رفتن به محتوای اصلی

چه کسی جنگ را اغاز خواهد کرد؟
29.12.2011 - 19:17
همزمان با شدت گرفتن تهدیدهای ایران، آمریکا نیز به تسلیح کشورهای عربی خاور میانه شدت بخشیده است. میلیاردها یورو جت جنگی، تانک و دیگر تسلیحات به کشورهایی مانند عربستان سعودی و عراق فروخته خواهد شد.
 

 به نوشته دویچه وله :جت‌‌جنگی، تانک و تسلیحاتی به ارزش ۳۱ میلیارد یورو از سوی آمریکا راهی مهم‌ترین متحدان این کشور در خاور میانه خواهد شد.


به گزارش "اشپیگل آنلاین"، قرار است هواپیماهای جنگی "اف ـ ۱۵" به ارزش ۳۰ میلیارد دلار (۲۳ میلیارد یورو) به عربستان سعودی فروخته شود.

آسوشیتدپرس روز پنج‌شنبه (۸ دی/۲۹ دسامبر) به نقل از محافل دولتی آمریکا نوشته است، عربستان صاحب ۸۴ فروند هواپیمای جدید و ۷۰ فروند جت خواهد شد.

حدود یک سال پیش کنگره آمریکا یک قرارداد تسلیحاتی ۱۰ ساله به ارزش ۶۰ میلیارد دلار با عربستان سعودی را تأیید کرد.

این قرارداد شامل فروش هواپیماهای "اف ـ ۱۵"‌، هلی‌کوپتر، موشک‌های مختلف، بمب، رادارهای هشداردهنده و دستگاه‌های ویژه دید در شب می‌شد.

قرارداد نامبرده به بحث‌های سیاسی در ایالات متحده دامن زد. پاره‌ای از نمایندگان تنها زمانی به این معامله رأی دادند که به آنها اطمینان خاطر داده شده که افزایش توان نظامی عربستان تهدیدی برای برتری تسلیحاتی اسراییل در منطقه نخواهد بود.

تسلیح عراق

محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور ایرانBt: محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور ایرانحدود ۱۱ میلیارد دلار (تقریبا ۸ میلیارد و ۴۰۰ هزار یورو) تسلیحات نیز روانه عراق خواهد شد.

نیویورک تایمز گزارش می‌دهد که دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا علاوه بر تسلیح عربستان قصد دارد قدرت نظامی عراق را نیز افزایش دهد.

این تصمیم نیز در درون دولت با مقاومت‌هایی روبرو شده است. دیپلمات‌ها بیم آن دارند که نوری مالکی، نخست‌وزیر عراق از سلاح‌های جدید برای تثبیت قدرت خود استفاده کرده و سنی‌‌ها را از قدرت کنار بزند.

نمایندگان آمریکا نگران آن هستند که مالکی از ارتش خود برای سیادت اکثریت شیعه عراق بر اقلیت سنی ‌استفاده کند.

جیمز جفری، سفیر آمریکا در عراق نیز نگرانی خود را از عقد پیمان‌های نظامی کشور متبوعش با عراق ابراز کرده است.

درگیری ‌میان جناح‌های شیعه و سنی‌ درون دولت عراق پس از خروج سربازان آمریکایی از این کشور شدت یافته است.

نگرانی از نزدیکی عراق به ایران

قرار است عراق از آمریکا جنگند‌ه‌های "اف ـ ۱۶"، تانک، کلاه‌های ایمنی و خودروهای ویژه‌ی جاده‌های صعب‌العبور دریافت کند.

نیویورک تایمز می‌نویسد، همین معامله نیز نگرانی منتقدان را برانگیخته است. منتقدان بیم آن دارند که دولت عراق از این تسلیحات برای مقابله با مردم خود استفاده کند.

نزدیک‌تر شدن دولت بغداد به جمهوری اسلامی ایران نیز برای آمریکا که هدف تبدیل عراق به عاملی برای تعادل در منطقه را دارد نگران‌کننده است.

طی روزهای اخیر تنش‌ بین ایران و غرب افزایش یافته است. در حالی که غرب خود را آماده اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران می‌کند، جمهوری اسلامی تهدید کرده است، در صورت تحریم نفت خود تنگه هرمز را خواهد بست.

همزمان با ابراز این تهدید از سوی محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور ایران، نیروی دریایی این کشور نیز در حال انجام رزمایشی به نام "ولایت ۹۰" در آب‌های خلیج فارس است.

این رزمایش از سوم دی‌ماه آغاز شده و تا سیزدهم همین ماه ادامه خواهد داشت. محافل اصول‌گرا از این مانور به عنوان مانور بستن تنگه هرمز یاد کرد‌‌ه‌اند.

به موازات اجرای این رزمایش که در منطقه‌ای به وسعت حدود ۲ هزار کیلومتر مربع از شرق تنگه هرمز تا خلیج عدن ادامه دارد، در پی تهدید ایران بهای نفت در بازارهای جهانی افزایش یافته است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.