رفتن به محتوای اصلی

ایا «اسلام سیاسی » = با « پان اسلامیست » است؟
12.09.2013 - 10:29

فایل صوتی سخنان تاریخی رفسنجانی در حمایت از مردم سوریه

اقبال اقبالی 

جمهوری اسلامی مجمع مافیاهای روحانیت شیعه است و اختلاف میان ملاها پدیده نوینی نیست. آنها بخوبی می دانند دعواها را تا کجا کش دهند؛ این ساده اندیشی ست که سیاست های نیروی اپوزیسیون تابع اختلافات ملاها گردد. یک اراده آشتی ناپذیر و رزمنده علیه کلیت نظام، با برنامه شفاف و قاطع از سوی اپوزیسیون آزادیخواه برای برچیدن جمهوری اسلامی، تضادهای آنها را تعمیق می دهد و صفوف شان را زودتر از هم می پاشد! تعیین تکلیف با سیاست های پان اسلامیستی - ماجراجویانه رژیم اسلامی نه کار رفسنجانی ها، موسوی ها و ..، بلکه امر جنبش ملی و مشت های گره کرده در خیابانهای تهران و ... می باشد. بجای دلخوشی به جویده جویده گوئی های رفسنجانی، بایستی به ملت، جنبش های اجتماعی و سنگرهای خیابانی امید بست.

مزدک

اقای اقبالی گرامی در خبر بالا ،کسی ننوشت که« سیاست نیروی اپوزیسیون باید تابعی از اختلافات ملا ها »باشد. اصلن اپوزیسیون کیست ؟و «جنبش های اجتماعی و سنگر های خیابانی » کجاست؟ که من و شما به آن امید ببندیم. از سوی دیگر تحلیل های سیاسی شما کلیشه ای دارد تحت عنوان «سیاست های پان اسلامیستی» ...خوب با کلیشه شما به سوریه نگاه کنیم. حکومت سوریه نه تنهااسلامی نیست بلکه تنها حکومت سکولار در خاورمیانه است که رئیس جمهورش هیج شباهتی به رهبران جمهوری اسلامی ندارد . .

که قانون اساسی سوریه هیج شباهتی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ندارد. بشار اسد فکل و کراواتی است که همسرش تا چندی پیش، صندلی دائمی در سالن های نمایش های مد لندن و پاریس داشت.نماز خواندن اسد هم خیلی خنده دار و تصنعی است . حکومت اسد از دل تفکرات سوسیالیستی _بعثی دهه 50 _60 میلادی و در پی شکست جنبش عربی ناصریسیم و در پیوستگی همه جانبه ای با اردوگاه شرق ایجادشد ودر گذشته از اقمار شوروی سابق محسوب می شد و اکنون به مرگ خود نزدیک می شود . این جسد بشار اسد به دلیل پول نفتی ایران و حمایت معامله گرانه روسیه زنده است. شبه اسلام سیاسی در خاورمیانه با قدرت در پرواز است و اپوزیسیون سوریه عمدتا اسلامی و شامل دو بخش القاعده ای و اخوانی تقسیم شده است . سوریه یکی از عجایب قرن 21 است که کشورهای غربی از اپوزیسیون اسلامی _ اخوانی آن حمایت می کند و جمهوری اسلامی ایران از حکومت سکولار _ بعثی آن حمایت می نماید . برکسی پوشیده نیست که در این 34 سال، رزیم میلیارد ها دلار برای رژیم اسد ها هزینه کرده است . اینکه شیعه علوی عمدتا از اسد حمایت می کنند. هیج ربطی به پان اسلامیستی بودن سیاست جمهوری اسلامی ندارد. این موضوع انقدر برای رهبر جمهوری اسلامی اهمیت دارد که یکی از نوچه هایش علنا گفته بود که اهمیت سوریه بیشتر از خوزستان نفت خیز است.استراتژی بلند مدت خامنه ای سازماندهی و گسترش هلال شیعه در خاورمیانه بود که می باید به سلاح اتمی هم مجهز شود و برخی تحلیل گران براین عقیده اند که موضوع اسرائیل بیشتر بهانه است. در واقع خامنه ای وفرماندهان سپاه قصد دارند که غرب، قدرت شیعه و جمهوری اسلامی در منطقه را به رسمیت بشناسد و با ان همچون عربستان سعودی و دیگر قدرت های منطقه ای رفتار نماید . رفسنجانی با استراتزی خامنه ای و سپاه پاسداران از ابتدا مخالف بود و به همین خاطر خامنه ای ؛ احمدی نژاد و اکبرگنجی را به جان خانواده رفسنجانی انداخت و انان را ایزوله وخانه نشین کرد تا جایی که در انتخابات 92 رفسنجانی رد صلاحیت شد . رفسنجانی با زیرکی در نظام ماند و در مقاطع حساس بعنوان خط شکن عمل کرد . سخنرانی رفسنجانی ول وله ای به جان نظام انداخت و از این نظر« جویده جویده گوئی ...» نیست و بیان یک واقیعت سیاسی در نظام جمهوری اسلامی است و سیاست اگر و مگر ندارد و مجموعه ای از واقیعیت هاست که باید آن را دقیق شناخت و نباید تحلیل سیاسی را کلیشه ای کرد

