
آن چه رهبران در اجلاس مصر گفتند
همانطور که قبلا گزارش کردیم، رهبران و نمایندگانی از بیش از بیست کشور جهان امروز در نشستی در مصر شرکت کردند و خواستار پایان یافتن جنگ اسرائیل و غزه شدند.
گوشه ای از سخنان برخی از سخنران در این اجلاس:
- آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار آتش بس بشردوستانه شد.
- ملک عبدالله، پادشاه اردن به کشورهای غیرعرب هشداد داد که از ارسال این پیام «بسیار خطرناک«که جان فلسطینیها اهمیت کمتری نسبت به اسرائیلیها دارد» خودداری کنند.
- سیریل رامافوزا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی گفت که مردم این کشور میتوانند وضعیت اسفناک فلسطینیان در «مبارزه برای دستیابی به آزادی خود» را درک کنند.
- جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا گفت که مستقیما با دولت اسرائیل «درباره وظیفه آنها برای احترام به قوانین بین المللی و اهمیت حفظ جان غیرنظامیان در غزه» صحبت کرده است.
- یوکو کامیکاوا، وزیر خارجه ژاپن گفت که جامعه بین المللی نباید اجازه دهد که جنگ «فرصت ها برای ایجاد صلح در خاورمیانه را از بین ببرد.»
- مائورو ویرا، وزیر خارجه برزیل از جامعه جهانی خواست تا از هر گونه گسترش درگیری در منطقه جلوگیری کند.
- آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان گفت که آتش نفرت نباید شعله ور شود، «زیرا که این دقیقا همان چیزی است که حماس و حامیانش خواستار آن هستند.»
نهادهای وابسته به سازمان ملل خواستار آتش بس و دسترسی نامحدود کمکها به غزه شدند
گروهی از آژانسهای سازمان ملل متحد در پی ورود ۲۰ کامیون حامل کمکها به غزه خواستار آتش بس و دسترسی نامحدود کمکهای بشردوستانه به این منطقه شدند
در بیانیهای مشترک، شماری از این نهادها از جمله صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل(یونیسف)، برنامه جهانی غذا و سازمان بهداشت جهانی گفتهاند که اتخاذ اقداماتی برای نجات جان انسانها و جلوگیری از رنج بیشترآنها امری ضروری است.
پیشتر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از اسرائیل و مصر خواست تا اجازه دهند گذرگاه رفح بازبماند تا امکان ارائه مداوم کمکها فراهم شود. اسرائیل از دو هفته پیش محاصره غزه را تشدید کرده است.
مقامات بهداشتی حماس میگویند تعداد کشته شدگان غزه به ۴۳۸۵ نفر رسیده
مقامات بهداشتی غزه تحت کنترل حماس میگویند از ۷ اکتبر، زمان حمله حماس به اسرائیل، حداقل ۴۳۸۵ نفر در نوار غزه کشته شدهاند.
در این بیانیهای آمده است که این تعداد شامل ۱۷۵۶ کودک است.
برنامه «اضطراری» دولت لبنان در صورت وقوع جنگ تمام عیار با اسرائیل
دولت لبنان میگوید یک برنامه اضطراری محافظت از شهروندان را در صورت وقوع یک جنگ تمام عیار با اسرائیل تهیه کرده است.
به گزارش مونیتورینگ بیبیسی، این برنامه بر اساس آخرین جنگ بزرگ اسرائیل و لبنان در سال ۲۰۰۶ تنطیم شده است که حزبالله طرف اصلی جنگ با ارتش اسرائیل بود.
بر اساس این برنامه، لبنان از نظر خطر برای غیرنظامیان به سه بخش تقسیم میشود: قرمز، زرد و سبز.
از دو هفته پیش که جنگ اسرائیل و غزه شروع شده است، تبادل آتش و حملات راکتی و موشکی محدودی در مرز بین ارتش اسرائیل و حزبالله لبنان رخ داده است.
