رفتن به محتوای اصلی

مرکل: فشار بر ایران باید افزایش یابد
10.02.2012 - 15:38

خانم مرکل که در مصاحبه با روزنامه "نویه پرسه ناخریشتن" (Neue Presse Nachrichten) سخن می‌گفت، اظهارات و اخباری که از ایران به گوش می‌رسند را «موجبات افزایش نگرانی‌ها» دانست. به گفته وی این نگرانی برای اتحادیه اروپا تنها یک معنا دارد: «لزوم اعمال فشار سیاسی شدیرتر علیه ایران».

صدراعظم آلمان بار دیگر بر ایستادگی کشورش در کنار اسرائیل تاکید کرد، ولی در عین حال گفت که برنامه اتمی ایران نه تنها اسرائیل، بلکه کل جهان را تهدید می‌کند. همین امر از نظر مرکل موجب شد که «اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران وضع کنند که البته متاسفانه چین و روسیه از پیوستن به آنها امتناع می‌‌ورزند.»

تلاش برای فعال کردن هند در مناقشه هسته‌ای

 

رمپوی می‌کوشد هند را به تاثیرگذاری فعال در حل مناقشه اتمی ایران ترغیب کند

اشاره آنگلا مرکل به تحریم‌هایی است که اتحادیه اروپا در اواخر ماه ژانویه تصویب کرد. به موجب این تحریم‌ها خرید نفت کشورهای این اتحادیه از ایران متوقف می‌شود. به این ترتیب ایران بازار ۱۸ درصد نفت صادراتی خود را از اول ژوئیه سال جاری از دست می‌دهد.

توقف معاملات بانکی با بانک مرکزی ایران نیز از جدیدترین تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه این کشور به شمار می‌رود. هدف از این تحریم‌ها سوق دادن ایران به سوی تجدیدنظر در برنامه هسته‌ای بحث‌انگیزش است.

کشورهای غربی و اسرائیل ایران را متهم می‌کنند که تحت پوشش برنامه‌ی اتمی‌اش در تدارک تولید سلاح هسته‌ای است. مقام‌های ایران این اتهام را رد می‌کنند و تأکید بر صلح‌آمیز بودن برنامه‌ی اتمی خود دارند.

سفر مقام چینی به ایران

در همین حال، هرمان فان رمپوی، رئیس شورای اروپا که به هند سفر کرده است قصد دارد از رهبران این کشور بخواهد با استفاده از حسن روابط خود با ایران، این کشور را به دست‌کشیدن از برنامه اتمی خود و بازگشت به پشت میز مذاکره ترغیب کند.

 

 

قطع صادرات نفت به اروپا: انزوای بیشتر ایران

گویا مقامات جمهوری اسلامی نمی‌خواهند منتظر ماه ژوئن و تحریم نفت از سوی اروپا بمانند. نمایندگان مجلس در حال بررسی طرح توقف فروش نفت به اروپا از همین حالا هستند. آیا این اقدام به نفع ایران خواهد بود؟ (07.02.2012)

هند ۱۲ درصد نفت خود را از ایران تامین می‌کند و در عین حال سالانه ۲/ ۱ میلیون تن برنج به ایران صادر می‌کند که ۷۰ درصد برنج وارادتی این کشور است.

روز جمعه (۱۰ فوریه/۲۱ بهمن) همچنین اعلام شد که یو وای‌مین، سخنگوی وزارت خارجه چین به زودی به ایران سفر خواهد کرد. هدف ازا ین سفر که در روزهای ۱۲ و ۱۳ فوریه (۲۳ و ۲۴ بهمن) صورت می‌گیرد، تلاش برای رفع موانع احیای مجدد مذاکرات گروه ۵+۱ با ایران اعلام شده است.

گروه مذکور اعضای دائم شورای امنیت و آلمان را در برمی‌گیرد و که از سوی شورای امنیت مسئول پیگیری فعل و انفعالات مربوط به پرونده هسته‌ای ایران است.

چین مخالف اعمال تحریم‌های جدید آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران است و بر تلاش‌های دیپلماتیک برای حل مناقشه اتمی ایران تاکید دارد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
دویچه وله

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.