رفتن به محتوای اصلی

ترکیه: ایران نباید سلاحی داشته باشد که ما نداریم!
04.01.2013 - 08:11
تفسیر از:
اقبال اقبالی

ایران نباید سلاحی داشته باشد که ما نداریم! رژیم های حاکم بر ترکیه پرونده های سیاهی دارند. نسل کشی و جنایت علیه بشریت در ترکیه به ارامنه محدود نبوده و همان سیاست در اشکال نوین در کردستان اشغالی پیگیری می شود. رقابت دول ترکیه و ایران از عزیمتگاه ارتجاعی برتری طلبی نژادی دینی ست و ربطی به منافع و مطالبات صلحدوستانه و عدالت طلبانه دو ملت ندارد.

******
ترکیه: ایران نباید سلاحی داشته باشد که ما نداریم!
هرچند در طول منازعه بین المللی موجود بر سر برنامه هسته ای ایران، ترکیه همواره سعی داشته خود را کشوری میانه رو و خواهان حل و فصل موضوع با رعایت کامل حقوق ایران نشان دهد، اما رئیس جمهور این کشور امروز طی سخنانی از سیاست ها و دیدگاه های واقعی کشور نسبت به برنامه هسته ای ایران پرده برداشته است.
کد خبر: ۲۹۵۴۶۵
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۱ 
هرچند در طول منازعه بین المللی موجود بر سر برنامه هسته ای ایران، ترکیه همواره سعی داشته خود را کشوری میانه رو و خواهان حل و فصل موضوع با رعایت کامل حقوق ایران نشان دهد، اما رئیس جمهور این کشور امروز طی سخنانی از سیاست ها و دیدگاه های واقعی کشور نسبت به برنامه هسته ای ایران پرده برداشته است.

به گزارش «تابناک»، عبدالله گل، رئیس جمهور ترکیه امروز طی سخنانی با وجود دعوت به یافتن راه حلی جامع برای منازعه بین المللی بر سر برنامه هسته ای ایران، گفته ترکیه نمی خواهد شاهد آن باشد که یکی از همسایگانش سلاح هسته ای در اختیار داشته باشد.

گل که در مصاحبه ای با نشریه آمریکایی «فارن پالیسی» سخن می گفته، در این رابطه گفته: «ترکیه نخواهد پذیرفت یک کشور همسایه سلاحی در اختیار داشته باشد که ترکیه آن را در اختیار ندارد. ما به هیچ وجه این موضوع را دستکم نمی گیریم».

 اما بخش جالب تر سخنان گل، جایی است که وی درباره دیدگاه ترکیه نسبت به این «راه حل جامع» سخن گفته و با ادعای اینکه نگرش آنکارا نسبت به این موضوع، نگرشی واقع گرایانه است، تضمین امنیت رژیم اسرائیل را مهمترین موضوعی دانسته که پیش از بقیه موارد، باید مورد توجه قرار گیرد. 

وی در این زمینه اظهار داشته: «ما واقع بین تر هستیم و آنچه می خواهیم، راه حل و رهیافتی جامع تر برای این مسئله است. آنچه در اینجا مطرح است، تضمین امنیت اسرائیل در منطقه است و زمانی که این امر تضمین شد، آنگاه قدم بعدی باید از مان بردن این سلاح ها در کل منطقه باشد».

البته وی در بخش دیگری از مصاحبه خود، از ضرورت توجه به دیدگاه ایران نیز سخن گفته و اشاره کرده «مسئله اینجاست که خودتان را در جایگاه ایران قرار داده و توجه کنید که ایرانی ها تهدید بیرونی را چگونه درک می کنند». بر این اساس، وی خلع سلاح اسرائیل در مرحله بعدی را، گامی کلیدی در توقف برنامه هسته ای ایران دانسته است.

با این حال، با وجود تلاش گل برای به کار بردن لحنی معتدل، تأکید وی بر حفظ امنیت و موجودیت رژیم اسرائیل در منطقه، خود نوعی عقب نشینی از مواضع ادعایی این کشور در حمایت از مقاومت فلسطینی و جنبش های آزادی خواه در منطقه به شمار می رود.

از سوی دیگر، نوع موضع گیری وی درباره احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته ای، عمق دیدگاه رقابت جویانه ترکیه نسبت به نقش و نفوذ ایران در منطقه را نشان می دهد. تأکید بر این موضوع که «ترکیه نخواهد پذیرفت همسایه اش سلاحی در اختیار داشته باشد که این کشور ندارد»، می تواند کلیدی در فهم چرایی استقرار سامانه موشکی «پاتریوت» ناتو در ترکیه در زمانی باشد که دستاوردهای نظامی ایران، به ویژه در حوزه موشکی هر روز توسعه بیشتری می یابد.

گفتنی است رئیس جمهور ترکیه در این مصاحبه درباره سوریه نیز سخنانی گفته که در نوع خود جالب توجه و احتمالاً نشانه بازنگری این کشور در رویکرد یکجانبه گرای خود نسبت به بحران در این کشور است. وی ضمن تأکید بر ضرورت حضور و مشارکت ایران و روسیه در بحران سوریه، گفته در این میان به ویژه باید با روسیه به شکل مناسبی رفتار شده و تضمین های لازم درباره آینده سوریه در اختیار این کشور گذاشته شود.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

اقبال اقبالی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.