رفتن به محتوای اصلی

ستار بهشتی، کوتاهی ما
13.11.2012 - 19:35

دفاع از حقوق هر فعال رسانه‌ای حرفه‌ای و غیر حرفه‌ای، کمترین وظیفه ماست. ستار بهشتی، قربانی پلیس «فتا» و بدرفتاری‌هایی شد که در هر دادگاهی محکوم است. حتی بی وجدان‌ترین عضو نظام جمهوری اسلامی سعی می‌کند مسوولیت را به گردن یکی بیاندازد، چون فاجعه، فاجعه است و نمی‌توان کتمانش کرد. اما مساله را از زاویه‌ای دیگر باید دید. ستار بهشتی چه باید می‌کرد که شناسایی نشود؟ بسیاری از فعالان آنلاین آیا به مساله امنیت خودشان اهمیت می‌دهند؟ چرا فکر می‌کنیم در شرایطی که نیروی حاکم بی‌رحم است، نابینا هم هست؟ جمهوری اسلامی میلیاردها تومان هزینه خرید و استفاده از ابزار شناسایی کاربران و دستگاه‌های‌شان کرده است تا عمر نظام را اندکی طولانی‌تر کند، آن‌وقت آیا می‌توان به همین راحتی تصور کرد که فعالیت سیاسی در داخل کشور با اسم واقعی و یا با گذاشتن نشانه‌هایی می‌تواند بدون عواقب باشد؟ سایت‌های خبری و اجتماعی، هنوز نتوانسته‌اند توجه مخاطبان خود را به واقعیت‌هایی اینچنین جلب کنند. خبرهای تکراری و تبلیغی سیاسی وتحلیل‌هایی که حداکثر سیاسیون و احزاب را راضی نگه می‌دارد و قاعدتا ارزش چندانی هم ندارند آنچنان فضای سایت‌های سیاسی را پر کرده‌اند که دوستان گرداننده یادشان می‌رود که خواننده استفاده کننده از اینترنت نیز نیازهایی برای «به روز شدن» و «به روز بودن» دارد.

 چند سال پیش، یکی از دوستانی که منبع خبر خودنویس بود، با اسم واقعی خودش کار می‌کرد و نمی‌دانست این کار چه خطرهایی برایش به ارمغان خواهد آورد. خوشبختانه خطر از بالای سرش جست و الان در خارج از کشور همدرد پناهندگان دیگر است. اما آیا می‌توان بدون شناخته شدن توسط حاکمیت، فعال بود؟

دوستان من در بخش فن‌آوری خودنویس، وظیفه خود می‌دانند تا با توجه به نیاز کاربران داخل کشور، جزوه‌ها و فن‌آوری‌های نوین برای دور ماندن از آسیب حکومت را منتشر و در اختیار خوانندگان خودنویس قرار دهند. این جزوه‌ها فقط برای خوانندگان خودنویس نیست و می‌توان به هر نحو در اختیار دیگران قرارشان داد.

این ارتباط، یک طرفه نیست و دوستان اهل فن خودنویس از این پس جوابگوی سوال‌های خوانندگان خواهند بود. کارشناسان همکار خودنویس در این راه علاوه بر معرفی سایت‌ها و نرم‌افزار و اپلیکیشن‌های مختلف، مشکلات طرح شده از سوی خواننده‌ها را بررسی و به دنبال راه‌حل خواهند بود.

فراموش نکنید که ساختار حکومت، از فعالان هوشمند می‌ترسد و به دنبال شکار آنها است. همیشه باید یک پله از شکارچی جلوتر بود و به تله هم نیافتاد. خسته شدن از این تعقیب و گریز دائمی نتیجه‌ای جز گیر افتادن ندارد. 

فراموش نکنید که اگر در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند، عیان شدن هویت‌تان می‌تواند باعث گیر افتادن‌تان شود. پذیرش دوستانی که از هویت‌شان آگاه نیستید همیشه بهترین کار نیست. نداشتن پسورد مناسب، یک دردسر است. دومرحله‌ای نکردن ورود به ایمیل هم برای خودتان خطرناک است و هم دوستان‌تان.

فراموش نکنید که بسیاری از ایمیل‌ها حاوی «مال‌ور» و کرم‌هایی است که امنیت شما را هدف قرار داده‌...

ما، گردانندگان رسانه‌های آنلاین خارج از کشور، وظیفه داریم تا خوانندگان‌مان را با آخرین دستاوردها آشنا کنیم. 

اگر خطایی داریم گوشزد کنید.

 اگر کوتاه آمده‌ام، توبیخ‌مان کنید. 

حکومت جمهوری اسلامی از فعالان شبکه‌های اجتماعی می‌ترسد. پس سرکوب می‌کند. راه سرکوب را باید بست

 

انتشار از: امین موحدی

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
خودنویس

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.