رفتن به محتوای اصلی

تیم ترور اسرائیلی ها ، یک مقام هسته‌ای ایران را ترور کرد!
11.01.2012 - 15:55

 بنابر گزراش بی بی سی : منابع خبری ایران احمدی روشن را معاون سایت نطنز معرفی کرده و ترور او را هم به عوامل خارجی نسبت داده اند

انفجار بمب در تهران دست کم یک کشته برجای گذاشته و به گفته برخی مقامات و رسانه های حکومتی، فرد مقتول با تاسیسات هسته ای ایران مرتبط بوده است.

روز چهارشنبه، ۲۱ دی (۱۱ ژانویه)، خبرگزاری های داخلی ایران گزارش کردند که در انفجاری که حدود ساعت ۸:۳۰ دقیقه بامداد به وقت محلی، در میدان گل، ابتدای خیابان گل نبی، واقع در منطقه خیابان سید خندان در تهران روی داد، فردی به نام مصطفی احمدی روشن کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.

ساعاتی بعد، خبرگزاری فارس گزارش کرد که یکی از زخمی های این انفجار نیز در بیمارستان جان داده است.

خبرگزاری فارس، عامل انفجار را یک بمب مغناطیسی گزارش کرد که در سمت در راننده، به بدنه یک دستگاه اتومبیل پژو ۴۰۵ چسبانده و سپس منفجر شد.

ظاهرا این بمب مغناطیسی را یک موتور سوار به بدنه اتومبیل چسباند و از محل گریخت.

این اتومبیل حامل فرد مقتول بوده و به گفته خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - یکی از زخمی های این انفجار یک رهگذر هشتاد و پنج ساله و نفر دیگر سرنشین اتومبیل بمب گذاری شده بوده اند که به بیمارستان انتقال یافتند.

در نخستین گزارش در مورد این حادثه، تلویزیون انگلیسی زبان پرس تی وی، متعلق به دولت ایران، در یک خبر فوری گفته بود که "در بمب گذاری در شمال تهران، یک استاد دانشگاه کشته شده است."

ساعاتی بعد، خبرگزاری فارس به نقل از یکی از همکاران مصطفی احمدی روشن نوشت که فرد کشته شده با او در "یک پروژه مشترک در خصوص ساخت غشاهای پلیمری برای جداسازی گاز" فعالیت می کرده است اما در این گزارش، به تدریس آقای احمدی روشن در دانشگاه اشاره ای نشده است.

به گفته این منبع خبری، مقتول این حادثه در سال ۱۳۷۷ تحصیل در رشته مهندسی شیمی را در دانشگاه صنعتی شریف در تهران آغاز کرد و در سال تحصیلی ۸۲-۱۳۸۱ از این دانشگاه فارغ التحصیل شد.

پیشتر، خبرگزاری فارس گفته بود که مصطفی احمدی روشن، متولد ۱۳۵۸، در رشته نفت از دانشگاه شریف فارغ التحصیل شده بود.

به نوشته فارس، مصطفی احمدی روشن متاهل بود و همسرش نیز در مرحله کارشناسی ارشد رشته شیمی در دانشگاه شریف تحصیل می کند.

در پی انتشار خبر ترور مصطفی احمدی روشن، خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، نوشت که وی با برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی ارتباط داشته است.

در بیانیه دانشگاه صنعتی شریف آمده است که مصطفی احمدی روشن، در سال ۱۳۸۰ در پروژه ساخت غشاهای پلیمری برای جداسازی گازها همکاری داشت و هنگام ترور، "معاون بازرگانی سایت [غنی سازی اورانیوم در] نطنز بود."

ترور برای 'کاهش مشارکت در انتخابات'

در مورد انگیزه و عوامل این بمب گذاری، خبرگزاری فارس به نقل از صفرعلی براتلو، دبیر شورای تامین استان تهران، نوشته است که بمب مغناطیسی به کار رفته در انفجار خودرو پژو، از نوع بمب هایی بوده است که "قبلا نیز برای ترور دانشمندان از آنها استفاده می شده و در واقع کار صهیونیست هاست."

اشاره آقای براتلو به ترور مجید شهریاری و ترور نافرجام فریدون عباسی، استادان فیزیک دانشگاه شهید بهشتی است که در آذر سال ۱۳۸۹ روی داد و مقامات جمهوری اسلامی آن را به توطئه خارجی برای جلوگیری از پیشرفت برنامه های هسته ای ایران نسبت دادند.