بنا بر گزارشها دستکم سه نیروی حزبالله و یک غیرنظامی اسرائیلی کشته شدهاند.
دولت اسرائیل چند روز پیش دستور خروج ساکنان ۲۸ روستای نزدیک به مرز با لبنان را صادر کرده بود.
آمریکا بارها هشدار داده که طرفهای دیگر از وضعیت موجود «سوء استفاده» نکنند که اشاره اصلیاش به حزبالله و مهمترین حامیاش یعنی حکومت ایران تلقی شده است.
هزاران معترض در لندن در حمایت از فلسطینیان راهپیمایی کردند
هزاران معترض امروز در مرکز لندن راهپیمایی کردند تا حمایت خود را از فلسطینیان نشان دهند.
سازماندهندگان، «کمپین همبستگی فلسطین»، خواهان آتشبس فوری در غزه و ارسال «کمکهای کامل بشردوستانه» هستند.
خبرنگار بی بی سی می گوید پرچمهای فلسطین تا جایی که چشم کار میکند به اهتزاز درآمده است.
راهپیمایی به سوی خیابان داونینگ مقر نخستوزیری بریتانیا ادامه دارد.
خلاصهای از تحولات صبح امروز
دو هفته از حمله حماس به اسرائیل میگذرد. خلاصهای از تحولات امروز:
- اولین کامیونهای حامل کمک به غزه صبح امروز به وقت محلی از مرز رفح عبور کردند. به ۲۰ کامیون اجازه ورود به غزه داده شد. قرار است این کمکها توسط کارکنان سازمان ملل توزیع شود.
- اسرائیل اطلاعات جدیدی از تعداد گروگانهایی که در غزه نگهداری میشوند، ارائه کرده و تعداد گروگانها را ۲۱۰ نفر اعلام کرده است. این شامل مادر و دخترآمریکایی که دیشب آزاد شدند، نمیشود.
- در قاهره، پایتخت مصر برخی از قدرتهای بزرگ در خاورمیانه و اروپا در حال برگزاری نشستی در مورد جنگ اسرائیل و غزه هستند، در این نشست اسرائیل، ایران و آمریکا حضور ندارند.
- وزارت بهداشت حماس گفته که در دو هفته گذشته ۴۳۸۵ نفر در غزه کشته شدند و سازمان ملل گزارش داده که ۱۷ کارمند آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) در این حملات کشته شدند.
- حملات حماس در اسرائیل حدود ۱۴۰۰ کشته برجا گذاشته است و پیشتر ارتش اسرائیل گفته بود که حداقل ۳۰۷ سرباز از هفتم اکتبر کشته شدهاند.
« از زمان آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس، حداقل ۲۲ روزنامه نگار کشته شدهاند»
کمیته حفاظت از خبرنگاران میگوید، از زمان آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس در ۷ اکتبر، حداقل ۲۲ روزنامه نگار کشته شدهاند. این کمیته در بیانیهای اعلام کرد که این افراد شامل ۱۸ فلسطینی، سه اسرائیلی و یک لبنانی هستند.
کمیته حافظت از خبرنگاران ۱۵ مورد از این کشته ها را به حملات هوایی اسرائیل و دو مورد را به حملات حماس در جنوب اسرائیل نسبت داده و افروده در این مدت هشت خبرنگار مجروح شده و سه خبرنگار یا مفقود یا بازداشت شدهاند.
فرمانده بلندپایه سپاه پاسداران: جمهوری اسلامی «نمیتواند به غزه سلاح و امکانات ببرد و کار نظامی کند»
یک فرمانده بلندپایه سپاه پاسداران گفته است جمهوری اسلامی «نمیتواند به غزه سلاح و امکانات ببرد و کار نظامی کند اما به دوستانش در فلسطین کمک فکری میکند.»
