اسرائیل باقی خواهد ماند.

آقای فاینز همچنین اذعان کرده که در جریان عملیات نظامی اسرائیل در شمال غزه «ملاحظه کافی» برای حفاظت از جان غیرنظامیان صورت نگرفته است.

او گفته: «ما هر روز و هر ساعت به طور مستقیم درگیر هستیم و در واقع پرزیدنت بایدن و نخست وزیر (اسرائیل) هر روز، از جمله امروز، درباره این که عملیات نظامی چه طور در غزه انجام گرفته و باید بگیرد در تماس‌اند با تمرکز ویژه بر جنوب»

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

دیدگاه‌ها

داور

عنوان مقاله
۹ دسمبر کشتار فلسطینیان

هر چند المانی تباران یهودی در دستگاه جهنمی هیتلر از بین رفتند اما یهودیان کنونی حق مطالبه ویا خود را به آن بینوایان چسباندن را ندارند .آنها مردمی بی گناه و فرهنگی بودند و اکنونیان گروهی نژاد پرست و تروریست هستند.
تروریست های یهودی از ده ۱۹۳۰ میلادی تا امروز هزاران انسان بی دفاع را از دهات وشهر ها مجبور به ترک شهر ودیگر خود کردند واین سیاست نژاد پرستانه همواره از سوی دولت های غربی مورد حمایت قرار گرفته است.
در حقیقت این دولت یهود نیست که در خاورمیانه عامل و مروج تروریسم است بلکه این دولت آمریکا میباشد که منافع اقتصادی خود را با سرنوشت دولت یهود در هم آمیخته است.
دولت آمریکا حق صلح با دولت یهود را حق قانونی خود می‌داند و هیچ دولت و کشور و گروهی بدون جلب رضایت دولت آمریکا حق عقد قرارداد صلح با دولت یهود را ندارد.
همانگونه که هدف دولت انگلستان پیش از جنگ اول تخریب وتجزیه امپراطوری عثمانی به چند کشور وایجاد نا آرامی در خاورمیانه بود دولت یهودبرای مرزهای امن تجزیه ایران را در سپهر سیاسی خود دارد.
تحریک وتشویق گروه‌های تجزیه طلب و کمک های تبلیغاتی به مخالفان نظام اسلامی از سوی دستگاه امنیتی اسراییل مانند مجاهدین و گروه سلطنت طلب روشن می‌سازد که هدف نهایی دولت یهود گسترش مرزهای خود تا میان رودان است.
دولت یهود ثابت کرد از هیچ جنایتی علیه بشریت کوتاهی نخواهد کرد و در صورت لزوم
از بمب اتمی خود استفاده خواهد کرد.
جریاناتی خود را را در اختیار دولت یهود وبیگانه قرار می‌دهند مسؤل عواقب زیانبار قدرت پرستی خود خواهند بود .

ی., 10.12.2023 - 19:04 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.