در برخی گزارش های مربوط به این دو انفجار نیز آمده بود که افراد موتور سوار با نزدیک شدن به خودروهای حامل مجید شهریاری و فریدون عباسی، بمب های مغناطیسی را به بدنه اتومبیل ها چسباندند و از محل گریختند.

با اینهمه، این بار دبیر شورای تامین استان تهران انگیزه ترور اخیر را جلوگیری از پیشرفت علمی اتمی ایران تلقی نکرده است.

محل انفجار

گفته شده قربانی انفجار از کارکنان سایت نطنز بوده اما برخی مقامات انگیزه ترور او را کاهش حضور مردم در انتخابات دانسته اند

در عوض، آقای براتلو بمب گذاری روز چهارشنبه را با انتخابات مجلس مرتبط دانسته و گفته است که "دشمنان که احساس کرده اند تحریم ها و فشارهای تحریم به تنهایی پاسخ نمی دهد، تلاش می کنند با این ترورها، فضا را امنیتی کرده و کاهش مشارکت در انتخابات را رقم بزنند."

وی گفته است که "مردم باید بیشتر در صحنه حضور یابند" و قول داده که شورای تامین تهران به موضوع بمب گذاری روز چهارشنبه رسیدگی می کند.

حسین ابراهیمی، نایب رئیس مجلس هم هدف از بمب گذاری روز چهارشنبه را تلاش برای کاهش حضور مردم در پای صندوق های اخذ رای و "توطئه امنیتی کردن فضای انتخابات با هدف کاهش مشارکت مردم" توصیف کرده است.

به نوشته فارس، آقای ابراهیمی با اشاره به حادثه تروریستی که صبح چهارشنبه در حوالی میدان کتابی منجر به کشته شدن مصطفی احمدی روشن، فارغ التحصیل کارشناسی نفت از دانشگاه شریف شد، گفته است که "مدعیان دموکراسی و حقوق بشر، برای مقابله با ایران، اقدام به ترور دانشمندان ایرانی می کنند."

همچنین خبرگزاری ایرنا گزارش کرده است که شهاب الدین صدر، نایب رئیس دوم مجلس در جلسه علنی روز چهارشنبه و در حالیکه نمایندگان علیه آمریکا و اسرائیل و مجاهدین خلق شعار می دادند، گفت که "جنایتکاران خود فروخته و مزدوران استکبار جهانی، یکی دیگر از اساتید برجسته کشور را به شهادت رساندند" و تاکید کرد که "این ترورهای کور ایادی آمریکا و اسرائیل هیچ تاثیری بر حرکت ملت ما ندارد."

این خبرگزاری در مورد جزئیات این حادثه نیز گفته است که نیروهای انتظامی خودروی بمب گذاری شده را برای بررسی از محل انفجار انتقال دادند و بازپرس ویژه قتل نیز برای تحقیق در مورد این حادثه در محل حضور یافته است.

ترور برای 'جلوگیری از پیشرفت هسته ای'

متهم کردن کشورهای خارجی به قتل استادان و کارشناسان ایرانی برای جلوگیری از پیشرفت هسته ای این کشور هنگام ترور مسعود علی محمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران، به طور وسیع به نقل از برخی مقامات حکومتی در رسانه های داخل ایران منعکس شد.

روز ۲۲ آذرماه سال ۱۳۸۸، آقای علی محمدی هنگام خروج از محل سکونت خود در شمال تهران، در اثر انفجار یک بمب با قدرت انفجاری زیاد که ظاهرا در یک موتور سیکلت جاسازی شده بود جان خود را از دست داد.

ترور مسعود علی محمدی با نا آرامی های گسترده پس از اعلام نتیجه بحث برانگیز انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و مقابله خشونت آمیز ماموران امنیتی با معترضان همزمان بود و در آن زمان، برخی از منابع مخالف حکومت، این اقدام را با گرایش های سیاسی این استاد دانشگاه نامرتبط ندانستند.

مسعود علی محمدی

ترور مسعود علی محمدی به توطئه خارجی برای اخلال در برنامه های اتمی ایران نسبت داده شد

به گفته این منابع، آقای علی محمدی از طرفداران میرحسین موسوی، نامزد اصلاح طلب انتخابات، بود و حتی در مبارزات انتخاباتی، به نفع آقای موسوی فعالیت می کرد و مراسم تشییع جنازه و تدفین او نیز با حضور گسترده نیروهای امنیتی برگزار شد.