اقبال اقبالی 

آقای مزدک گرامی؛ 1- ممنون از نقدتان 2- پان اسلامیسم موضوع من درآوردی و اکتشاف من نیست؛ سیاستی مدون و برآمده از قانون اساسی جمهوری اسلامی است. 3- حمایت رژیم اسلامی از سوریه نه بخاطر شخص اسد (که اگر منافع جمهوری اسلامی ایجاب کند، راحت او را بقیمت ناچیز میفروشند) بلکه بخاطر اسلامگرایان شیعه، حفظ حکومت اسلامی و بقول خودشان: 'کربلایی حمید علیمی مداح و ذاکر اهل بیت (علیهم السلام) با تلاشی 20 روزه توانست خود را از طریق کشور سومی به سوریه برساند و برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) در صف مجاهدین قرار گیرد. بنابراین هدف اسلام، اسلامیزاسیون و "دفاع" از زینب است. 4-در مورد آدرس جنبش های اجتماعی باید عرض کنم که ایران و همه شهرهایش که آبستن طوفان اند.

پرسش شما را دوستی در سال 1386 در ارتباط با مطلبی که من نوشته بودم طرح کرد. نوشته بودم: "رسوایی ای که گردانندگان رژیم در 24 اسفند 1386 ببار آوردند، ننگ دیگری بر دامان آلوده رژیم است و باز این حکم قدیمی را تایید می کند ، که حکومت اسلامی اصلاح پذیر نیست و بایستی جنبش های اجتماعی زنان، دانشجویان ، کارگران و نیروهای سیاسی دمکرات – لائیک ملی و عدالتخواه جایگاه ، موقعیت و وظایف خود را دریابند و با آن تعیین تکلیف کنند." ایشان گفتند مردم بخیابان نمی آیند؛ ان عصر بپایان رسیده است و همه به تغییر چشم دوخته اند. پاسخ من این بود که مردم راهی جز رفتن بخیابان برایشان باقی نمی ماند. و ان نظر همچنان بقوت خود باقی ست. آدرس من به آن گرامی؛ جنبش خیابانی بود. و خدمت شما عرض می کنم که شرایط اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جامعه ما، خرداد 1388 را در اشکال دیگر خلق خواهد کرد و نیازی به زحمت خط شکنی رفسنجانی نیست! در ضمن درست این بود که شما می نوشتید؛ رفسنجانی کدام خط را شکسته است و نق نق زدن ها و قایم موشک بازی ها در چارچوب نظام چه ربطی به مطالبات آزادیخواهانه، دمکراتیک، لائیک و سوسیال مردم دارد؟!!! (البته عضور شورای نگهبان در گفتگوی تلفنی با رفسنجانی اعلام کرد که آن نوار جعلی ست و از قول رفسنجانی گفت که صدا تقلید شده است.) ای کاش شما در تحلیل غیرکلیشه ایتان رابطه رفسنجانی، خاتمی و همه مدافعان تداوم سلطه اسلام و اسلامگرایان را با مطالبات ملت ایران تبیین می کردید. 5- من هرگز نگفتم اسد یک پان اسلامیست است ولی همواره عزیمتگاه و سیاستهای پان اسلامیستی جمهوری اسلامی را افشاء کرده ام. 6- من این پرسش را در برابر شما قرار می دهم که می توان علیه فاشیسم اسلامی در ایران جنگید و ایدئولوژی فاشیستی را دست نخورده گذاشت و آنرا مقدس تلقی کرد؟

مزدک

در پاسخ به اقای اقبالی باید عرض کنم که : « پان اسلامیست »معنی بسیار کلی دارد واین وازه مربوط به اوایل قرن بیست است . اگر بخواهیم امروز هم از این واژه استفاده کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد . بعبارت دیگر اگر بکار گیری ایدئولوژی اسلامی شیعه و یا سنی در مسایل سیاسی را در تشکل های سیاسی موجود در خاورمیانه را در کنار هم به چینیم ؛ جدول نا متعارفی را تشکیل خواهند داد. مثلا اسلامی سیاسی ایرانی شامل احزاب و سازمانهای متعقد به قانون اساسی اسلامی جمهوری اسلام از ملی مذهبی گرفته تا اصلاح طلبان و تا طالبانی های مدافع حاکمیت اسلامی را شامل می شود. سازمان مجاهدین خلق ایران هم یک سازمان شیعه علوی و مخالف جمهوری اسلامی را هم با تز شما باید همه آنان را «پان اسلامیست» معنی کرد.