محمدجعفر اسدی، معاون قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا و فرمانده اسبق مستشاران نظامی ایران در سوریه به تلویزیون ایران گفته است «ما در هرجای کره زمین به مظلومین کمک فکری می دهیم، فرقی هم نمیکند که این مظلوم در بالکان باشد یا فلسطین یا جای دیگر. »
طی سالهای اخیر، منابع اسرائیلی در چند مورد از کشف و توقیف کشتیهای حامل تسلیحات ایرانی برای حماس خبر دادهاند اما دولت ایران همواره این گزارشها را تکذیب کرده است.
آقای اسدی به اتهام ارسال سلاح از سوی ایران برای حماس پاسخ داده و گفته است «در فلسطین اشغالی همه جا حتی دریا در سیطره غاصبان است و غزه و کرانه غربی زندان های روبازی هستند که مردم در آنها زندگی میکنند و آسمان آنهم در سیطره صهیونیستها است لذا ما نمیتوانیم در این زندان رو باز سلاح و امکانات ببریم و کار نظامی بکنیم اما به دوستانمان در فلسطین کمک فکری میکنیم.»
او این سئوال را مطرح کرده «کدام هواپیما یا کشتی ما به آنجا رفته و سلاح برده است و از چشم آنها مخفی مانده است؟»
حرکت اولین کامیونهای حامل اقلام ضروری به سوی غزه
کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه و ضروری شروع به حرکت به سمت دروازه های گذرگاه مرزی رغم در سمت مصر کرده اند.
اسرائیل موافقت کرده است که به حدود ۲۰ کامیون حامل غذا، آب و دارو از طریق گذرگاه جنوبی مصر اجازه ورود به غزه را بدهد. محمولههای سوخت اجازه ورود ندارند.
این یکی از جدیدترین تصاویر از این گذرگاه است:
گذرگاه رفح باز شد
گذرگاه رفح باز شد و تصاویر ارسالی نشان میدهد که کامیونها برای و پد از مصر به غزه وارد گذرگاه مرزی میشوند.
مشخص نیست این گذرگاه تا چه مدت باز خواهد ماند. اسرائیل تاکنون با ورود ۲۰ کامیون به غزه موافقت کرده است.
کمکهایی که در انتظار باز شدن گذرگاه رفح است «قطرهای از اقیانوس نیازهاست»
یک آژانس سازمان ملل می گوید کاروان کمکی که در انتظار باز شدن گذرگاه مرزی رفح است، «قطره ای از اقیانوس» کمکهای مورد نیاز غزه است.
جولیت توما، از آژانس امداد و کار برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک، می گوید که غزه به جریان پایدار کمک های بشردوستانه نیاز دارد.
او به برنامه بیبیسی گفت «آنچه غیرنظامیان در غزه واقعاً به آن نیاز دارند، دسترسی پایدار و مستمر بشردوستانه است... از جمله و به ویژه سوخت».
اسرائیل موافقت کرده است که ۲۰ کامیون حامل کمک از طریق گذرگاه رفح وارد غزه شود، اما به عبور سوخت از مرز خودداری اجازه نداده است
با این حال خانم توما میگوید که سوخت برای تامین انرژی پمپ های آب ضروری است. او گفته «آب در غزه در حال اتمام است» و «در بعضی جاها کاملا تمام شده است».
ارتش اسرائیل میگوید به زیرساخت های حزب الله حمله کرده است
نیروی دفاعی اسرائیل (آی دی اف) میگوید که در ساعات اخیر در واکنش به «شلیک موشکهای ضدتانک و سایر گلولهبارانها علیه خاک اسرائیل در شب گذشته» به «یک رشته اهداف نظامی» گروه حزبالله لبنان حمله کرده است.
«آی دی اف» در شبکه اکس نوشت که این اهداف شامل مجتمع های نظامی و زیرساختهای عملیاتی حزب الله و همچنین موشکاندازهای ضدتانک بود که در مرز رو به اسرائیل مستقر شده بود.
از زمان حمله دو هفته قبل حماس به اسرائیل، تنش میان ارتش اسرائیل و جنگجویان حزب الله به تدریج درحال افزایش بوده است.