در مقابل، رسانه ها و مقامات حکومتی، این استاد دانشگاه را فردی متعهد به حکومت و "بسیجی" توصیف کردند و اگرچه ظاهرا فعالیت های مسعود علی محمدی ارتباطی با برنامه های هسته ای نداشت، گفتند که قتل او به دستور اسرائیل و کشورهای غربی و با هدف جلوگیری از پیشرفت این برنامه ها صورت گرفته است.

رسانه های حکومتی بعدها با معرفی فردی به عنوان عامل این ترور، اعترافات او حاوی ارتباط با دستگاه های اطلاعاتی اسرائیل را هم از تلویزیون دولتی پخش کردند.

در روز ۸ آذر سال ۱۳۸۹ و حدود یک سال بعد از ترور مسعود علی محمدی، مجید شهریاری، استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی (ملی) تهران هم ظاهرا در اثر انفجار یک بمب مغناطیسی که به اتومبیل پژو ۴۰۵ او چسبانده شده بود در نزدیکی این دانشگاه کشته شد.

در همان روز، انفجار دیگری در حوالی همین محل گزارش شد که ظاهرا هدف از آن، ترور فریدون عباسی دوانی، از استادان فیزیک دانشگاه شهید بهشتی بود اما این توطئه ترور به نتیجه نرسید.

مقامات جمهوری اسلامی این دو بمب گذاری را به سرویس های اطلاعاتی غربی و سایر مخالفان و دشمنان حکومت نسبت دادند و آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل را هم متهم کردند که با افشا و انتشار اسامی دست اندرکاران فعالیت های هسته ای ایران، باعث شناسایی و ترور آنان می شوند.

با اینهمه، از میان افراد ترور شده، تنها نام فریدون عباسی دوانی، که در حال حاضر ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را برعهده دارد، در فهرست افراد تحت تحریم شورای امنیت دیده می شود.

 

 دویچه وله

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی صبح چهارشنبه (۱۱ ژانویه/ ۲۱ دی) در حضور خبرنگاران گفت که بارها مشخص شده است، «برخی از ترورها ریشه در رفتارهای سیستم امنیتی و اطلاعاتی صهیونیست‌ها دارد.»

جلالی هم‌چنین افزود، «این ترورها نشان می دهد اطلاعات داده شده از سوی جمهوری اسلامی ایران به مجامع بین المللی در اختیار سرویس های اطلاعاتی و امنیتی دشمنان قرار داده شده است.»

 

ویدئو: یکی از مسئولان تأسیسات نطنز ترور شد

وی تأکید کرد، «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید به واسطه افشای اسرار ملت‌ها و مشخصات چهره‌های علمی آن‌ها و از جمله ترور دانشمندان کشورمان به افکار عمومی جهان پاسخگو باشد». سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد «به واسطه این اقدامات مکانی مانند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیگر مورد اعتماد ملت‌ها نیست».

Bft: محمد‌رضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور، صبح امروز چهارشنبه (۲۱ دی) در جلسه هیات دولت ضمن محکوم کردن ترور احمدی روشن گفت، «امروز كسانی كه مدعی مبارزه با تروريسم هستند، دانشمندان ايران را هدف قرار داده‌اند». به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، وی هم چنین اظهار داشت، «اين حادثه تروريستی به وسيله عوامل استكبار و قدرت های وابسته صورت گرفته است» و بر نقش «عوامل صهیونیستی» در انجام ترورها در ایران تأکید کرد. رحیمی هم‌چنین گفت: «ترور يک دانشمند خيانت به عرصه علم و فناوری و جلوگيری از خدمت به بشريت است.»

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) نایب‌رئیس دوم مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه علنی امروز گفت که «اقدامات تروریستی» مانع رشد ملت ایران نخواهد بود. شهاب الدین صدر از «عوامل استکبار جهانی» به عنوان مسئولان ترور احمدی روشن نام برد. نمایندگان مجلس نیز با دادن شعارهای ضد آمریکایی و ضد اسرائیلی ترور احمدی روشن را محکوم کردند.

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس قرار است امروز با حضور مقامات امنیتی، موضوع ترور احمدی روشن را بررسی كند.

