
بریتانیا، فرانسه و آلمان ضمن تاکید بر این که جمهوری اسلامی هرگز نباید سلاح اتمی تولید و از تهاجم روسیه علیه اوکراین حمایت کند، هشدار دادند چنین فعالیتهایی در کنار سرکوب خشونتآمیز اعتراضات مسالمتآمیز ایرانیان تنها منجر به انزوای بیشتر جمهوری اسلامی خواهد شد.
سه قدرت اروپایی امضاکننده برجام پس از برگزاری نشست روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره قطعنامه ۲۲۳۱ با صدور بیانیهای بار دیگر از جمهوری اسلامی خواستند از ارسال سلاح برای نیروهای دولتی و غیردولتی در خاورمیانه خودداری کند.
این سه کشور از دبیر کل سازمان ملل متحد نیز خواستند هر گونه شواهدی مبنی بر انتقال اقلام، مواد، تجهیزات، کالاها و فنآوری یا خدمات مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را بررسی و گزارش دهد.
پاریس، لندن و برلین بدون ارائه جزییات نوشتند: «ما در حال بحث با شرکای خود در مورد گامهای بعدیمان هستیم.»
در بیانیه این سه قدرت اروپایی همچنین به سه مورد از فعالیتهای جمهوری اسلامی که ناقض قطعنامه شورای امنیت است، اشاره شده است.
اولین مورد مربوط به برنامه توسعه موشکهای بالستیک جمهوری اسلامی است که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مغایرت دارد.
سه کشور اروپایی تاکید کردند در این برنامه، جمهوری اسلامی از جمله با آزمایش وسایل پرتاب فضایی، از فنآوری قابل استفاده برای توسعه موشکهای بالستیک دوربرد و قارهپیما استفاده میکند.
دومین مورد، مربوط به اشاعه تسلیحات جمهوری اسلامی است که تهدیدی واقعی و قابل توجه برای منطقه و کل جامعه جهانی دانسته شده است.
تهران متهم است تسلیحات یا فنآوری تسلیحاتی خود را به گروههای شیعی و فلسطینی تحت حمایت خود در خاورمیانه ارسال میکند.
سومین مورد در بیانیه سه کشور اروپایی نیز ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین است. بریتانیا، آلمان و فرانسه نوشتهاند که این پهپادها برای هدف قرار دادن غیرنظامیان و زیرساختهای اوکراین استفاده شده و قطعنامه شورای امنیت را نقض کرده است.
آنان به جمهوری اسلامی هشدار دادند از ارسال تسلیحات بیشتر به روسیه به ویژه موشکهای بالستیک کوتاهبرد خودداری کند.
این سه کشور از دبیر کل سازمان ملل متحد نیز خواستند هر گونه شواهدی مبنی بر انتقال اقلام، مواد، تجهیزات، کالاها و فنآوری یا خدمات مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را بررسی و گزارش دهد.
این در حالی است که امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل، در نشست دورهای شورای امنیت مدعی شد که تعدادی از پهپادهایی که قبل از جنگ اوکراین توسط ایران به روسیه منتقل شدهاند که ذیل ویژگی فنی مندرج در بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ قرار نمیگیرند، برای استفاده در جنگ اوکراین نبودهاند.
دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمیکند.
مطالب مرتبط:
توجه داشته باشید کامنتهایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد!
افزودن دیدگاه جدید