رفتن به محتوای اصلی

اعلام رسمی فهرست انتخابات "جبهه متحد اصولگرایان"
08.02.2012 - 15:28

خبرگزاری‌های داخلی در ایران صبح چهارشنبه (۸ فوریه/ ۱۹ بهمن) فهرستی ۳۰ نفره را منتشر کردند که از قرار لیست نهایی "جبهه‌ی متحد اصولگرایان" برای حوزه‌های انتخابیه‌ی تهران، ری، شمیرانات و اسلام‌شهر است. این جریان سیاسی که با محوریت محمدرضا مهدوی کنی وارد رقابت‌های انتخاباتی شده پیش از این لیستی ۲۷ نفره را منتشر کرده بود که غلامعلی حداد عادل، رئیس مجلس هفتم و از نزدیکان سببی و فکری آیت‌الله خامنه‌ای، در رأس آن بود.


در فهرست نهایی "جبهه‌ی متحد اصولگرایان" اما نام محمد حسن ابوترابی فرد، نماینده‌ی قزوین و نایب‌رئیس کنونی مجلس شورای اسلامی، در صدر دیده می‌شود. حداد عادل در این لیست به مکان دوم منتقل شده است.

علی مطهری: تصور کردند حضور ما [در فهرست] سبب می‌شود ذهن برخی از آقایان مکدر شود.

علی مطهری: تصور کردند حضور ما [در فهرست] سبب می‌شود ذهن برخی از آقایان مکدر شود.

ظاهرا مهرداد بذرپاش، ابراهیم انصاریان، حسین ابراهیمی و حمید فرمانی، نام‌هایی هستند که به فهرست پیشین افزوده شده‌اند. به گزارش روز چهارشنبه‌ی خبرگزاری فارس، بذرپاش جایگزین حسین نجابت در لیست قبلی شده است.

بذرپاش از فعالان جریان سیاسی موسوم به رایحه‌ی خوش خدمت (نزدیک به محمود احمدی نژاد) است. او در زمان حضور احمدی نژاد در شهرداری تهران به عنوان رئیس گروه مشاوران جوان شهرداری منصوب شد.

ظهور جریان چهارم "اصولگرا"

نخستین واکنش‌ها به فهرست ارائه‌شده نشان می‌دهند که هدف اصلی از تشکیل "جبهه‌ی متحد اصولگرایان" با محوریت مهدوی کنی متحقق نشده است. پس از انتشار فهرست اولیه‌ی این جریان هم نام کسانی چون علی مطهری، محمدرضا کاتوزیان و علی عباسپور تهرانی در آن دیده نشد.

به نوشته‌ی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهدوی کنی در پاسخ به این سوال که آیا نام سه نماینده‌ی یادشده به دلیل انتقادات‌شان از دولت در لیست "جبهه‌ی متحد اصولگرایان" قرار نگرفته‌اند؟ گفته است: «بنده در انتخاب افراد دخالت ندارم و به هر ترتیب توصیه می‌کنم همه خوب‌ها در لیست ‌باشند».

"جبهه‌ی متحد اصولگرایان" و "جبه‌ی پایداری" پیش از این تأکید کرده بودند که بر سر فهرستی واحد به توافق نخواهند رسید

"جبهه‌ی متحد اصولگرایان" و "جبه‌ی پایداری" پیش از این تأکید کرده بودند که بر سر فهرستی واحد به توافق نخواهند رسید

از سوی دیگر مطهری در واکنش به این تصمیم اعلام کرد که با فهرستی جداگانه و در قالب جریانی موسوم به "منتقدان دولت دهم" در انتخابات اسفند ماه شرکت خواهد کرد. علی مطهری در مورد بخت موفقیت در انتخابات می‌گوید: «همه‌چیز بستگی به نظر مردم دارد. معتقدم اگر مردم در تهران مشارکت کنند، لیست ما در تهران برنده می‌شود اما اگر مشارکت مردم پایین باشد، این لیست جبهه متحد و پایداری است که رای می‌آورد».

در عین حال ظاهرا نامی از هواداران علی لاریجانی، رئیس کنونی مجلس شورای اسلامی، هم در فهرست نهایی "جبهه‌ی متحد اصولگرایان" وجود ندارد. گفته می‌شود که در انتخابات پیش رو "رقابت پنهانی" میان لاریجانی و حداد عادل برای تصاحب کرسی ریاست مجلس برقرار است.


برخی دیگر از «جریان‌ها» که عموما نام مشخصی از آنان برده نمی‌شود هم از قرار علاقه‌ای به موفقیت جریان نزدیک به امثال علی لاریجانی در انتخابات ندارند. روزنامه اعتماد از پخش "شب‌نامه" علیه وی در قم خبر داده است؛ شهری که لاریجانی، رئیس مجلس، نماینده‌ی آن در مجلس شورای اسلامی است.

پس از ناآرامی‌های انتخاباتی سال ۱۳۸۸ از لاریجانی و قالیباف حتی به‌عنوان "ساکتین فتنه" نیز نام برده شد. یکی از دلایل عدم همکاری "جبهه‌ی پایداری" (به محوریت محمد تقی مصباح یزدی) با "جبهه‌ی متحد اصولگرایان" هم ظاهرا حضور نمایندگان قالیباف و لاریجانی در رایزنی‌ها بوده است.

پاسخ به کسانی که بیرون از دایره مانده‌اند

نام علیرضا زاکانی، نماینده‌ی تهران در دوره‌های هفتم و هشتم مجلس، در مکان هشتم فهرست "جبهه‌ی متحد اصولگرایان" آمده است.

 

نام علیرضا زاکانی (راست) و حسین فدایی در فهرست "جبهه‌ی متحد اصولگرایان" دیده می‌شود

نام علیرضا زاکانی (راست) و حسین فدایی در فهرست "جبهه‌ی متحد اصولگرایان" دیده می‌شود

روزنامه اعتماد به نقل از جهان نیوز، پایگاه اطلاع‌رسانی نزدیک به زاکانی می‌نویسد: «شما جر زنی سیاسی می‌کنید و نمی‌خواهید به تصمیم جمعی تمکین کنید؛ هر کسی در لیست متحد نیامد همراهان اصلاح‌طلبان در سال ۸۸ بودند و بیرون ماندشان، از این لیست طبیعی است». این پاسخ، به نوشته‌ی اعتماد، به "تیم لاریجانی و قالیباف" داده شده است.

در ماه‌های اخیر همواره نام "جبهه‌ی متحد اصولگرایان"، "جبهه‌ی پایداری" متشکل از برخی از وزیران اخراجی دولت نهم و دهم با محوریت محمد تقی مصباح یزدی، و "جریان انحرافی" نزدیک به محمود احمدی‌نژاد، به عنوان سه جریان اصلی "اصولگرا" برای حضور در انتخابات آتی مطرح شده بود.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
دویچه وله

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.