آمریکا، بریتانیا و سایر قدرت های غربی حزب الله را مثل حماس یک گروه تروریستی می دانند.
خلاصه
- ارتش اسرائیل وارد آمدن خسارت به کلیسای قرن چهارمی غزه در جریان حمله به مرکز فرماندهی و کنترل حماس را تائید کرده است
- کلیسای ارتدوکس یونانی بیت المقدس این حمله را «جنایت جنگی» خوانده که «نمیتوان آن را نادیده گرفت.»
- جو بایدن از کنگره آمریکا میلیاردها دلار برای اسرائیل و اوکراین درخواست کرد و گفت که ترک متحدان آمریکا «ارزشش را ندارد»
- بایدن از رهبران اسرائیل خواست که از اشتباهات آمریکا پس از حملات ۱۱ سپتامبر درس بگیرند و اجازه ندهند که خشم آنها را کور کند
- غزه همچنان در محاصره است و اسرائیل از انتقال آب، برق، غذا و سوخت در طریق مرز خود جلوگیری می کند
- یک آژانس سازمان ملل می گوید زمان برای غیرنظامیان غزه رو به پایان است
- مقامهای اسرائیل تایید کردهاند که حماس دو تن از گروگانهایی را که از دو هفته قبل در غزه نگه داشته بود، آزاد کرده است
- جودیت رنان و دخترش ناتالی، دو گروگان آمریکایی هستند که حماس آزاد کرده
تقاضای لبنان از اسرائیل برای آتش بس ۴۸ ساعته؛ تاکید جهانی بر لزوم حفاظت از غیرنظامیان
همزمان با نگرانیهای جهانی از گسترش دامنه درگیریهای اسرائیل و حماس، لبنان از اسرائیل خواست ۴۸ ساعت آتشبس اعلام کند. در همین حال، مقامهای کشورهای مختلف بر ضرورت حفاظت از غیرنظامیان و ارسال کمکهای انساندوستانه به غزه تاکید کردند.
شامگاه جمعه ۲۸ مهر، وزیر خارجه لبنان از اسرائیل خواست که آتشبسی ۴۸ ساعته اعلام کند.او به شبکه سیانان گفت «واقعا ما جنگ نمیخواهیم. دولت جنگ نمیخواهد. ما در حال گفتوگو با گروههای مختلف هستیم. اما این غیرقابل کنترل است زیرا همه چیز به آنچه در غزه رخ داده بستگی دارد.»
وزیر دفاع اسرائیل هم از ایجاد یک رژیم امنیتی جدید در نوار غزه و سلب مسئولیت از اسرائیل در مورد زندگی روزمره در این نوار به عنوان گامهای بعدی یاد کرد.
نخست وزیر اسرائیل: تلاش برای آزادی گروگان های بیشتر ادامه دارد
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در پی آزادی دو گروگان آمریکایی پیامی در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی «اکس» منتشر کرده است.
او نوشت: «دو نفر از ربوده شدگان به خانه برگشتند. برای بازگرداندن همه ربوده شدگان و مفقود شدگان دست از تلاش برنمی داریم. در عین حال، به نبرد تا پیروزی ادامه می دهیم.»
انفجار بیمارستان غزه؛ موسسه پژوهشی دانشگاه گولداسمیت: جهت حرکت پرتابه احتمالا از منطقه تحت کنترل اسرائیل بوده است
چند نهاد پژوهشی «تردیدهایی قابل ملاحظه» درباره روایت ارتش اسرائیل از انفجار بیمارستان الاهلی غزه مطرح کردهاند.
موسسه فورنزیک آرکیتکچر(Forensic Architecture) دانشگاه گولد اسمیت در لندن با انتشار گزارش مقدماتی درباره انفجار مرگبار در این بیمارستان نوشته «تجزیه و تحلیل سهبعدی الگوهای دور حفره [ناشی از انفجار] نشان میدهد که جهت حرکت پرتابه احتمالا از مبدأ شمال شرقی است» که «تحت کنترل اسرئیل» قرار دارد.
