رفتن به محتوای اصلی

اتحادیه اروپا خواستار توقف اعدام احمدرضا جلالی شد
13.05.2022 - 11:23

انریکه مورا، مذاکره کننده ارشد اروپا و هماهنگ کننده مذاکرات وین گفته است در سفرش به تهران از مقامات ایران خواسته تا اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی شهروند دو تابعیتی ایرانی - سوئدی را متوقف کنند و "خواستار آزادی او به دلایل بشردوستانه" شده است.

سفر آقای مورا به تهران با هدف گشایش در مذاکرات احیای برجام در وین صورت گرفته بود.

احمدرضا جلالی٬ شهروند ایرانی-سوئدی در بهار ۱۳۹۵ به دعوت دانشگاه‌های تهران و شیراز به ایران سفر کرد و سه روز پیش از بازگشت به سوئد هنگام رانندگی به طرف کرج دستگیر شد.

آقای جلالی به اتهام‌ "ارتباط با دولت متخاصم" و "جاسوسی برای اسرائیل" بازداشت و به زندان اوین منتقل شد؛ اگرچه خبر رسمی دستگیری او تا پیش از دی‌ماه همان سال منتشر نشد.

روز چهارشنبه٬ چهاردهم اردیبهشت ماه٬ همزمان با آخرین روز دادگاه حمید نوری در سوئد، خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا نوشت: "از طریق منابع آگاه شنیده شده که حکم اعدام احمدرضا جلالی در دستور اقدام قرار گرفته و این حکم حداکثر تا آخر اردیبهشت ماه جاری اجرا خواهد شد."

ساعتی پس از انتشار این خبر سایت نورنیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران، هم بدون اشاره به منبع، از "اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام" این پژوهشگر دو تابعیتی خبر داد.

دو روز پیش هم قوه قضائیه ایران اعلام کرد که حکم اعدام احمدرضا جلالی "قطعی است و برای اجرا در دستور کار قرار مقام‌های قضایی قرار دارد".

دیروز، پنج‌شنبه، ویدا مهران‌نیا، همسر احمدرضا جلالی به بی‌بی‌سی فارسی گفت از پاییز پارسال نتوانسته ارتباط مستقیم با آقای جلالی داشته باشد.

او یک بار دیگر بر بی‌گناهی شوهرش تاکید کرد، گفت همسرش قربانی شده و قوه قضاییه به تقاضای اعاده دادرسی آنها توجهی ندارد.

خانم مهران‌نیا در مصاحبه با برنامه صفحه دو بی‌بی‌سی فارسی افزود بعد از شش سال شکنجه روحی آقای جلالی، او و فرزندانشان، این حکم نباید اجرا شود.

خانم مهران‌نیا گفت جمهوری اسلامی ایران برای اثبات اتهام جاسوسی آقای جلالی هیچ سند و مدرکی ارائه نکرده است.

جمهوری اسلامی دقیقا در آخرین روزهای دادگاه حمید نوری در سوئد که متهم به دخالت در کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ است، اقدام به اعلام احتمال اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام احمدرضا جلالی کرده با این حال سخنگوی وزارت خارجه ایران هرگونه ارتباطی را رد کرده است.

آقای نوری در انتظار رای دادگاه است و دادستانی سوئد خواهان مجازات حبس ابد برای او شده است.

احیای برجام در سفر مورا

مذاکرات وین بین ایران و کشورهای ۴+۱ و ایالات متحده آمریکا از بهار سال گذشته خورشیدی آغاز شد و هدف اصلی آن بازگرداندن ایران و آمریکا به معاهده برجام است.

مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در سفرش به تهران با علی باقری نماینده ایران در این مذاکرات دیدار و گفتگو کرده، اما جزییاتی از این دیدار منتشر نشده است.

آقای مورا در حساب توییتر خودش نوشت که "تلاش دارد تا اختلافات باقیمانده در این مذاکرات رفع کند".

انریکه مورا در تهران با علی‌ باقری‌کنی مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین دیدار کرده است

بعد از اینکه هشتم اسفند پارسال علی باقری کنی "با دستورکار مشخص" به وین رفت، گفته شد پیش‌نویس توافقنامه توافق هسته‌ای جدید تقریبا کامل شده است.

پس از آماده شدن پیش‌نویس توافق جدید، روشن شد ایران از آمریکا خواسته سپاه پاسداران را از فهرست سازمان‌های "تروریستی" خود خارج کند.

این موضوع باعث توقف مذاکرات در بیستم اسفند شد. انریکه مورا پیش از این هم یک بار دیگر برای باز کردن گره مذاکرات در هفتم فروردین به تهران و سپس به واشنگتن سفر کرد.

از آن زمان مذاکرات متوقف مانده و ایران و آمریکا هر یک دیگری را مقصر معرفی می‌کنند.

سه روز پیش رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از آنچه غنی‌سازی "اعلام نشده" اورانیوم در ایران خوانده "​​به‌شدت" ابراز نگرانی کرد و گفت که به نظر می‌رسد مذاکرات احیای توافق هسته‌ای برجام به حالت "تعلیق" درآمده است.

با این حال ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از سفر آقای مورا استقبال کرده بود و گفت که ''انریکه مورا به تبادل پیام بین دو طرف ادامه می دهد و ایالات متحده از تلاش او برای به نتیجه رساندن مذاکرات احیای برجام حمایت می‌کند. ''

دیروز هم امیر قطر هم به تهران سفر کرد و گفته شده مذاکرات هسته‌ای یکی از محورهای گفتگوهای او بوده است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.