رفتن به محتوای اصلی

در باره زندگی سیاسی من (همراه با ویدئو ؛ عکسها و اسناد)
14.03.2013 - 12:02

 در شهر شاهی که اکنون قائم شهر می نامند، در دی ماه 1329 متولد شدم. سال 1349 دیپلم را گرفته و راهی خدمت سربازی شدم؛ در سال 1350 در جشن  های 2500 ساله (2) در پشت تخت جمشید به مدت یکسال تمرین رژه نظامی کردیم. پس از پایان خدمت وظیفه درکنکور دانشگاه مشهد در رشته زمین شناسی قبول شدم. چیزی از سیاست نمی دانستم که در 16 اذر 1352 در جریان تظاهرات دستگیر و در زندان وکیل اباد با زندانیان سرشناسی اشنا شدم. پس از رهایی از زندان ،در سال 1354 با چریک های فدایی خلق(3)ارتباط گرفتم. با امکاناتی  که ایجاد کردم  به «مرکز کلیدی و (3) رهبران چریک ها  داخل  و امکان ارتباط آنان را با بخش خارج از کشور فدائیان خلق را فراهم کردم. پس از انقلاب 57 در پست های تشکیلاتی _ نظامی  متفاوتی قرار گرفتم. در مرداد سال 1358 خانه تیمی ما با مقادیر زیادی سلاح کشف شد که منهم دستگیر و پس از مدت کوتاهی آراد شدم(1)

پس از انقلاب 57

 

 محل فعالیت سیاسی ام در مشهد و تهران بود. پس از ضربات به سازمانهای سیاسی در سال 1362 بطور کاملا حرفه ای مخفی شدم و حدود چهار سال به سازماندهی گروههای مخفی _ مستقل  پرداختم. در سال 1364 برای شرکت در پلنوم وسیع سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) مخفیانه به تاشکند سفر کردم. در پلنوم وسیع بدون اینکه خود بخواهم بعنوان مشاور کمیته مرکزی سازمان انتخاب شدم و پس از یک ماه مجدا بطور مخفی به کشور بازگشتم. پس از شش ماه فعالیت مخفی _ حرفه ای با تصمیم تشکیلات داخل برای اطلاع رسانی مجددا به شوروی بازگشتم و سپس به کابل منتقل شدم.  در آنجا هم بطور مخفی زندگی می کردم تا برای بازگشت مجدد به ایران آمادگی بگیرم که به دلیل اعدام های سال 67 برای همیشه در خارج ماندگارشدم . مسئولیت های این دوره شامل عضویت در کمیته ارتباطی با داخل؛ ناظر کمیته مرکزی در کمیته ایالتی بلوچستان ایران، ناظر تشکیلات دانشجویی در هند، بعنوان گوینده و برنامه ساز در بخش فارسی رادیو افغانستان و رادیو زحمتکشان ایران بود.  در یک کلام  درتمام  سالهای پس از انقلاب تا روزی که از ایران خارج شد ، زندگی  علنی نداشتم و تنها سه باز مخفیانه ازشهر زادگاهم دیدن کردم .

 Missing media item.

فعالیت  در رایو زحمتشان ایران بعنوان گوینده وتهیه کننده /در فاصله 1989 تا 1990 در کابل افغانستان

 

 

پس از سال 1990

با تحولا ت و تغییر نگرش در حزب کمونیست شوروی تحت عنوان کلاسنوس و پروستریکا و سرانجام فروپاشی دیوار برلین، دچار بحران فکری شدم و سئوالات زیادی برایم طرح شد که نتیجه اش فاصله گیری از تفکرات  کمونیستی بود.  در سال 1990 از طریق UN بعنوان پناهنده سیاسی مورد پذیرش کشور دانمارک قرار گرفتم. با زندگی در غرب ذهنیت های منفی در باره کشورهای غربی بتدریج شکست. بحران فکری موجب فاصله گرفتن تدریحی از سازمانی شد که بهترین سالهای جوانی و میانه سالی را در راه آن گذاشته یودم.

-در سال 1992 با «مجله فرهنگی _ سیاسی مهاجر»  در دانمارک همکاری کردم و در سال 1995 کمیته دانمارکی دفاع از حقوق بشرمردم ایران (DKIR) را تاسیس کردم و نشریه ای با نام «پژواک» به دو زبان دانمارکی _ فارسی را که به مسایل حقوق بشری اختصاص داشت با نسخه های کاغذی منتشر ساختم .

 -از سال 1997 تا سال 2004 به جمع بندی اشتباهات گذشته پرداختم و طی ده مقاله در سایت های سیاسی منتشر شد(5)  از مبارزه مسلحانه به دمکراسی هم تاکیتک و هم استراتزیک رسیدیم .

 در طی این سالها  همچنین جرء اولین وبلاگ نویس ها بودم و دو وبلاگ  (  شکاک وبلاگ آینده)  منتشر کردم

- در سال 2001  اتاق پالتاکی  اتاق فرهنگ گفتگو را  تاسیس کردم. در فاصله 12 سال  بیش از 700 برنامه ؛ با موضوعات فراوان و متفاوتی  را به بحث گذاشتیم و صد ها سخنران دعوت  کردم  که  سخنرانی اغلب انها بصورت فایل صوتی در نت و شبکه های اجتماعی انتشار یافت . در سال 2004 سایت ایران گلوبال را با دیدگاهای آینده نگری و گسترش آزادی بیان، به تنهایی راه اندازی کردم و در ادامه چند سالی است که سایت بشکل مشارکتی اداره می شود.