مقام های بهداشتی در غزه میگویند در انفجار بیمارستان الاهلی غزه که بازتاب جهانی گستردهای داشت ۴۷۱ نفر کشته شدند. مقامات فلسطینی اسرائیل را مسئول حمله معرفی کردند اما اسرائیل ضمن تکذیب این موضوع اعلام کرد موشکها را طرف فلسطینی از جهت غرب شلیک کرده است.
فورنزیک آرکیتکچر در گزارش خود نوشته «تجزیه و تحلیل اندازه دهانه حفره نشان میدهد که مواد منفجره عمدتا از موشکهای اسپایک یا هل فایر بوده است که ارتش اسرائیل معمولا از آنها استفاده میکند.»
فورنزیک آرکیتکچر تاکید کرده که آنها برای «ارزیابی قطعی» به «مدارک بیشتر» نیاز دارند.
فورنزیک آرکیتکچر این گزارش را در همکاری با ایر شات (earshot) و موسسه الحق - که در کرانه باختری مستقر است - منتشر کرده است و علاوه بر این متخصصان تسلیحات انفجاری نیز آن را تایید کردهاند.
در این تحقیقات، صدای انفجار نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل صوتی ویدیوهای لحظه انفجار نیز مسیر حرکت را تایید میکند.
ارتش اسرائیل یک فایل صوتی منتشر کرده که میگوید محاوره استراق سمع شده میان دو پیکارجوی حماس است که اذعان میکنند بیمارستان هدف اصابت پرتابهای متعلق به جهاد اسلامی فلسطین قرار گرفته است. سازمان جهاد اسلامی فلسطین دومین گروه بزرگ پیکارجو در غزه است که از حمله روز ۷ اکتبر حماس به اسرائیل حمایت کرد.
تایید اصالت این فایل صوتی به طور مستقل ممکن نیست. سازمان جهاد اسلامی در بیانیهای نقش داشتن در حادثه را انکار کرد و اسرائیل را مقصر دانست.
در روزهای گذشته تیم راستی آزمایی بیبیسی (بیبیسی وریفای) نیز گزارشی درباره این انفجار مرگبار منتشر کرده بود.
بایدن از آزادی دو گروگان آمریکایی «بیاندازه» خوشحال شده
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به آزادی جودیت و ناتالی رنان بیانیهای صادر کرده و گفته است «بیاندازه خوشحال است که آنها به زودی به خانوادهشان ملحق میشوند.»
آقای بایدن گفته است شهروندان آمریکایی که از روز هفتم اکتبر در گروگان حماس هستند، «طی این دو هفته دوران بسیار سختی داشتهاند.»
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد که آنها «در دوران بهبود و التیام»، از حمایت کامل دولت برخوردار خواهند بود.
جو بایدن از دولتهای قطر و اسرائیل برای تلاش و همکاری در جهت آزادی گروگانها تشکر کرد.
-
در یک نگاه؛ ساختمانها و زیربنای ویران شده در غزه
حملات هوایی اسرائیل به غزه در پاسخ به تهاجم حماس به آن کشور، خرابی گستردهای را سبب شده است.
نقشه زیر با استفاده از تحلیل دادههای ماهوارهای توسط «کوری شِر» ازدانشگاه شهری نیویورک و «جیمز ون دن هوک» از دانشگاه ایالتی اورگن تهیه شده است.
همچنین طبق گزارش «یونوست» که تحلیلهای مبتنی بر دادههای ماهوارهای ارائه میدهد، نزدیک به پنج هزار ساختمان تنها در شمال غزه ویران شده یا خسارت دیدهاند؛ این تعداد ۱۵ درصد کل ساختمانهای منطقه را تشکیل میدهد.
-
دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمیکند.
توجه داشته باشید کامنتهایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد!
افزودن دیدگاه جدید