رفتن به محتوای اصلی

مذاکرات غیر رسمی ایران و آمریکا در ترکیه+ اروپا به دنبال تعویق تحریم نفت ایران
07.01.2012 - 11:16
دیپلماسی - مهر نوشت:
یک روزنامه در ترکیه مدعی دیدار هیات های ایرانی و آمریکایی در این کشور برای توسعه روابط تهران-واشنگتن شد. روزنامه "آیدین لیق" نوشت: شماری از دیپلمات های بازنشسته، کارشناسان مسائل سیاسی، استراتژیک، و دانشگاهیان در 19 نوامبر سال گذشته در دانشگاه "غدیر خاص" واقع در استانبول دیدار کردند.
این روزنامه دستور کار این نشست را بهبود روابط ایران و آمریکا و چگونگی برقراری روابط دانسته است. آیدین‌لیق ادعا می کند: علاوه بر نمایندگان ایران و آمریکا، نمایندگانی از کشورهای ترکیه، هند، سوئد حضور داشتند و آلمان نیز در این نشست نقش ناظر را داشت. دیدار هیات های دو کشور فقط منحصر به این ملاقات نبوده و در دیگر کشورها هم دو طرف برای ایجاد زمینه های همکاری با هم گفتگوهایی داشته اند.
این روزنامه با اشاره به شکل غیر رسمی این دیدار ادعا می کند: به این دلیل این دیدار در قالب غیر رسمی برگزار شد که در صورت شکست تبعاتی در پی نداشته باشد و در صورت موفقیت ادامه گفتگوها عملی باشد.
این روزنامه رئیس هیئت آمریکایی را "توماس پیکرینگ" دیپلمات سابق آمریکایی و نماینده این کشور در سازمان ملل در دوران دولت بیل کلینتون معرفی کرده است.
از سوی دیگر، یک رسانه غربی با استناد به اظهارات برخی دیپلمات های اروپایی از توافق ابتدایی این کشورها در زمینه اجرایی کردن تحریم نفتی ایران تا چند ماه دیگر خبر داد.
خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلماتهای اتحادیه اروپا نوشت: با افشای توافق ابتدایی در زمینه تحریم نفتی ایران مشخص شد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا تصمیم گرفته اند برای پشتیبانی از وضعیت اقتصادی خود، اجرای این تحریم ها را چند ماه به تعویق اندازند. بنابراین گزارش، کشورهای عضو اتحادیه اروپا روزانه 450 هزار بشکه نفت از ایران خریداری می کنند که این اتحادیه را در بین مشتریان نفت ایران در جایگاه نخست و جلوتر از چین قرار داده است.
29219

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.