-از سال 2006 تا 2010  سایت فرهنگ  و هنر که به مطالب ادبی و هنری اختصاص داشت ؛ تاسیس کردم 

- سایت ایران گلوبال تی وی  که  تا کنون 152 ویدئو کلیب + حدودیکصد  ویدئو کلیب  youtube در مجموع نزدیک به 240  گزارش ویدئویی شامل گزارش و مصاحبه های اختصاصی را تهیه و تنظیم کرده ام 

-از سال 2017 مجدا  شبکه ویدویی ایرانگلوبال را فعال کرده که  بیش از 500 مصاحبه، گفت و گو ، گفتار سیاسی  و گزارش اختصاصی  می باشد

https://www.youtube.com/channel/UCmqZwKvlfzIxOr9L…

https://iranglobal.info/videocanal

زیر نویس:

 

1_دلیل آرادی ما پس از کشف خانه تیمی این بود که در  تابستان سال 58 ؛ هنوز چریکها فدایی  پایگاه اجتماعی  گسترده ای در بین مردم داشت ،دفاتر و  ستاد های مسلح  خود را در شهر های بزرگ ایران مستقر کرده بود  و چریک های فدایی  بطور نسبتا «قانونی»  فعالیت می کردند . ما به مدت یک ماه دست به اعتصاب غذا زدیم ، حمایت های زیادی برای ارادی ما در خارج از زندان صورت گرفت ؛در  دانشگاه تهران یک تظاهرات چند ده  هزار نفری برای  آرادی ما بر پاشد . رهبران چریک ها از طریق لابی ها  از طریق با ایت طالقانی و شانچی موجبات ازادی مار ا فراهم  کرده بودند. چند روز پس از ازادی ما کشتار در کردستان |اغاز شد و ستادهای چریک ها مورد هجوم حزب الهی ها قرار گرفت.

2_ ویدئو کلیبی از عکس هایم در پشت تخت جمشید سال 1350

 https://youtu.be/F8J-ODTfMqk

 3_قربانعلی عبدالرحیم پور (مجید) در مصاحبه با مجله آرش:

...  کیانوش توکلی (مسرور) که بعد از آزادی از زندان با سازمان ارتباط داشت ولی زندگی علنی داشت، یکی از مراکز مهم و کلیدی ارتباط تلفنی من و حسن غلامی (هادی) و رضا غبرائی (منصور) از تابستان ۱٣۵۶ تا انقلاب بود. سازمان امنیت با همه دم و دستگاه‌اش از این مرکز کلیدی خبر نداشت و نتوانست هیچ گونه ردی از آن بدست بیاورد. ساواک باز هم در نابودی سازمان شکست خورده بود.   

4_بریده روزنامه های سال 1358 در مورد کشف خانه تیمی ما درمجیدیه تهران 

Missing media item.

 خبر زیر طوری تنظیم شده است که با طرح «کشف 240 قبضه کلانشینکوف »  مارا به  روس ها  و با کشف 3000 دلار  چریک های فدایی  را به امریکا  مرتبط می نمودند و با طرح پیدا شدن قرص های ضد حاملکی و شیشه های عرق مارا به خیال خود«بی ناموس» و  «عرق خور» نشان دهند.

واقیعت این بود که از میان سلاح های کشف شده  تنها شش قبض کلانشینکوف بود وبقیه ژ 3 وسلاح هایی بود که در جریان انقلاب بدست فدانیان افتاده بود . داستان دلارها  این بود که پس از انقلاب دانشجویان زیادی به ایران بازگشتند و انها ته مانده پولهایشان را که شکل ارز بود  به صندوق کمک مالی چریک ها می انداختند وما شبها این صندوق را به خانه تیمی می آوردیم . بطری های خالی هم برای ساختن کوکتل مولوتف  که از دوره انقلاب در خانه جمع شده بود و قرص های ضد حاملگی هم پس از انقلاب  مد شده بود و پاسدارن به هر خانه ای که هجوم می اوردند،  قرص ضد حاملگی پیدا می کردند  ....

 

Missing media item.

5- مقالات دهگانه بشرح زیر است:

اتحاد جمهورى خواهان تجارب 3 نسل يا ادامه اشتباه سه نسل

جهاني شدن ، سكولاريسم و 11سپتامبر/پيوند آن ها بااوضاع جاري در ايران

نكاتي در باره سكولاريسم و علت و العل عقب ماندگي كشور هاي اسلامي

يادداشهايي در باره مقاله "نجات مادر اتحاد ماست"

چه بايد كرد؟/نجات ما در اتحاد ماست

جهانی شدن و جرم سیاسی من! / چند نامه خواندنی در نقد نظراتم

يادداشتهايي در باره گلوباليسم و سازمان تجارت جهاني (WTO)!

خاورميانه و دو سياست از يك استراتژي !/نقدي بر مانيفست فرخ نگهدار

امپراتوري جهاني و اپوزيسيون ايراني!/ حمله امريكا به عراق و مروري بر مواضع احزاب ايراني

امپراتورى جهانى و چپ هاى ايرانى

جهانی شدن آری _ حکومت دینی نه ! يادداشتهايي در باره گلوباليسم و سازمان تجارت جهاني(1)

 

Missing media item.

 تنها عکس دوران مخفی در ایران / فرصتی دست داد که ژاله و بیژن را پس از سالها  در بغل بگیرم  . ده سال  دوری و جدایی اجباری  سرانجام  در دانمارک بهم رسیدیم

Missing media item.

عکس بالا دهلی سال 1987

 

Missing media item.

عکس بالا ، میدانی در کابل 1990 

Missing media item.

همبستگی با جنبش آرادیخواهی مردم ایران در سال 88/ جلوی سفارت جمهوری اسلامی در کپنهاک

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد!