رفتن به محتوای اصلی

واکنش‌ غرب در جنگ اوکراین , نشانه «استانداردهای دوگانه»
28.03.2023 - 10:10

اگنس کالامار، دبیرکل عفو بین‌الملل هنگام ارائه گزارش جهانی این گروه در پاریس با اشاره به واکنش تمام‌عیار غرب به حمله روسیه به اوکراین بر استانداردهای دوگانه آنها تأکید کرد و در مقایسه با آن‌هاگفت که «واکنش‌های آن‌ها در برابر بسیاری از نقض‌های دیگر منشور سازمان ملل چقدر بی تفاوت بوده است».

او اضافه کرد که واکنش‌ها به حمله ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ روسیه به اوکراین «به ما تصوری داد که اگر اراده سیاسی وجود داشته باشد، چه اقداماتی ممکن می‌شود.»

بسیاری از کشورها پس از تهاجم، نه تنها روسیه را تحریم کردند بلکه مرزهای خود را به روی پناهجویان اوکراینی باز کردند. همزمان دادگاه کیفری بین‌المللی نیز تحقیقاتی را درباره جنایات جنگ در اوکراین آغاز کرد.

اما عفو بین‌الملل می‌گوید واکنش‌ها به جنگ اوکراین کاستی‌ها در پاسخ به نقض حقوق بشر در سایر نقاط جهان را برجسته کرده است.

عفو بین‌الملل در این بیانیه به «سکوت مهیب غرب در مورد سوابق نقض حقوق بشر عربستان سعودی، انفعال در قبال مصر و امتناع از مقابله با سیستم آپارتاید اسرائیل علیه فلسطینی‌ها» اشاره کرده است.

عفو بین‌الملل، دیده‌بان حقوق بشر و گزارشگر ویژه سازمان ملل به این نتیجه رسیده‌اند که رفتار اسرائیل با فلسطینی‌ها معادل سیاست‌های «آپارتاید» است، مفهومی که نخستین بار در خصوص برخورد با سیاه‌پوستان در آفریقای جنوبی تحت حکومت سفیدپوستان به کار رفت. دولت اسرائیل به شدت این اتهام را رد می‌کند.

عفو بین‌الملل

 

عفو بین‌الملل در جمعبندی خود از سال ۲۰۲۲ آورده سال گذشته، «دولت‌های اسرائیلی به طور مستمر اقداماتی را پیش گرفتند که سبب شد فلسطینیان بیشتری مجبور به ترک خانه‌های خود شوند، همزمان شهرک‌‌سازی‌های غیرقانونی گسترش یافت». در عین حال، با وجود کشته شدن فلسطینی‌ها به دست نیروهای اسرائیلی؛ کشورهای غربی نتوانستند خواستار پایان دادن به این «سیستم» سلطه و ستم شوند.

بنابر این گزارش، در عربستان سعودی هم فعالان حقوق بشر همچنان در زندانند و مردم به دلیل عقایدشان پس از «محاکمه‌های بسیار ناعادلانه» زندانی می‌شوند.

این نهاد ناظر بر حقوق بشر همچنین نوشت که در مصر، هزاران مدافع حقوق بشر، روزنامه نگار، معترض و مخالف پشت میله‌های زندانند و «شکنجه بیداد می‌کند». پ

عفو بین‌الملل نوشت اگرچه کشورهای اروپایی از پناهندگان اوکراینی استقبال کردند، اما آنها چنان گشودگی‌ را با افرادی که از جنگ سوریه و بحران افغانستان و لیبی فرار می‌کنند، نشان ندادند.

به گفته این گروه، ایالات متحده همچنین از اوکراینی‌ها استقبال کرد، «اما بر اساس سیاست‌ها و اقداماتی که ریشه در نژادپرستی ضد سیاه‌پوستان داشت، بیش از ۲۵۰۰۰ هائیتی را بین سپتامبر ۲۰۲۱ تا مه ۲۰۲۲ اخراج کرد و بسیاری را مورد شکنجه و سایر بدرفتاری‌ها قرار داد.»

کالامار در همین حال در گزارش سالانه خود به ایران اشاره کرد و گفت در جریان اعتراض‌های ضد حکومتی علیه جمهوری اسلامی «زنان برای رقصیدن، برای آواز خواندن، به خاطر بی‌حجابی جان خود را از دست دادند».

عفو بین‌الملل همچنین بر شکست نهادهای جهانی در «پاسخ کافی به درگیری‌هایی که به کشته‌ شدن هزاران نفر از جمله در اتیوپی، میانمار و یمن انجامید» تاکید کرد.

عفو بین‌الملل نوشت جنگ در اوکراین «منابع و توجهات را از بحران آب‌وهوایی، دیگر درگیری‌های طولانی‌مدت و رنج‌های انسانی در سراسر جهان منحرف کرد».

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ایران گلوبال
برگرفته از:
بی بی سی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.