وقوع انفجار در ساعات اولیه صبح چهارشنبه

صفر علی براتلو، دبیر شورای تأمین استان تهران، انفجار صبح چهارشنبه را «کار صهیونیست‌ها» خواندBift: صفر علی براتلو، دبیر شورای تأمین استان تهران، از انفجار صبح چهارشنبه در تهران به عنوان «کار صهیونیست‌ها» نام بردانفجار بمب در صبح چهارشنبه (۱۱ ژانویه/ ۲۱ دی) در تهران یک کشته بر جای گذاشت. قربانی که مصطفی احمدی روشن نام دارد، به نوشته‌ی خبرگزاری‌های داخلی، فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعتی شریف و از مسئولان تأسیسات هسته‌ای نطنز بوده است.

انفجار امروز در حوالی میدان کتابی در تهران رخ داد. صفرعلی براتلو، دبیر شورای تأمین استان تهران، در مورد این واقعه به خبرنگار ایلنا گفت که بمب در ساعت ۸ و نیم صبح منفجر شد. به گفته وی «یک موتور سوار با متصل کردن یک بمب مغناطیسی به بدنه پژو ۴۰۵ که حامل سه سرنشین بوده، این خودرو را منفجر کرد.» دو سرنشین دیگر خودرو هم از قرار زخمی شدند.

خبرگزاری فارس به نقل از براتلو می‌نویسد: «این بمب از نوع مغناطیسی و همان‌هایی است که قبلا نیز برای ترور دانشمندان از آنها استفاده می‌شده و در واقع کار صهیونیست‌هاست.» او این انفجار را برای "امنیتی‌"کردن فضا در آستانه‌ی انتخابات و کاهش مشارکت مردم ارزیابی کرده است.

فارس در اخبار تکمیلی خود خودروی منفجرشده را حامل دو سرنشین اعلام کرد. عامل انفجار "دو ماده انفجاری" معرفی شده که از یک موتور سیکلت به درون پژو ۴۰۵ پرتاب شده است. بر اثر این حادثه مصطفی احمدی روشن کشته و راننده اتومبیل مصدوم شده است که «در حال حاضر در یکی از بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های تهران بستری است».

Bift: به نوشته‌ی این خبرگزاری، دوربین‌های برخی از اماکن نزدیک به محل انفجار تصاویر موتور سوار و ترک وی را ضبط کرده‌اند که این تصاویر در اختیار مقامات مسئول قرار گرفته و در حال بررسی است. جسد احمدی روشن از قرار تا زمان تنظیم خبر فارس در داخل خودرو بوده و به دلیل شدت انفجار و جراحات قابل انتقال به خارج از اتومبیل نیست.

خبرگزاری مهر اما به نقل از "برخی دانشجویان دانشکده علامه که شاهد این حادثه بوده اند" می‌نویسد: «یک دستگاه موتورسیکلت با دو سوار مقابل دانشکده ارتباطات بمب دست‌سازی را به در سمت راست جلوی اتومبیل حامل شهید احمدی روشن چسبانده و بعد از طی مسافتی حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر این بمب عمل کرده و باعث انفجار خودرو می شود». به نوشته‌ی این خبرگزاری، «برخی می‌گویند که راننده خودروی منفجر شده از محافظان شهید احمدی روشن بوده و برخی دیگر نیز وی را یکی از اساتید دانشگاه می‌خوانند».

بنا بر آخرین خبرها، خودروی حادثه‌دیده از سوی نیروهای انتظامی و امنیتی جهت بررسی‌های بیشتر از محل انفجار منتقل شده است.

فردا پنجشنبه (۱۲ ژانویه/ ۲۲ دی) دومین سالروز ترور مسعود علی‌محمدی، فیزیکدان ایرانی است که در سال ۱۳۸۸ در اثر انفجار موتورسیکلت بمب‌گذاری‌شده در مقابل منزلش کشته شد. در دو سوءقصد انفجاری در تهران که در ۸ آذر ۱۳۸۹ صورت گرفت دو کارشناس فیزیک مورد حمله قرار گرفتند. مجید شهریاری در این حادثه کشته و فریدون عباسی زخمی شد.

دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرده که احمدی روشن فارغ‌التحصیل رشته مهندسی شیمی این دانشگاه در سال ۱۳۸۱ و معاون بازرگانی سایت نطنز بوده است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.