رفتن به محتوای اصلی

سمینار اولاف پالمه؛ گامی برای تغییر؟
07.02.2012 - 03:43

روزهای 4 و 5 ژانویه نشستی با حضور جمعی از کوشندگان سیاسی در شهر استکهلم برگزار گردید. ناروشنی های زیادی در باره نشست هامبورگ در 28 و 29 ژانویه و پیامد آن نشست استکهلم وجود دارد، ولی اقدام برای آغاز، هرچند با وساطت بنیاد مستقل اولاف پالمه‌ ، گامی برای غلبه بر پراکندکی کشنده کنونی و شکستن طلسم انفعال و بی عملی اپوزیسیون ایرانی است.

شعار سمینار، تلاش برای تحقق انتخابات آزاد و در واقع تامین شرایط تعیین سرنوشت ملت ایران بدست خود است.این شعار بسیار زیبا، پسندیده و هدف بلاواسطه همه نیروهائی ست که دقدقه شان رهائی از دیکتاتوری، آزادی، دمکراسی و زندگی بهتر برای مردمان کشور است.

هر اقدامی در راستای ایجاد تشکل و سازماندهی، طبیعتاُ با سمپاشی ها و خرابکاری های عوامل آشنا ویا ناشناس حاکمان وقت از بیرون، و محافل و دسته جات و فرقه ها از درون اپوزیسیون مواجهه می شود که از ادبیات موافقین و مخالفین و زوایای تائید و نفی، می توان عزیمتگاهها و سنگرهای باورمندان، همراهان و همسویان جنبش آزادی و دمکراسی را تشخیص داد.

با توجه به بی اطلاعی از مصوبات نشست نمی توان در باره آن به قضاوت نشست و تردیدی نیست که هر آغازی برای ایجاد همبستگی و همپیمانی ملی در ایران، با کاستی ها همراه خواهد بود و وجود کاستی ها نمی تواند تخریبگری ها را توجیه کند.

 نشست های هامبورگ و استکهلم دو پیام بزرگ داشته است؛ نخست اینکه پس از حضور نیروهای رنگارنگ در جنبش خیابانی 1388، برای نخستین بار طیف ناهمگون دور یک میز مذاکره نشسته اند و اینرا بایستی بفال نیک گرفت و دومین پیام آن، ائتلاف  شاه و شیخ، بر سر پذیرش رای ملت ایران است.

پس از 33 سال جدائی بین طرفداران حکومت شاه و شیخ، دوباره این دو طیف بر سر یک میز نشستند تا رای مردم را ملاک قرار دهند.  پرسش اینست که آیا مکانیزم حکومت های موروثی و دینی می توانند اعمال اراده ملت را تضمین کنند و  نهادهای زالومنش بر فراز سر مردم  قرار نگیرند. آگاهی اجتماعی – سیاسی و تجربه ما از حکومت شاه و شیخ، این دو شکل از حکومت را در کاتاگوری نظام های دوران تاریخی سپری شده قرار می دهد و واقعیت اینست که هردو جریان با یک مطالبه ملت ایران همسو شده اند و سیاست اپوزیسیون ایراندوست،آزادیخواه و دمکرات نمی تواند بخاطر تناقض حضور این نیروها با اهداف طرح شده، انزواطلبی باشد.

موضوع مراجع به رای مردم، هدفی ملی، فرا حزبی، فرا گروهی، فرا مسلکی و فراقومی ست که هرگاه به استقرار و نهادینه سازی دمکراسی راه یابد، به میزان تعمیق دمکراسی، آرزوها و آمال سرکوب شده طبقات و اقشار اجتماعی، تحقق خواهند یافت. جنبش گذر از استبداد و دیکتاتوری بیش از هر چیز به شفافیت و گفتگوی علنی نیاز دارد. در یک ائتلاف شفاف و گسترده در میدان عمل، می تواند طیف وسیعی از آزادیخواهان تا مدافعان ارتجاع سلطنتی و دینی در یک صف قرار گیرند و نوک تیز حمله را متوجه مراکز اصلی قدرت کنند. شعار مراجع به آراء مردم و "انتقال قدرت به ملت" و رعایت قوانین بازی در جنبش های رنگارنگ را در جامعه تثبیت کنند. باور به آزادی های بی قید و شرط سیاسی تشکل، اندیشه و بیان، بایستی مابازاء سیاسی خود را در پذیرش قانونمند طیف های گوناگون نشان دهد.

در جریان نقض قوانین دمکراتیک در جنبش و جامعه رنگارنگ،  بیش از همه جریانات مردمی آسیب خواهند دید و راه برای نشان دادن واقعیت های زشت و زیبا مسدود می گردد. ما تنها در سایه آزادی بیان و تشکل و تحزب است که می توانیم تجاربمان از دو نظام ستم شاهی و بربریت اسلامی را به آگاهی توده ای ارتقاء داده و ضرورت یک جمهوری دمکراتیک، لائیک و سوسیال را با مردم در میان بگذاریم.

اقدام برای انتقال قدرت به ملت ایران از طریق ایجاد پیش شرط های انتخابات آزاد و دمکراتیک  و مخالفت با هر نوع از قیم مابی و حق ویژه برای فرد، حزب، گروه و یا دسته ای، از اصول بنیادی  یک حرکت سالم و شفاف برای تامین حق مردم در تعیین سرنوشتشان است و از اینرو؛ همراهی و همکاری با هر قدم و قلمی که برای حق ملت ایران در تعیین سرنوشتش برداشته می شود ضرورت سیاسی اکنون، و نه شفاف به حکومت موروثی و دینی در ایران، امر مهم برای فردا ست !

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ناشناس

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.