حال اگر پایمان را ازکشور ایران به بیرون بگذاریم با انواع و اقسام سازمانهای اسلامی مواجه هستیم که بطور کلی به4 جریان و دسته سیاسی تقسیم شده اند :سلفی ها ، اخوانی ها ؛ القاعده ای ها و اسلام نئو لیبرال اردوغانی که تقسیم می شود. از طرف دیگر جنگ سنی و شیعه هم هر روز قربانی جدیدی می گیردو در این میان غربی ها اشکارا جانب اسلام سیاسی سنی را می گیرد و هدفشان در هم شکستن مثلث شیعه به رهبری جمهموری اسلامی است . غرب بطور جدی در تلاش است که جلوی دست یابی ایران به سلاح هسته ای را بگیرید.بنظر من هیج سیاستمدار عاقلی نیست که همه ی اسلام سیاسی را داخل یک جوال بکند و یک مارک «سیاست پان اسلامیستی » بهش بزند و خیال خود را از هر چه تحلیل دقیق و مشخص سیاسی راحت کند .این اسلام سیاسی به لحاظ گرایش فکری به چپ ، لیبرال ، نئو لیبرال و از لحاظ جهانی هم به مخالفین غرب و یا متحدین غرب تقسیم شده اند.

اقبال اقبالی 

آقای مزدک گرامی؛ پان اسلامیسم ایدئولوژی مدون جمهوری اسلامی است. مابازای روح پان اسلامیسم در قانون اساسی؛ سیاست های فاجعه بار 35 سال گذشته است. در قانون اساسی آمده است: "حكومت از ديدگاه اسلام، برخاسته از موضع طبقاتي و سلطه گري فردي يا گروهي نيست بلكه تبلور آرمان سياسي ملتي هم كيش و هم فكر است كه به خود سازمان ميدهد تا در روند تحول فكري و عقيدتي راه خود را به سوي هدف نهائي (حركت به سوي الله) بگشايد." "قانون اساسي با توجه به محتواي اسلامي انقلاب ايران كه حركتي براي پيروزي تمامي مستضعفين بر مستكبرين بود زمينه تداوم اين انقلاب را در داخل و خارج كشور فراهم مي كند بويژه در گسترش روابط بين المللي، با ديگر جنبش هاي اسلامي و مردمي مي كوشد تا راه تشكيل امت واحد جهاني را هموار كند (ان هذه امتكم امه واحده و اناربكم فاعبدون) و استمرار مبارزه در نجات ملل محروم و تحت ستم در تمامي جهان قوام يابد."

"قانون اساسي زمينه چنين مشاركتي را در تمام مراحل تصميم گيريهاي سياسي و سرنوشت ساز براي همه افراد اجتماع فراهم مي سازد تا در مسير تكامل انسان هر فردي خود دست اندر كار و مسئول رشد و ارتقاء و رهبري گردد كه اين همان تحقق حكومت مستضعفين در زمين خواهد بود. (و نريد ان نمن علي الذين استضعفوا في الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثين)." "تنظیم سیاست خارجی کشور بر اساس معیارهای اسلام، تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمان و حمایت بی‏دریغ از مستضعفان جهان." جمهوری اسلامی شدیدا به تقدم منافع اسلام و اسلامگرایان بر منافع ایران و ایرانیان پایبند بوده و هزینه های همه جانبه در نجف، کربلا، فلسطین، لبنان و ... در چارچوب ایجاد حکومت اسلامی جهانی قابل تبیین است. شعارهای انقلاب جهانی خمینی را هنوز در بیاد داریم. در مورد سلفی ها ، اخوانی ها ؛ القاعده ای ها باید عرض کنم اینها جویبارهائی پراکنده هستند و بلحاظ کمی با جنبشی ارتجاعی و متکی بر اقشار پابرهنه و بلحاظ فرهنگی و اجتماعی عقب مانده خمینی قابل مقایسه نیستند. خمینی یک جنبش را در سطح ملی و نیز در منطقه سازمان داد که پس از 35 سال غروب ش را مشاهده می کنیم. در اینکه همه اسلامگرایان پان اسلامیست نیستند، حق با شماست و من هم چنین ادعائی ندارم؛ ولی نسبت دادن "گرایش فکری چپ ، لیبرال ، نئو لیبرال" در اسلام رفرم ناپذیر، تنها مدال دادن به اسلامگرایان و آدرس سراب به مردمانی ست که هنوز به حکومت های دینی توهم دارند. ممنون از اظهار نظرتان

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.